Tuesday, February 12, 2013

Edisi Cuti 4 Hari

"Perkara paling heaven adalah bila bangun pagi hari Isnin dan hari itu adalah public holiday"
Tu status semalam kat FB.
Heaven kan?
Tapi da 3 mggu berturut aku cuti on Monday.
Last 2 week yg cuti Thaipusam tu.
Last week terpaksa EL coz my mom jatuh tu.
Then this week ini lah. CNY.
Bes gilak oh kalo public holiday ari senin ni kan.
No Monday Blues.
kredit : here

So, cena cuti panjang uols?
Ada yg balik kampung (maka kuar la citer tersekat kat jammed hway berejam-jam)
Ada g jejalan (tak ramai org ke uolss??)
Ada duk umah saja (lagi heaven...!)

Aku memilih utk duk umah. Tak terpikir nak pegi bercuti memana kalo cuti begini. Tak sanggup.
Juga dah sesiap balik kampung last week. Tak sanggup juga nak stuck dlm jammed. Cukup lah 2x aku pernah terperangkap 7 jam. Cukup..cukup... sudah...
Dan pilihan duk rumah mmg tepat. Sbb aktiviti full. Dpt memasak. Dapat keluar bersama rakan-rakan. Dapat berehat puas-puas. Best!

So, mari lah kita mengarang cerita2 berkaitan.
Esuk kita publish saja.

Happy working pada yg dah keja esuk.
And happy holiday lagi pada yg masih cuti panjang :)

4 comments:

BaTiK_PiNk said...

KekDa : Best cuti sampai 4hari tapi yg tak bestnya bila last day bercuti demam panas la pulek...hampeh! Huhu...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum, sheila cuti 5 hari. ni baru masuk kerja kak reen. nasib baik tak stuck dalam jem odw dari kampung malam tadi hehehe

Zana Adieyza said...

memang seronok cuti2 lama ni.. lg best bila dpt keluar dgn kawan2.. bestnya!!!!

PUANSTOBERI said...

BATIK PINK :
Aloo..siannnya dia..ni dah oke ke?

SHIELA :
Uik.. 5 ari..?? Start Jumaat eh?


ZANA :
Kan?? Hikhik org tiada anak..begini lah..kuar ngan kawan2 ja..