Wednesday, November 24, 2010

~Gigil Jap Aku~

Ya Allah... gigil ni aku taip nih..lantak la sibuk ke tak waktu ni. nak buat entry gak.
baca blog izan pasal ni- izan

Gigil bila dia tulis owner blog kenangan terindah-aishah yg ada kembar 3 tu dah meninggal. 22hb. Aku mmg antara follower terawal sbb aku adore sgt dgn anak kembar 3A tu..owh..pasni mungkin tak dpt lagi tgk aksi si comel tu..
So, aku pi tgk kat blog dia..ada link dari blogger otai kita iaitu BEN.

Gigil aku baca wei..gigil.. sbb aku tgk dia nyer last update kat komen 22 november 12.40 am. Makna dia masih sihat dan mampu membalas komen.

Dari blog Ben, dapat tau arwah jatuh bilik air. link - Ben

Innalillah... dari Allah kita dtg, dari Allah jua kita kembali.

Dan tetiba aku tingat entry pasal rezeki dan syukur semalam.. Al-Fatihah..

14 comments:

ciK mOt ©™ said...

reen...saya pun gigil...
tulah,nyawa hanya pinjaman...
adehh...seram sejuk dah rasa...

AiTotYati said...

salam kak,

betul tu nyawa pinjaman sahaja.

makin tambah umur sebenarnya makin pendek kontrak kite di mukabumi ini. jadi takyahlah nk buat birthday parti yang 'bukan-bukan'. elok doa selamat masa birthday kite.

sebab tu kalau boleh dalam hidup ni kite jgn gaduh2 dgn org or buat org sakit hati. tapi yelah kite manusia ada kekurangan.

al-fatihah buat arwah.

p/s: sorri kak selalu nk komen dah jadi mcm entry pulak. ngeeee

Nazz@Purple said...

sedih dgr cerita ni..begitu lah manusiakan..

Ina said...
This comment has been removed by the author.
Ina said...

Alfatihah buat Arwah Aishah...semuanye sudah suratan Ilahi..
Long mmg nangis sggt ni..bila tgk ank2 arwah lagi2 si kembar 3 tu..sedih betul...!!
Jiwa keibuan menebal sgguh bila tgk kembar 3 tu nnt tanpa ibu tersyg...YA ALLAH..kau permudahkan segala2 nye buat bapa yg skrg mgambil alih menjaga si kembar 3 dan 3 lg ank nye...AMIN!!!

hasrul hassan said...

Salam ,
alahai siannya kembar 3 tu nanti.

THE LEKAT LEKIT STORY said...

Ada juga baca entry tu dr blog kawan2 blogger.. Apapun bila Ajal dah tiba takkan lewat atau cepat sesaat.. time ni la terkenang Arwah Ayah.. Apapun Takziah pada keluarga Arwah. Semoga beliau di tempatkan di tempat2 org yang beriman..

Naniey said...

takziah. Alfatihah..nani tak knl die tp bl bc ni sayu jugak hati.

haszuraidah ishak said...

al fatihah & salam takziah buat keluarga allahyarhamah.. semoga rohnya dicucuri rahmat..

PUANSTOBERI said...

Mekasih pada suma yg drop komen ni. Saya sendiri smpai skang mcm tertanya2 cemna leh boleh jadi. Mcm tak percaya kan. Tp percaya atau tidak itu lah hakikat, walo pahit kita kena terima.
Skrg ni mmg byk tul org 'dekat' yg pergi pada waktu muda. yg meninggalkan anak2 masih kecil.
Mmg simpati pada keluarga.. sedih pun yer. Tp Allah lebih mengetahui yg terbaik utk hambaNya.
Sesama lah kita berdoa agar arwah di tptkan dikalangan org beriman.

p/s : utk INA,
Laaa...puas pikir sapa bila tulis Long tu..baru ku tau akak ipar ku. teheheheheh... :P

E K A said...

al fatihah.muda2 lagi dah ngadap NYA.eka ni bila pulak.amalan pon belom ckp

cikbedahlaser said...

allah...
smoga arwah d berkati allah..

sy td tgk kt blog sorg ni..die cite pasal owner blog tu... x faham.. bukak la blog arwah.. tgk ank die kecik-kecik lagi.. tgh nak pandai merangkak... baru fikir.. camne la die nk manage 3 org sekali..
bile masuk blog akak baru sy faham...

ibu kpd kembar itu dah tak de...
ya allah...kesian kpd kembar tu...

smoga allah tempatkan arwah d kalangan org2 yg beriman.. amin

PUANSTOBERI said...

EKA :
tu la pasal. mati itu sesuatu yg pasti.. huu....

CIkbedah :
Ya.. sesama la kita berdoa dan saling igt mengingati.. :))

BUNGA said...

Takziah buat keluarganya.. Mudah2an rohnya dicucuri rahmat.. Saya pun terperanjat dgn berita ni :(