Friday, March 9, 2012

Perihal Matta Fair Mac 2012


Seharusnya, org yg suka cuti cuti cinta cam aku ni mmg tak lepaskan peluang la menda2 camni.
Tp aku tak penah pegi pun. Sekali pun tak penah lagi merasa 'nikmat-pakej-hebat' dari Matta Fair nih.

Taktau la naper, tp cam, ah, takyah la pegi. Ramai org la kut, rimas la itu la ini la.
Tp kalo Pesta Buku tu bleh je plak kan.

So, igt kali ni nak terai lah pegi.
Sbb masa tu blum Hari Kraf lagi.
Da ajak Dee Harlinda. Suh dia paking keta kat umah, pehtu suh my dear anta kiterang. Alahai. PWTC ni mmg sekentut je dari umah aku tu. Kalo tak jem apa, 5 minit smpai. Haha.
Tu la tu, rasa sesudah subuh kena pegi.
Org ramai kan.

Rasa2 ada tak pakej menarik gi Golkos??
Eh...?? Teheheheee...
Alah, tak dpt Golkos tu, gi The Philea Resort pun cukup lah kan. Tp nak selitkan bila lagi tu?
Bln 5 da ada program. Bulan 6 tak perlu la kot. Bln 7,8 puasa-raya.
Bulan 9 ada plan dah (tp blum ada confirmation, mungkin leh carik2 pakej kat sini). Bulan 10 pun blum ada. Bulan 11, 12, cuti sekolah - bagi peluang pada yg ada anak. Tp nyer igt tahun ni nak celebrate anniversary pada date yg bebtul time anniversary tu di tpt 1st honeymoon kami. Oke, gud idea then. Bleh carik tpt yg bes2.

Oh. Sapa yg nak gi Grand Lexis pun ada yg bes ni ha.
Grab uols grab...murah ni.. mustahil leh dpt serendah RM350 tu. *tatau la kot kat Agoda leh dpt, tu pun kena booking 2 or 3 mths before. Alah, beli je yg ni. Toksah pikir2 dah. Tp yg aku duk tu ari - Exec Pool Villa takde. Fuhh...mujo... Hahahaha.

8 comments:

Anum said...

sangat menarik sis

Myself said...

saya dh g last year..but at last amik with MAS holiday jugak.sebab most of the agent x provide all-in-fare, rombongan beramai2 sgt and g sampai seminggu which kami husband n wife xleh wat camtuh.yg lg susah kalo x provide flight sekali.not all in 1 la kire.tp kalo kebanyakannya agent2 cha ya nun alif jd mostly akan reject kite awl2 sbb diorg x provide halal food.

my 2 centss...:)

Nad @ MamaZakwan said...

saya bilik rm350 tu dpt rm270 tahun lepas
beli dgn member blog yg ada member card utk hotel ni :)

PUANSTOBERI said...

ANUM :
Menarik la kot. Tak penah pegi lagi

MYSELF :
Tak sker ah gi ramai2. Nak amik pakej hotel je takde ker?? Nak gi dlm Msia je pun. Tak perlu la naik flight bagai kalo takat Pangkor kut. Hahaha.
Takde eh camtu?? kalo camtu takyah pegi la kot. Kui kui kui.

NAD :
Rezeki la tu dpt murah. Mujo bilik yg ai pegi retu takde dlm ni. Kalo tak nangessssss

ChentaHati said...

lama tak jenjalan. dengan anak tak sihat bagai. la ni nak plan pi memana pun terbantut... so, kalau rasa tetiba nak berpergian, call hotel-book-pack brg-jalan... boleh? gila unplan kan...

Zana Adieyza said...

kekda, yg bulan 9 tu leh la discuss lepas dpt pelarasan gaji.. hihihi..

zana x pernah pergi sbb gerenti ramai giler org kan.. tp utk dpt yg murah2 mestilah syok walaupun terpaksa bersesak2 kan..

Sue-Rya AQ said...

mmg ramai giler org kekda..wpun sue x pena pegi, tp dh tau dh sambutan mmg giler2..sedangkn kt Thai International Travel Fair yg kitorg pegi baru2 ni pun sgt crowded..sbb murah kan..tu yg ramai dtg..

Myself said...

owh..kalo dlm malaysia je mmg ok la nak g.tp kalo oversea mmg akan jd mcm yg saya cakap td la..

tp,org mmg ramai!hihih