Monday, July 15, 2013

Bufet Ramadhan 2013

Serasanya lama dah tak ber buffet Ramadhan ni.
Dulu rajin gak. Tp takde la selalu. Kira ada la pegi kan. Saja. Nak merasa.
Gi ngan bebudak ofis. Dulu masa sblm kawen g ngan geng2 dari porem mesra dot net aku tu. Dak Dee, Hana n Kak Julie. Masa tu seme pun belum kawen. Aku pun cam pelik, ber tenaga plak tu aku ke MValley, ke Shah Alam bagai. Pernah skali nak carik Pizza Hut, jenuh smpai ke Subang. Aku pun tatau apsal buleh ke Subang tu. Padahal Ampang Park, KLCC pun ada Pizza Hut (-_-"). Bukan je berbuka bersama, meredah jalan TAR pun bersama. Berbuka puasa dulu kat McD Sogo tu (siap berebut meja bagai), pastu solat pastu gi jalan TAR. Eh. Tk buleh bayang kalo aku buat skang ni. Skang ni rasa nak tido je banyak nya. Haha. Sampai laki aku bising2. Eh. Kira oke lah kan sbb aku dah masak utk berbuka. Nanti aiols show uols makanan berbuka ai okeh. Ai nak buat once a week je tunjuk makanan berbuka. Hihiw.

Masa g ngan bebudak ofis, takde la pegi ke hotel. Kami g restoran2 je cam Intai-intai, Satay Station, Tupai-tupai. Skang ni takde dah. Last year aku dah tukar unit kan. Bebudak unit aku skang ni seme dah beranak pinak. Dulu kami2 double double je. Hihik.

Ari tu ada deal kat Groupon. Buka kat Dorsett. Tnya myDH, dia kata oke je. Lps tu Dorsett ni mmg la sekentut je dari opis aku. Dekat nau. Mmg plan kalo nak pegi tu jalan kaki je (ye ke? nak ke aku jalan kaki?) Tp mmg dekat la. Takyah nak pikir jalan jammed ke apa.

Sikitttt je lagi nak bayo. Sikittt je lagi... Mmg dah tekan buy now dah. Tinggal lagi nak tekan Maybank2U tu je. Dapat RM65 tak silap aku. Lps tu bila aku tekan quantity 2, dia jadi RM130, terus pikir punya pikir punya pikir dkt nak 100x. Muahahah. Aku pikir, tambah sket lagi, aku boleh beli tiket fireflyz gi Langkawi [err...tu ari aku dpt tiket ke Langkawi, Fireflyz RM196 utk 2pax return utk bulan Januari  2014. Murah tu. Sbb FF ni luggage pun dia bagi 20kg sorang. Tapi ada poblem sket, langsung tak amik. Pastu tgk balik semula, takde dah. Lantok ah!]

Tapi itu lah rate yg termurah kalo kat hotel. Sbb rata rata rate RM80 ke atas sahaja.

Tgk ini

Ini kat Hotel Istana
Concorde
Impiana

Nak tgk lagi tpt2 lain, ce klik web ini : http://ramadhanbuffet.blogspot.com/search/label/Kuala%20Lumpur

Rasanya takde la kot nak ber bufet bufet nih. Tambah lagi aku ni mmg tak suka makan. Makan kuih seketui pun dah kenyang. Nak suh makan buffet beratus ratus ni kan.  Takpe lah. Masak je lah. Seratus lebih tu buleh makan utk seminggu. Muahahaha.

Tapi cam bes je kan... sekali skala.... Errkkkkkkk!! 
Tolong Groupon. Buat deal tpt lain plak pleasee... yg dkt area KL. Muahahahah :P

13 comments:

Nurzakiah Hanum said...

makan2

Masya said...

sejak dah ada anak pikir bnyk kali nak pg buffet ni hihihihi .. kalau opis soh pg pun bnyk kali jgk pikir lg² kalau bkn hujung minggu .... sbb harga dia mahal kot.

Rizziela said...

rasanya untuk tahun ni x dapatlah kot...

D_08 said...

ok...... tambah list yang ade utk buke.... tapi satu je..... takot berebut je kang... tak berebut nak makan.... berebut nak bersolat pulak...

AiTotYati Mat said...

salam kekda,

pada pendapat Ai ok je kalau sekali sekala nak try. saje tukar angin. reward diri sendiri yang rajin masak sempena ramadhan. hehehe boleh gtu?

kekucingkatz said...

Aku taknak terjebak dan dah lama tak terjebak dgn buffet bln Ramadhan... Rugi le kalo setakat lalu telan makanan yg worth RM10-30 tapi bayor dekat seratus....bazir dan tak berbaloi utk mrk yg tak lalu makan byk mcm aku...hehe... Kalo nak jumpa2 dan makan2 bukan bulan puasa pun boleh...tak mati aihhh kalo tak berbuffet masa Ramadhan... Ini semua idea kapitalis...muahahaha!!!...

Linda Yusoff said...

Dulu pon suka pegi buffet kat hotel. Tp lama2 muak. makan kat kedai tomyam tepi jalan lagi sodap! kakak..

Mohd Erwan Hafizi Saibe said...

mahal weh!

katak said...

takde yang murah murah? rm30 ke.

katak said...
This comment has been removed by the author.
PUANSTOBERI said...

MASYA :
Buka kat umah je le Masya. Hihik


RIZZIELA :
Makan kt umah lagi bes kan??


D_08 :
Tak..biasanya hotel ni tpt solat pun oke.. gilir2 kan..takde la berebut. Sy takde hal tang tu, yg hal adalah sy makan sket. Huhu

PUANSTOBERI said...

AI :
Kan.. reward.. tp rasa cam nk gi bagan lalang je..takmo lah hotel. hihi


KEKUCING :
Tu la pasal. Mahal melampau. org pun ngikut je. Nak boikot?? Mmg takkan la.. lagi ramai ada lah.

PUANSTOBERI said...

LINDA :
Makan kat kedai tepi jalan tu jenuh nak tggu. Bufet ni kita terus je buleh amik makanan. Haha. Masak sendiri je Linda, lagi bes kan..


ERWAN :
Mmg la mahal. dah kata hotel. Kalo dari dapur umah kita mungkin murah :P


KATAK :
Ada..tp kat restoran biasa je ler