Friday, November 5, 2010

~Pasal Clutch Bag~

Cuti-cuti ni apa kata kita cuci mata jap.




Kredit : Here

Kredit : Here

kredit : Here
Tak penah penah kuar entry gmbr artis neh..apa kes? tehehehe.. ada la tu menda aku nak carik tu.

Benarnya aku nak carik clutch bag. Dah lama aku nak beli ekceli. Bebaru masuk keja dulu dah. Suka. Napak bes je bila carry camtu. Kalo penat2 kepit je celah tiak. Teheheheh. Tp masih belum ada kesempatan nak beli.

Lps tu skang musim kenduri kawen kan..rasa mcm tingin plak nak bawak clutch bag camni. Almaklum la..mokcik ni takde kesempatan nak ber red carpet bagai kan. Ada red carpet..tp sbg penyambut tetamu mejelis je la..takde de nak ber clutch bagai.

Tp kalo kecik camane aku sumbat segala dlm tu. Kalo kenduri brg wajib ada- kamera, hp n wallet la kan. Dlu kunci keta pun kena sumbat, tp skang mokcik dah tak bwk keta. Lps tu harus ada tisu or wet tisu. Yelah..mmg wajib ada tu sbb salu je kena basuh tgn ngan air sirap kalo kat kenduri. Eiii..aku rimas tul kalo  air basuh tgn lambat tukar or takde langsung. Lenkali sila buh sudu sekiranya malas nak tukar2 air basuh tgn tu. Retu aku kena dah..geram tul aku..gerammmm...

Nak carik gak lah..kat mana yer yg ada jual clutch bag cecantik ni. Ke ada jual online. Nak gugel jap lah.

Aku sker camni.
It's Jimmy Choo - Here

Camni. Biasa la. Hok girlish girlish. Ada riben ni mmg theme mokcik lew. Teh heheheh.

Camni comel. Tp ada mcm kulit ular tu. Ha..tu mmg kepantangan aku tu. Aku geli menda2 berunsurkan kulit haiwan reptilia tersebut. Tgh tulis ni pun aku rasa mcm geman geman..eii..eiii..eiii.

miu-miu
Tp idak la besau camni. Kut ye pun aku nak sumbat segala kan. Beso camni sumbat lauk kenduri pun muat ne.. Ngeh ngeh hehehehe..
Kredit : Here
Dan lepas tu berangan jalan seiringan mcm tok T n tok K ni. tehehehe...

Love this picca. Baju cantik. Clutch bag cantik. 
Kredit : Here

12 comments:

AiTotYati said...

oh Tok K

lalalalla

Zqah Ismail said...

hari tuu zqah g kuantan .. ad tgk beg clutch .. besar n pjg .. ade sale pulak tuu tp x beli sbb zqah pon x keje lagi .. hahaha

deqlis said...

clutch beg..haa cari jgn tak cari... deqlis pun suka tp sama laa mmg takde satu pun beg gini melainkan sling beg kecik leh jadikkan clutch beg gak... klu yg comel ni takde... sebb deqlis ni suka bawak beg doraemon hihi...

sukernyer tgk Tok T ngan Tok K sedondon hitam purple cenonet yg pic last sekali tuh...
bila laa deqlis ngn hb leh pakai gitu hehe berangan sudah... hmm masa kahwin dl jer lah... saper nk ajak g red carpet kan?? hehe.. kot2 laa nanti pn stoberi nk anjurkan red carpet jgn lupa jemput k..hihi..

haszuraidah ishak said...

comelnyo tok t..

tringin gok nak bergaya ngan clutch yg kiut miut, tp bilo mikio tak bnyk yg leh bubuh..tak jadi lorrr..

LyNn HaMzAh said...

memang arr cun clutch tu...tapi clutch tak besar la nak menampung barang2 lynn yg banyak dalam handbag tu...huhuhu...

aMyErInAiMiE said...

cantik3! sume cantik kak oii~~


anyway...u've been tagged! :)

imanmom said...

ada rezeki tu beli je Ida,
nanti terliur..
jgn lupa beli 2,akak punya satu...
teringin gak,yg JimmyChoo..

hehehe

PUANSTOBERI said...

Aitotyati :
Wah...peminat rahsia tok K rupanya.. tehehehehe

Zqah :
Takpe..nati da keja leh beli banyak banyak yer.. hik hikss

Deqlis :
BUleh red carpet..tp mukan red carpet utk majlis anugerah la..tp majlis makan2 di atas karpet merah. Huhu..buleh giteww..

Has :
Ni seswei kalo kome nak gi kenduri je. turun keta kepit je beg ni, pehtu da masuk keta..sumbat dlm henbeg beso tu. Gud idea tak?? tehehheeh

PUANSTOBERI said...

Lyn :
Mungkin buleh buh clutch ni dlm henbeg. Jd bila ada mejelis or kenduri or diner, kita kepit je la clutch ni..lps abis kita sumbat balik dlm henbeg.
Eh..sama mcm reply kat Has pulak ayat dia. teheheheheh

Erin :
Tolong carik dan jual di butik Erin buleh? tehehehe.

Tag..ok..da tgk tadi..nati 1 swit day akak buat okeh.

Kak Imanmom :
Rasa2 kalo mintak kat my dear asben sempena befday nati ok tak kak? Teheheheh... :P
Ha..akak nak suh belikan JC tu nyer ke..alamat dpt hok tali dia je la gamaknya.. hiksss

aMyErInAiMiE said...

hhhehe.insya allah kak.if jmpe sy jual yer

~ain said...

kalau ain aaa mmg confirm tercicir aaa pakai clutch2 segala bagai ni.. mmg jenis cuai dah..

PUANSTOBERI said...

Erin :
Jual..jgn tak jual..

Ain :
Tehehehe...kepit je kat tiak..tak la cicir.. teheheheh