Tuesday, July 16, 2013

Wall MakeOver By Na [Exclusive by NadiaFarahida]

Oih. Bulan puasa ni cam takde idea nak buat entry.
Jadi, mari kita ber contest.
Lama dah tak ber contest montest nih. Tp kali ni cam rajin. Sbb adiah dia nyum nyum... lazat sekali [eh.. ni contest adiah makan ke apa?]

Ayuh. Jangan byk bunyi, mari kita teruskan acara. Ngeee......
Syarat dia :
1) Like fanpage Wall MakeOver By Na - done!
2) Like fanpage Nadiafarahida - done!
3) Pilih salah satu design kat FB fanpage Wall MakeOver By Na :
That's it :


4) Seterusnya sambungkan ayat ini :

" Saya nak www.nadiafarahida.com memilih rumah saya untuk dimakeover oleh Wall makeover by Na dengan design pilihan saya ini kerana .........................."

Oke, kerana apa akak nak Nadia pilih rumah akak untuk di makeover kan... Meh akak senaraikan kerananya. Hihi. Banyak ni "kerana" dia ni.

Yang pertama :
Kerana bila akak scroll kat FB Wall MakeOver By Na tu kan, design kat atas tu la yg pertama sekali menarik perhatian akak. Cam cinta pandang pertama kata orang tu. Cuba gak tgk beribu gmbr yg lain, tapi rasanya design bunga Sakura ini jugak lah yang menambat hati. Ingat nak tanya husband dulu suka tak dia design ni. Yelah...mana lah tau, kut2 ter pilih ke kan.. Tapi takyah la.. buat suprise sket kat dia. Mesti dia tanya 'eh, bila awak order ni?' Itu kalau terpilih la kan. Giteww... suprise la kiranya sempena tahun pertama kami di rumah KSU nih. Cea... dan dan suprise kan. Hikhik

Kerana yang kedua :
Kalo tgk blog akak ni tau la yg akak dah nak setahun masuk umah KSU tu. Boleh baca kat sini perihal deco. Dan baca kat sini perihal reno.
Reno tu kata orang tu buat minor renovation je. Jadik la kan, dari takde. [asal dapur ada KC sudah cukup. Hoho].
Tapi yg deco ni stuck. Alahai...akak ni takde la byk idea cam Nadia kan. Mmg ter hapa hapa la deco yang ada.
So, kerana itu lah akak nak nadiafarahida dot com memilih rumah akak utk dimakeover. Tolong lah men deco kan sket wall yg kosong tu bagi nampak comel sket. Cam Nadia yg comel {eh. Ini bukan dikira sbg mengampu tawww}

Seterusnya, kerana yg ketiga
Ari tu akak dah beli 3D Board tau. Konon nak DIY lah kat area letak tv tu cam gini ke

Skali ha... dah nak setahun beli, tak ter DIY lagi. Ingat rajin sgt ke nak DIY bagai ni. Nak cat, nak tampal, kena ukur semua. Mmg elok dalam kotak je lah lagi. DIY lah sangat kan... TIDO boleh la. Hoho.
Jadi, kerana itu lah akak nak nadiafarahida dot com pilih umah akak. Sian tau... kosong je wall blkg tv tu. Sobss... Tak caya tgk ni. Kosong...kosong... {terus nyanyi lagu Najwa Latif}


Sedih kan... seketui je tv kat situ. Bayang kan la ada design para para sakura tu. Awww... cunhhh.. *meleleh ailiyo sambil berharap... dan menyanyi lagu 'pilih lah daku...' kuang kuang kuang

Kerana yang keempat :
Emm..jap nak pikir.
Oh. Senang. 
Kerana akak nak jugak la merasa rumah cantik cantik cam umah Nadia. Kot nati boleh masuk majalah Apartment. Eh? Macam matlamat tak menghalalkan cara je ni. Hiwhiwhiw. 

Dah. Cukup tu je dulu kerana nya.
Kalau buleh nak cukup kan 10 kerana, tp kang tak kuasa lak Nadia nak membaca nyer kan. Jadi, cukup 4 ni dulu yer. Hihi. Akhir kata terima lah serangkap pantun dari akak

Bulan puasa ke bazar Ramadhan
Pergi bersama anak cik Nana
Rambang mata banyak pilihan
Itu lah dia Wall MakeOver by Na

Wah gitewwww.... Haha. Jgn gelak yer Nadia ngan pantun yg akak belasah je tu. Haha.

Oraits. Sesapa nak join contest ni sila lah ke blog Nadia yg ceria ini. Due date dia 18hb Julai.
Hadiah bes woh. Sapa tak join rugi lorh. Eh, takyah join pun takpe. Kang tipis harapan ai. Muahahahhahaah... giloss! 

p/s : Nadia, username FB akak Ida Ramli yer. Hihi. In case la nak tgk betul ke tak akak da like. Hikhik =)

6 comments:

Azi said...

hihi harap terpilih sebagai pemenang. reason tu dah molek dah tu :)

Masya said...

good luck kak ...

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

::EIDA:: said...

yaya, yaya, pilihlah kekda..!! boleh datang raya umah kekda, terus nampak eh eh sakuraaaa... hehehehhe

Norlizayati Othman said...

Good luck ida!

pnsusu said...

good luck kekda...wahhh bunga sakura tu nmpk cantik..nnt boleh g open house umah kekda:-)