Wednesday, February 2, 2011

~Pasal Sapa La Main Telefon Ni~

Smlm dpt 1 SMS berbunyi lebih kurang gini
'Ila, ko dh  bank in ker?'
Memula aku mcm nak reply kata salah nombor.
Tp my dear kata toksah lah.
Ye tak yer jugak. Buat nya aku kata salah nombor.
Nati dia melalut lalut kata nipu ke apa.
Eish. Bahaya lah.
My dear dia pikir lain.
Dia kata nati bila da salah nombor nati org tu kata 'kalo mcm tu, boleh saya berkenalan'.
Ek eh. Itu tak bhya bang oii...
Yang bahaya kalo org tu melalut lalut mintak duit ke apa dari kita.
Ini mesti penah buat camtu masa dedulu neh ye abg.
Gi msg no entah2 sapa, then bila org kata silap nombor, dia bantai nak berkenalan lak.

Skang ni memacam. Kes org tipu guna no akaun org lain lah.
Kan dibuatnya ini modus operandi terbaru. Ha..cena.
Pada sapa yg nama Ila, yg masih tak bank in kan apa yg org tu nak, sila bank in segera yer.

Ni kejap ni tadi ada org call, bila jawab dia taknak bercakap plak.
2 nombor berbeza dpn nya 017.
Aku no aku tak kenal mmg aku bagi je pada laki aku suh jawabkan. Otherwise melalak la ko situ smpai esuk pagi, mmg aku takkan jawab!

8 comments:

Miza Yusof said...

HAHA. kelakar lah akak ni. melalak sampai ke pagi tu miza pun selalu buat. kalau orang tak kenal berkali-kali kol biar je lah. heheh :)

ciKmOt said...

penat ai kol yu...sampai ati yu tak pikap tau...huwaaa

PUANSTOBERI said...

Miza :
Kan..akak mmg buat cemtu je Miza. If dia betul kawan kita dan kenal kita bia la dia msg balik. Skang ni org memacam pangai. Huhu.

CikMot :
Ah...takkan yu yang call. Yu kan tgh 'telinga berdengung' tu. Err.. da oke ke yu?? p klinik la yu..nati makin seyes plak

Hawa said...

Hei.mcm2 la kan skang ni. Ari tu ade ke aku terima sms tengah2 mlm katanya minta aku topupkan ke no. sekian2...pakcik tengah kat balai ni..ish.tak kuasa aku melayannya...

Reen, jemput join 1st GA akak ya..

ch@ said...

kita tak pernah angkat nombor yg tiada dalam phonebook, hahaaa. kekadang sakit telinga member sound dorg call kita tak angkat, habis tu siapa soh tkr nombor tak bg tau kan?

PUANSTOBERI said...

Kak Hawa :
Oke..nati ai gi tgk kat blog akak yea.. :)

Cha :
Kan... tak kuasa..kalo masa opis lagi akak tak layan. kalo urgent sure la dia call kat opis. takut! skang memacam kes ada

cikbedahlaser said...

nah nah.. amik no tipon ai sesiap.. senang klu rasa nk call nti.. takut x kena layan

PUANSTOBERI said...

CBL :
Ai da ada no tipon yu...harus ai layan..miahahah :D