Thursday, April 8, 2010

~PnStoberi & Ketapi~

credit : gmbar

Seronok tak naik ketapi?
Lama giler rasa tak naik kenderaan yg dinamakan keretapi nih.
Last masa ngan mak n arwah ayah.
Dr Ipoh la. Saja2 nak naik tren. Masa tu nak gi konvo dip. aku. Ipoh-KL. Mmg menarik lah. Tp lambat giler rasa nak smpai KL.
Selama idup aku ni rasa ada 2,3 kali je aku naik.

So, nati kalo jd pi Perlis rasa mao naik ketapi lah.
Tgk time dia da cunh da tu.
Tp kalo naik ketapi tak leh la bawak pelam harum manis banyak-banyak.
So, cemna??

Eh. beli tiket kat KL Sentral la yer?

PnStoberi : buat kira2 untung rugi dulu

6 comments:

oto said...

ha reen, cite pasal ketapi, ko tau reen first time aku naik ketapi, ketapi tu bleh terkuar dari landasan & dh hmpir nk baring dh ketapi tu! serun weh. start dari gerabak aku & ke belakang.. kisah ni berlaku tika umo ku 13 thn.. dan terjadi di Pekan Labu,N9.

first & last mungkin. tkut nk naik lagi.. pastu muka glamer sat masuk kt berita terkini tv3.kihkih.. check punye check rupanye ramai yg baru 1st time naik ketapi masa hri kejadian.. patut la trgolek ketapi tu,trkejut agaknye.

bila ko nk gi perlis reen? nk gi pejabat kraf kt sana heh.. suami adik ipar aku (biras ke ek??)keja kt kraf sana..

ejaa said...

klo nek ketpi jarak perjalanan yang jauh, eja atak pernah lagi nak nek. huhu oran ckp lame kan. kalao taiping kl tu mau setengah hari kot. huhuh


kak reen, nak pass entry berkunci leh?? hahahah :D Tak nak bg tak pe la:p:p ejaa paham:p:p:p

PUANSTOBERI said...

Lor..mesti ko trauma kan..hehe.

wess..biras ko tu nama sapa?? Mohd Hafiza eh??

Aku bkn pi cawangan lah. Aku pi cuti2 mesia ngan family. Akak ipar aku nyer adik ada di sana. Huhu

PUANSTOBERI said...

EJAA,

naik ketapi ni kalo kita nak rehat2 dan rileks2 buleh la. kalo nak rush2 better naik keta je sbb mmg ketapi lambat. Ngehh.

Okeh. Kak reen sudah antar p/word ke inbox gmail ejaa.

ejaa said...

hoho tq3 sis!


tol tu,kalo nek ketapi jenis nk rush3, mmg xleh la. panas bontot!

oto said...

bijak ko reen, 10 markah utk ko.. haah nama dia mohd hafiza. kt umah panggil jai.. mana ko tau reen?

oh ko gi jejalan di perlis nun.. best2..