Friday, February 18, 2011

~Pasal Nasik Lemak Beratur~

Kalo kat Penang ada Nasi Kandar Beratur kan.
So, kat KL ada nasik lemak beratur.

Tak caya sila tgk gmbr ini.

Teheehee... aku pun tatau apa nama kedai ini. Sbb mmg takde nama gerai ni.
Hanya jual nasik lemak. Hanya pada waktu malam.
Dan weekdays je kalo tak silap aku. Weekend aku tak pasan. Rasa takde.
Sebelah tu ada gerai roti canai.
Selalunya start dlm 8 lebih. Mmg ramai org beratur.
Ni my dear yg beratur. Masa ni yg aku balik dr Langkawi tu. Lapo. Tatau nak mkn apa. Tgk ada lagi nasik lemak ni. Masa tu da dkt kul 10pm.
Gerai ni nasik lemak semata. Jgn ko harap lauk bagai la. Mmg nasik lemak, telur, sambal n ikan bilis. Ada sket timun. Nak lauk bagai ko pegi City Garden (ke Garden City) sanun.
Sedap!. Sebungkus nasik lemak singgit. Tp takde pun org beli sebungkus. Suma beli berbungkus bungkus.

Oh. Lokasi?
Di Kg Baru. Kalo masuk kut Juara Tomyam tu jalan trus leh napak on d left side. Masuk kut simpang Petronas tu pun bleh. Smpai simpang T-Junction tu amik kanan dan napaklah org tgh beratur, so join saja beratur. Huhu.

p/s : mana la badan tak ropa tong gas, tgh2 mlm pun mentekedarah nasik lemak eh. Huhu

14 comments:

DKosongLapan said...

awok mase kat Penang haghi tu adele deme ceghite pasei nasi berator ni.... tapi tak sempat singgah...sempat lalu je....tapi awok ade pekene SUp Hameed....dekat dengan HOtel Malaysia....perghhhhh

ejaMaria said...

oh no... saya diet... ;p

Nana said...

ni la kedai peberet amrul
klw dia mkn 4 bungkus sekali
ahhaa
ala sebungkus kecik2 je kan...
sy xtahan pedasss sambal dia

shark said...

ns lemak mlm2?
mmg best layan..
tmbh lak pekene kopi..
fuhhh...
mmg tido lena ler...

eT said...

selalu gak p kg.baru...tp xtau plak pasal nasi lemak beratur nih..huhu

Hezesuze said...

sebab sedap latuh uols ramai kastemer....tapi jauh lah pulak weols nk terjah hehe

fadwah said...

saya pun pernah makan kat sini..memang cedap n banyak pilihan lauk, tapi memang tak tahan nk beratur..tempat parking pun memang tak tahaaaaan..susah btol..hehe

♥ manje ♥ said...

salam ziarah

ada orang kate nasi lemak 'penternak kolesterol' hehe tapi kita suke sgt mkn ns lemak bila cuti hujung minggu =) ~

ChentaHati said...

ni kampung akak ni stoberi... kampung baru ni. tapi xpnah pulak pasan ada org jual nasi lemak sampia beratur pjg cenggini. maybe sebab saya dh lama tak ke sana, kalau pi pun time wiken jek.

mama zakuan said...

memang sedap nasi lemak tu....tak penahnye datang terus dapat...kena beratur dulu...

PUANSTOBERI said...

D08 :
Eh. ini citer pasei nasik lemak bukan nasik kandar ni yob. hihikk..
Sup Hameed tu mmg tau bebeno tu. Dkt ngan otel bayview gak

Maria :
Tkpe..diet kalo,makan ikan bilis je yer. Hihi

Nana :
yg pedas itu lah sedap! ngeee :D

Shark :
Tehehehe... tp tak bley amalkan salu kan..bhya..bhya..tehehehh

eT :
Ada..kedai dia mmg low profile. Ujung2 tanjung sanun je. Kalo mlm dtg buleh la terai. tp kena beratur la.

PUANSTOBERI said...

Heze :
Sedap tu sedap uols, tp asben aiols ni maleh nak beratur. So dpt makan sekali sekala je.

Fadwah :
Ups...byk pilihan lauk?? owh..yg tu kat city garden kut. Yg ni nasik lemak sambal bilis semata, takde pilihan lain.

Manje :
Makan cuti hujung minggu je takpe..nati ptg joging, bakar la balik kolesterol tu.

CH :
Ada..dia low profile je.. tp ramai beratur. owh..kalo dtg kg baru calling2 la ai.. ai ada je kat situ. ehh.. tehehehh :P

Mama Zakuan :
Dulu tak berapa ramai. Skang makin ramai. Asben bosan je nak beratur kalo org suh dia p beli. hihihi

deqlis said...

wah!! kena cuba nie:-)

PUANSTOBERI said...

Deqlis :
Cuba...jgn tak cubaa.... :)