Wednesday, February 13, 2013

Edisi Gajet : Taichi vs Note 10.1

Pui. Keinginan melebihi keperluan.
Itu lumrah. Biasa la tu. Takde keperluan langsung pun. Yang sedia ada pun elok lagi.

Mengapakah begitu.
Masalah btul bila dapat tahu satu2 benda. Lps tu jadi rasa cam eh bes nya. Lps tu lagi masalah bila dah survey harga. Lagi masalah kalo dah teringin. Haaaa.. pitam.

Notebook Asus yang latest nih.
Asus Taichi (mengapakah namanya tai chi??)
Giler bes ini. Notebook + tablet. Ini berpunca dari aku tgk iklan kat wayang masa citer Antu Kak Limah tu lah. Alah, yg iklan dia org panjat gunung, pastu jalan atas tali, pastu buleh la lepak2 atas tali tu smbil tgk notebook ni. Phew... 

Mmg baru launch rasanya kat Msia nih. Tapi harga...... seiring lah dgn kecanggihannya itu kan. Buleh buat terkancing gigi nengoknya. Ye lah, bagi orang yg kerja ado ado cam aku ni la kan. Lain la kalo keja CEO ke kan. Baca lah kat sini utk tau rega dia - Asus Taichi. Tak sanggup rasa nak tulis. Haha. Alah.. tapi rega gajet2 ni cepat turun. Kalo buleh bersabar setgh tahun, turun la kut rega dia. Hahah. Tp pastu dah update yg lagi canggih. Pheww *lap peluh* . Masuk la official web dia Asus kalo nak tgk spec dia. Mmg buleh buat tak tido malam.

Sebelum aku tertawan dgn budak Taichi ni, aku ada ter lintas di pikiran - terlintas ja pun.. bukan nak. Haha. Suka yg ni plak. Note 10.1. Kalo kaler putih lagi bes.. waaaa... kalo la gaji 12 ribu sebulan kan bes. Muahahahah....
Yang ini harga half dari budak Taichi tu. Tp nak murah buleh.. kontrak ngan memana telco. Tp idak la kan.. nak pakai berapa byk line lagi kan.
(Ini bukan Tab 10.1 ya.. ini Note 10.1 - detail sini - Galaxy Note 10.1)

Fuh..fuh... ini semua bukan keperluan. Hanya keinginan dan kemahuan. Takde pun takpe.. takyah pikir sangat. Kataku memujuk hati. Ngehngehngeh.

p/s : Kena belajar ngan dak Zana Adieyza cara2 menyimpan duit nih. Nak dapatkan sesuatu kena simpan duit. Buleh??

*all pics from official website
*update : Maklumat tambahan mengenai Asus : Myfitri Lewis

9 comments:

Luv said...

ida..

note 10.1 tu yang tab 2 punya ke ato ada latest lagi?

tp kan 10.1 ni cam berat la n besaq.. nyesal gak beli yg 10.1 ni huhu pyh nak bwk.. tp colo putih tu mmg cun kan kan

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak reen, sheila pakai tab 7 pun dah rasa takut nak bawak jalan. besar2 gini sesuai dirumah aje tempatnya. tapi kan kak reen, asus ni elok ke? spare part susah nak cari tau...

PUANSTOBERI said...

LUV :
Sayang..bukan kah ada tulis Note situ kan..harus la bukan tablet.. ini galaxy note 10.1. Latest punya.. macam note yg saiz hphone tu tp dia buat tablet. Mmg bukan galaxy tab. bukan..bukan..bukan.. tablet tu, org kaya je mampu beli... muahahahah :P

PUANSTOBERI said...

SHIELA :
Spare part?? Ahak.. cam keta pula bunyinya.. alahai.... kenapa pikir spare part.. kalo mahai camni tahan 2 bulan ja..baik takpayah.. tapi kalo tahan 2,3 tahun tu..kira oke dah tu shiela.. takyah pikir2 sgt pasal rosak ke apa.. ini mmg pakai kat umah la.. buat ke hapa nak bawak jalan2.. jenuh nak kendong je haih.. ate.. laptop tu kita tak usung pun kan. unless outstation la atau pun kursus..

::EIDA:: said...

Kalau Kekda gaji 12ribu, beli ida dua tab boleh? hahahhaa

AiTotYati Mat said...

salam kekda,

Ai pakai galaxy note 10.1 dari september 2012. so far ok. aplikasi
S note tu sgt membantu org2 yg buat tesis mcm Ai.

masa bli tu ade promotion dapat free space Dropbox 50Gb. mmg rembat trs. hihihi.

tapi mmg Ai bli pun atas keperluan bukan kehendak. masa tu dah pertimbang, Tab, ipad dgn Note 10.1 nih. comparison memihak pd note 10.1 gtu

Zana Adieyza said...

kekda, note 10.1 tu mmg best!! hari tu zana pegang rasa mcm syok gilerrrrrr... huhuhu..

kekda, zana pun x disiplin sgt bab simpan duit ni.. kena paksa setiap bulan baru ngada2 simpan.. hahaha..

ini semua kehendakkkkkk tp mestilah kita nakkkkkk.. hehehehe...

Elya Roza said...

setuju!! nak kan sesuatu kene rajin simpan duit and keje kuat ..
salam kenal :)

PUANSTOBERI said...

EIDA :
Boleh... bkn je 2, 5 pun bole.. hihihi


AITOTYATI :
Oh. lama da kuar 10.1 ni yer. bkn baru launch ke ujung thn tu ari.


ZANA :
Haha. takpe lah.. kiv dulu lah. nak deco deco umah lah dulu


ELYA :
hai. salam kenal :)