Saturday, February 16, 2013

Edisi 9 Tahun

It's 9.
16 February 2013.
9 years working anniversary.
Diam tak diam. Bising tak bising.
9 tahun juga aku dah bekerja.
Boleh dikirakan kerja pertama walau kalo ikut pengalamannya mmg la ada keja jadi GSTT. Tapi, tu 'sandaran' kan. Kerja pertama yang ber title Tetap Dan Berpencen. Alhamdulillah...


Jadi, apa yg diperolehi 9 tahun ini?
Eh. Jangan tanya apa yg kita perolehi.


Tanyalah apa yg organisasi dari perolehi dari kita?
Hurmmm....


Tapi, mmg aku amat berterima kasih dgn organisasi ku ini.
Banyak yang aku pelajari dan perolehi dalam 9 tahun ini.
Dari 27 ke 41. Dari uruskan hal legal & aset, diberi kepercayaan utk uruskan HR. Berpeluang mendapat benefit membeli rumah. Berpeluang jugak APC. Dan..... ehem.. bertemu jodoh di situ jugak. Hohohoiii.......

Lps ni nak dihantar ke mana pula ya. Sabah buleh boss?? Haha. Tapi kena antar dedua skali lah. . Hikhik..

Apa pun, moga khidmat yang diberikan ini mendapat keredhaan dari Allah.. sebenarnya bukan senang utk menggalas sesuatu yang ber tagline kan "Berkhidmat Untuk Negara". Dan semoga Allah terus memberikan kesihatan dan kekuatan untuk meneruskan selama 26 tahun lagi. Insyaallah... 

5 comments:

Umaira Umar said...

tahniah la akk strawberry...9thn tu.byk pengalaman.pandai buat kerja tu rezeki apc.

eKa said...

phew... mcm lama je dgr 26 tahun tuh.sat nak kira eka bape tahun...


hohooh 32 tahun lg kekda oi. tah apa jadi 32 tahun akan dtg nun.apa2pun happy work-anniversary...ehehe pun belehh

Zana Adieyza said...

lamanya dah akk keje govt eh..

temu jodoh kat situ yg x menahannya tu.. gatai eh.. hehehe

::EIDA:: said...

Ida pon bertemu jodoh jugakkk..miahahha

PUANSTOBERI said...

Umaira :
Thanks u.. pandai buat keja?? Rezeki je tu.. :)


EKA :
Ahaha... kalo cikgu tu tak buleh nak imagine la ceman nak ngajo bila dah ujung2 tu kan.. nak naik tgga pun tak larat dah..acena??



ZANA :
Tak smpai suku lagi perjalanan.. baru lah kiranya ni.


EIDA :
Gimme 5 lah.. hikhikk