Thursday, March 1, 2012

Perihal KidZania KL

Kredit : Utusan
Memula aku dgr mendalah ni kat Indonesia.
Lepas tu ada dah kat Malaysia.
Dirasmikan pada 27 Feb 2012.
Sgt bes kot.

Dia kira cam tempat main utk kanak2 tp based on kerja2 org dewasa cam doktor, pilot, wartawan. Bes ah. Kalo ada anak sure aku bawak dah ni.

Dan salu kalo masuk memana sure tiket masuk dewasa lagi mahal dari kanak-kanak, tp sini tiket kanak-kanak lagi mahal dari dewasa huhu.
So, harga tiket Kidzania ni utk Malaysian : RM55 (kid) and RM35 (adult)

Dimanakah Kidzania ni terletak???

Kidzania KL or Kuala Lumpur as it will be branded will also be located on the 6th and 7th floors of a seven-storey mall called Curve NX, located at the junction corner of the Curve, Ikea and Tesco. For the locals, it was where the former McDonald's building used to be. It will also be connected to the Curve Shopping Mall via a Sky Bridge. The massive project is also jointly developed by Khazanah and Boustead Group of Malaysia where a total of RM50 million was invested. They expect the theme park to have 500,000 visitors annually. Seems like all the other outlets around the world have an aeroplane sticking out of the building or located somewhere in the premises. For the Kuala Lumpur outlet, there is an AirAsia Airbus Plane sticking out of the building which you simply cannot miss
Sumber : Blog Malaysia

Kredit : Malaysianinsider

Kredit : Malaysianinsider
Sumpah bes. Tp apa keja plak kan aku nak pegi tetiba. Haha.

Maklumat lanjut, web dia : Kidzania

16 comments:

::EIDA:: said...

Best best! Tapi kalau kita pergi.. cm kelakor je? hihihi

Cik Anita said...

eh.

serius tak pernah dengar pun pasal benda ni. ishk. 1st time tau kat sini. huhu. sungguh ketinggalan zaman!

shark said...

harga kidz plak mahal dr adult..
heheh

Carmello said...

Samalah. Saya pun tak pernah dengar lagi tempat ni.. Huuuuu Katak di bawah tempurung betul saya ni=)

ejaMaria said...

tiket rm55?... tak pegi la...

C.I.N.T.A said...

best gile.. iskkk kalau la kita kanak2 lagi kan best.. hohohoh!

syanasaid said...

kalo org tua masuk bleh join main sekali ke??
hahaa aku rse adult yg lebih excited sbb zaman dolu mana ade kan
ni kasi chan la kite merasa jugak

rDnA said...

klu gi ikea selalu nampak signboard kidzania ni.tp tak pernah lg masuk

Masya said...

mahal jugak yer tiket dia.. ade nampak hari tu kat berita, klu suami ok.. on jer.. wahh tibe² berkobar²..

cts said...

salam kenal...
mmg best pun:)tp adult sekadar masuk saja..tk leh buat apa2 pun..sekadar jaga/tengok2kan anak:)

cts said...

salam kenal..
mmg best pun...mak2 yg excited:)
ticket kids lg mahal becoz diaorg yg main..mak bapak sekadar teman/jaga/tengok2kan anak2 saja:)

PUANSTOBERI said...

EIDA :
Tkpe lah..tggu kita ada anak sok baru kita pegi :)

CIK ANITA :
Haha. baru je pun ni :)

SHARK :
Sbb tpt tu tpt kidz

PUANSTOBERI said...

CARMELLO :
Tpt baru..mmg la tak pernah dgr lagi :)


MARIA :
Once in a blu moon oke kut kan :)

CINTA :
Tggu kita ada nati yeh :D

PUANSTOBERI said...

SYANA :

Hihik, tatau la kut ada yg bleh adult main gak. Agagaaaa

RDNA :
Tkpe, pas ni bleh masuk dan buat review yer

PUANSTOBERI said...

MASYA :

Kalo suami tak on, kita blanja la.. skali skala kan :))

CTS :
Salam kenal. Ye lah, takkan kita nak main jugak. Runtuh katebang tu kan. Twhehehehehe :b

Nalia said...

Hmm best gile , but mahal gile ticket masuk nye. Huhu no money :D