Friday, February 18, 2011

~Pasal Celak~

Korang yg sker mekap sure ada mendalah ni kan.
Celak ato nama modennya Eyeliner.
Aku biasanya guna pencil eyeliner. Iyer. Mmg leceh sbb nak sharp la hapa.
Kadang mmg aku guna sekejap je. Pehtu da tumpul mls trus nak guna. Rugi dah.
Tp ada satu brand yg tak perlu asah jugak kan. Salah satunya - SilkyGirl. Dia pusing2 je.

Pehtu few bloggers wat review pasal liquid eyeliner, gel eyeliner.
So, perasaan adalah mau mencuba.
Baca kat blog Fila ini (opss...ai SR blog beliau. Her doters so cute lah..skerr....).
Dia wat review SilkyGirl Double Intense Gel Eyeliner.


Trus keinginan membuak2 nak mencuba. Tp as she said. Mmg payah nak jumpa kat Guardian or Watson sbb manjang je out of stock. So, ms lunch td sempat ke PV. Masuk kat Caring sbb igt sure ada sbb jarang org beli kat Caring tu. Tp takde. Tgk lak kat Watson. Eh.... ada ler. Bes. Teruja. Trus amik byr. Dpt diskaun lagi sbb ada member card. Yey!
Balik trus test. Haha. Teruja nyer pasal. Haha.

My dear gave positive comment. Huye! Huye! Katanya mcm mekap nak sanding retu. Ouch. Haha.
Mekap Sanding- Bkn Gambar Hiasan
Esuk misti pakai nih.

Meh tgk trick n tip nye. Aku amik dari website Silky Girl lah.

So, bley la bermekap dgn effect ala-ala dramatic gitewww... Oh, gmbr suma diambil dari sini-SilkyGirl (kecuali mekap sanding tu. hoho)

6 comments:

Mama Kembar 3 said...

mama mmg pakai yang retractable eyeliner silkygirl tu. pasni nak try yang Double Intense tu plak lah, cam menarik jer

AdiaLuze said...

Upload a gambo ko pakai menda ni Reen... Teringin gak nak beli... Baper reganye ye ?? ;D

fYZa said...

eh die waterproof x pn stoberi?

kekucingkatz said...

aku suka eyeliner..mata nmpk lg besor..hahhaa...tp yg pencil eyeliner maybelline aku suka patah...tensen..
silkygirl double intense eyeliner tuh mmg pyh nak dpt...cousin aku masa balik bercuti hari tuh..sampe sudah dia tak dpt beli....

PUANSTOBERI said...

Mama Kembar 3 :
Try la Ma, mmg cam bes je :)

Adia :
Uish..tak perlu la kut aku nak jadi modelnya. Aku bkn pandai make up - make - up ne.
Rega dia tak silap aku 23.90 tp ada kad tu dpt 20.90

Fyza :
Waterproof rasanya.

Kekucing :
Ko pkai yg Silkygirl ni je la. Dia takde patah2.

Yups..mmg payah nak carik. Mungkin stok pun tak byk kut.

cikbedahlaser said...

huih.. suke tgk brg mekap n org mekap... tp x rajin nk mekap... klu mekap pon ikut suke ati je...
uhuhuhhhu
time bertugas jd pembantu majlis je la kot mekap.. hahaaaaaahah
sy x de eyeliner..