Sunday, February 20, 2011

~Pasal Kamera Bukan DSLR~

Review di sini : http://www.sony.com.my/product/dsc-tx9

Review di sini :
http://www.canon.com.my/p/EN/114-Digital-Cameras/375-Powershot-Pro/1724-PowerShot-S95/

Kamera apa lagi yg digital camera tp kualiti gambarnya mcm DSLR eh??

7 comments:

ejaMaria said...

survey Nikon... standard hampir sama ngan Canon... tapi lebih murah sbb kurang publisiti cam Canon... ini org kedai la cakap... ;p

AdiaLuze said...

KO nak beli ker? Belikan la aku satu...Hehehehe

PUANSTOBERI said...

Maria :
Nikon aku lum survey. tp hok iklan dlm tibi tu cam bes je. tp tu jenis godang DSLR tu.

Adialuze :
Blum la nak beli, baru nak survey. Ko nak ke satu?? kena simpan duit la setiap bulan kalo nak. Aku pun berdikit2 setiap bln nak dptkan kamera yg bes. Jadi nak belikan utk ko tak dapat la kut. Maaf tau.. :)

♥♥ MoMmY MimiL ♥♥ said...

salam...

ala puan stoberi, sambar je la DSLR seketui...senang celita...


weols pki Nikon D90..skrg dh murah.. ^__^

E K A said...

wah,,,tgh survey camera nampaknya...last year, eka pun dok cari digital cam gak.sony yg waterproof tu. tp thn ni cam terkubur begitu je...lupa dah yg sbelum ni dok hunting camera...tunggu la nanti kalu en somi nak bawa g snorkeling leh request" 1 waterproof camera plz"

kalu kekda suh eka pilih antara 2 yg di atas tu, confirm eka akan pilih yg kaler pink...ehehhe

nizamsani said...

wow.s95.

PUANSTOBERI said...

Mommy Mimil :
Owh...DSLR tak senang celita. Nati nak usung dia satu beban plak. Udah la dgn laptop segala, ada dia plak. NI nak carik yg buleh di sumbat dlm hbag je. Ada bahan berita trus sambar je tgkp gmbr (ek eh..bila masa plak ko jadi wartawan ni pnstoberi?? miahahah)

EKa :
Retu akak pi event Nuffnang yg TX5 tu. Tp ms tu mcm tak kesah kan pun. Skang ni nak carik yg bes la. Kamera lama ada..tp saja gatai. Uhukss.

Nizamsani :
Wow jugak. Tp yg tu bes eh??