Monday, March 26, 2012

Mansion : Living Room Design

Ini cantik. Tp kabinet atas tv tu tak perlu kut. Kang silap haribulan dia hempap tibi apa tak dpt. Err.. gmbr pokok 'gersang' tu kenapa tetiba atas tu. Kabinet besar tu pun tak perlu kut. Rugs kaler coklat tu oke, tp kalo buat black n white lagi comel.

Next.
Eh. Apa ni tibi petak-petak ni. Manade orang pkai dah skang. Crowded btul kabinet camtu. Next please.

Nextttt.........

Wah... sampai 3 tibi ada ha. Satu tibi mak, satu tibi bapak dan satu lagi tibi anak2. Tgk yer. Jangan rebut-rebut. Apa neeee??? Tak minat maple maple ne.

Next.........

Besnya rumah tepi laut. Bes. Bes. Eh. Kelain pulak aku tgk. Kabinet itu terlalu besar utk umah comel ku. Huhu.

Next.
Red Apple
Yeah!. Ini la design yg dicari-cari. Sgt berkenan. Atas tv tu nati carik lukisan atau pun letak ayat2 suci Al-Quran. Sofa tu mmg aku suka banget tu. Cam bes je leh letak majalah bawah tu. Area sofa, dinding atas tu bleh letak gambar canvas tempah tu ari. Oke, kira bleh la ni.
Cuma aku tak berapa berkenan coffee table ada tetgh tu. Tak perlu kot. Nak makan minum gi kat dapur sanun. Yerp. Nak buat design camni nati. 

Maka jom kita shooping kat Red Apple. Bleh tgk check tgk lokasi berhampiran kat web dia - store location.

#tetiba. Padahal entah bila nak jejak kaki ke mansion tu. Maleh nak pikir. Lantak ah!

14 comments:

Anum said...

cantik dan simple
x nampak serabut

Carmello said...

Yezzzaaa... yang last tu sangat simple dan cantik... Kalau dapat almari tu kiri kanan kaca2 lagi cantik Kak Reen. Boleh letak perhiasan crystal ker.. Gitu... Adoiii...Bila lah dapat menghias rumah sendiri ni..

ejaMaria said...

takpe - get ready... ;p

Zana Adieyza said...

yg last tu nampak kemas betul susun atur perabot tu.. moden!

bestnya deko2 rumah ni kan..

ch@ said...

oh, kita suka tb yg petak2 tu kekda. lagi petak lagi kita suka. hihii, tak suka sangkut2. yg nombor dua tu best gak, smua kasi sumbat dalam. takdelah auni dok berjoget atas almari. ngeee. pening kepala makcik.

♥ ROS ♥ said...

Yg last tu cntik.. Simple jer.. Umah ros asben design biasa2 jer.. Hmm pereka design pun buat umah simple sgt..hahhaha

Masya said...

suke yang last tu mmg simple... cuma kene pandai ilih warna yang sesuai dgn warna rumah...

::EIDA:: said...

Sokong kekda yg last tu nampak comel sangat.. tersusun rapi semuanya.. =)

PUANSTOBERI said...

ANUM :
Kan...Tp risau gak..kang dari simple ni jadi penuh. Huhu.

CARMELLO :
Kann...Lahai..akak ni pun buleh bangan je..bila nak masuk ni...tensennnn kalo igt tau.

PUANSTOBERI said...

MARIA :
Penat da ready tau..uhukss

ZANA :
Mmg bes..tp menunggu nak masuk entah bila adalah sgt tak bes.

PUANSTOBERI said...

CHA :
Umah beso takpe byk petak..umah kecik comey.. pening nengok camgitu. Huhu

ROS :
Untung la suami ID. Bleh la upah beliau eh?? (T___T)

PUANSTOBERI said...

MASYA :

Rasa nak buat konsep pop art cam HKK ni gak lah. Hahaah (T____T)

EIDA :
Oh...itu hanya ilustrasi..mmg takkan sama la camtu. Hahahah (T_____T)

anie said...

nnt jangan lupa tempek pic rumah baru sis kat blog tau...
tapi memang kelakar la yang ada 3 biji tv tue..banyak tul..hahahaha

PUANSTOBERI said...

ANIE :
Woahaaa...lmbt sgt lagi la nak masuk umah baru nyer.