Wednesday, November 24, 2010

~Pasal Goreng Pisang Panas~

Insyaallah..ketika entry ini di publish aku sdg menonton Rapunzel.
Tak sgka plak jadi goreng pisang panas mini contest itu eh. Huhu.

Seriyes, aku tatau pun kepanasan tu memulanya.
Aku tau ptg smlm bila incik HH kita tu komen kayak gini dlm entry pemenang contest Rapunzel tu.

Gmbr yg di print screen oleh aku sendiri, jd kredit utk diri sendiri

Pulak...ada org komen kew? Tak puas ati bila aku dpt tiket ke apa? Tp aku maleh la nak kecoh kecoh. Walo hati aku berdegup kencang masa baca komen tu. Takde kuasa aku nak carik carik kat innit ke hapa. Lantak la situ. Nak wat cena. Hak org la nak komen ke apa ke kan. Dan rezeki kita juga dah dpt tiket tu kan. So, lantak.

Bila citer ke laki aku dia pun mcm 'ek eleh'. Ye lah..pasal tiket pun nak kecoh kan. Being lelaki itu je la respond dia walo aku terus membebel mcm itik pulang petang (eh..btul ke perumpaan nih..lantakkkkk)

Tp aku ada emel ke adik yg incik HH kata tu gak. Dia pun balas kata nak wat cemana. Dah rezeki katanya. Then pagi td aku reply balik emel tu. After lunch baru dia reply, katanya blog aku idak la kena komen. Just dia link utk masuk ke blog adik tu lah. Dia kasik link blog yg bagi komen tu.

Aku pun baca. Baca, baca, baca, baca dan baca. Mmg panjang so kena byk baca, baca, baca, baca dan baca. Komen pun byk. So, kasik baca, baca, baca, baca dan baca.

Rupanya...dia tak la komen secara direct entry aku (atee...incik Hasrul ni..bikin ai semput je tau..seb bek ai ni main lantakkk je org nyer..kalo ai pingsan..sapa susah..asben ai gak susah). Dua kali gak dia tempek link blog aku. Wiii... tetiba blog mak glemer secara tak sengaja noks.. Dia mention 2 kali.

Idak la dia komen kata aku tak deserve nak dpt tiket tu secara direct. Yg satu tu dia letak link org lain dari entry aku. Yg kedua tu katanya lenkali kalo nak amik gmbr dr internet sila lah kredit dtg dari mana. At least dari google. Contoh mcm entry aku tu haaa... ceaa...konon jadi contoh la.. hoho..muntoh muntoh... tp tetap la tak original sbb aku da amek gmbr kat internet. So pas ni kita tgkp gmbr sendiri yer.

Tp aku salute la itu owner of d blog. Rajin dia pi kat suma yg hantar entry tu kat NN. Lps tu trace balik kut2 ada tak org excited mcm aku ni yg buat entry dpt tiket. Huhu. Aku pun ada gak trace. Tp aku trace dr gugel je. Aku tulis 'tiket movie Rapunzel Nuffnang'. Hihi. Sbb aku trace, aku nak tau sapa blogger yg pi, mana la tau kut2 nak bertegur sapa kan.

Lps tu baru la aku tingat. Aku ada tgk kat NN retu yg UV aku tggi ari Ahad tu. Mati2 aku igt sbb aku tepek entry Avillion kat Innit, tu tetiba jadi tggi. Yelah..ari mggu kalo cecah 100 tu adalah mustahil. Blog merepek entah hapa hapa ni kalo cecah 100 ari biasa pun da kira gud job dah tu. Ini kan pula ari mggu. Rupanya sbb link dari blog beliau itu lah. Mekasih la yer. Mana la tau kut dpt BE balik neh.. maklum la BE da tggl 3 ketoi je ni. Nak la gak ada byk2 macam masa buat contest dulu. Haha. Haha. Bongok btul aku rasa aku ni. Igt pasal org masuk sbb entry kat innit. Hahaha...*tepuk kepala patblas kali*. UV mmg ramai la on dat day. Haha. Perasan..!

-Gmbr yg di print screen oleh aku sendiri, jd kredit utk diri sendiri-

Ok lah korang. Tu je nak citer. Kalo aku ada jumpa sesapa kat sana nati ada la gmbr yer. Jgn jadi hot hot issue pulak. Konsep dia mudah je. Rezeki. Kalo mmg bukan rezeki kita, apa yg nak disuap beberapa inci nak masuk dlm mulut pun boleh jatuh ke atas pasir. Qada' dan Qadar. Rezeki itu ketentuan Allah.

Itu saja. Babai.

3 comments:

AiTotYati said...

ya rezeki.

kdg kite pertikai kenapa orang dapat APC padahal itu semua rezeki, kan?

haszuraidah ishak said...

ooohh ingatkan ada orang pertikaikan dah napa reen dapat tiket tu..baru je nak habaq itu semua REZEKI..kalah menang tu adat bertanding lorrr..

hehehe..dolu2 me rajin gak letak credit, sebab amik gambo tu secara save picture..bila dah reti nak tepek gambo guna url gambo tu je yg dah ada link ke owner gambo tu, trus tak letak credit.. ke kena letak jugak? means ada 2 kali la link ke owner gambo tu?

PUANSTOBERI said...

AiTotYati :
u're absolutely correct dear.

Has :
Mcm ala ala kena pertikai gak la. Ramai gak la yg saya kenal dlm tu kena pertikai. Huhu.
But then, tkpe lah..dia sekadar menyatakan ketidak puas hatian dia yg juga menimbulkan ketidakselesaan pada yg lain.

Suppose mmg kena give credit la rasanya Has, walo bila klik gmbr tu itself dia ada link. Tp org nak yg napak punya kut.