Wednesday, February 13, 2013

Edisi Movie : Husin,Mon & Jin Pakai Toncit


Bes ke tak bes?
Sapa dah tengok? Rasa bes yg mana? Yang lama ke yang baru ni?
I'm sure ramai yg tgk masa cuti panjang tu ari.

As aku citer last Friday - aku pi tgk lepas kijer.
Whatsapp myDH (cea...dah buleh wasap ngan beliau skang woh.. hihiwiw), tnya dia nak g tgk dak. Memula dia kata nak tgk kat MBO Fest. City. Tp ku tgk tiketnya mahal plak dr GSC. Baik g GSC sajork. Tnya nak amik yg kul 10 ke kul 8pm. Lps tu macam jammed teruk pun kalo nak balik umah. So, weols decide utk tgk yg kul 8pm. If amik kul 10pm pitam nak pegi balik ke BTS tu. Jadi, dlm kul 6 lebih trus ke BTS dari ofis ja. A ah..mmg pakai baju melayu je myDH, manade bawak baju spare ke apa sbb tak plan. Me tak pe la kan.. belasah peplum tu smpai malam (eh..it's rhyme. Haha)
Round2 jap kat BTS. Makan. Cam tatau je nak makan sini. Yg aku tau Papa John je kalo dtg situ nak makan. KFC cam tak rasa nak makan, McD malas plak nak naik. Sudahnya beli auntie anne sajork. Pastu pusing2, situ kan byk jual baju2. Peplum melambak. Skali, napak peplum yg hampir sebijik ngan baju aku tgh pakai. Huwaaa... murah berganda. Rasa nak terjelepok situ. (tipu!) Dah..pasni takyah nak online2 lagi. Rasa teringin g carik situ. If takde baru beli. Mengada sgt nak online bagai kan.

So, komen aku pasal citer ni - oke la sapa nak pegi tengok. Lawak jugak. Cam Nory komen tu kan.. nipu la kalo kata takde gelak langsung. Paling gelak masa pak Jabit kata hantu ni hanya halusinasi kita ja.. tup2 hantu datang belakang derang. Muahahahah. Itu kelakar.
Lelain mostly apa yg ada kat Hantu Kak Limah lama tu, ada jugak kat sini. Cuma beberapa pelakon la takde. Cam Abi (Johan) dah takde. Kata dek Ucop dah pegi ngikut minah Indon. Tapi apa fungsi budak yg asik duk blkg moto Ucop tu ntah la. Takde dia pun takpe kut. Asik terangguk angguk saja.
Pastu hai... antu kambing? Malas nak cakap. Penambah perisa la tu.
Masih mengekalkan trade mark yg macam citer dulu gak. Kena pikir apa yg cuba disampaikan. Lawak lawak sinikal yg disampaikan.

So, sapa nak pegi tenguk, buleh tengok. Kut tak..tunggu la Astro First. 

14 comments:

CIK PUAN TIPAH said...

Tak berbaloi tgk citer ni kat wayang..nyesal..

Nurzakiah Hanum said...

salam rabu .. singgah pagi

::EIDA:: said...

Tunggu Astro 1st? Cetak rompak sudahhh.. hahahahahaa

nea lopah said...

Salam kenalan...best nama stoberi! hehehe..kelakar cite ni. anak sy pun suke start dari zombi kg pisang.

Mia Kassim said...

Salam kenal....nak tunggu dvd dia kluar....

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak reen, kalau dah terlambat gini alamatnya cetak rompak le. hehehehhee

Carmello said...

Heheh kak reen.. Saya tengok juga isnin lepas.. Penuh wayang.. Boleh lah cita ni.. Ada yang kelakar,ada yang tak.. Tapi hantu kak limah 1 lagi best kot..

Sue-Rya Qistina said...

kitorg jarang tgk movie melayu kt wayang. tapi antu kak limah dulu tertgk wayang. tu pun sbb ramai kata lawak giler.

Zana Adieyza said...

zana dah lama x tengok wayang.. asyik buat wayang kat rumah jer.. maklumlah belum ada anak.. eh?? hahahha...

Luv said...

ida.. baju peplum tu saiz besaq xde ke hukhuk

PUANSTOBERI said...

CPT :
Ehehehehe... :D


HANUM :
Sila..sila..singgah..



EIDA :
Baik donlod ja.. hahaha

PUANSTOBERI said...

NEA LOPAH :
Hi nea lopah..nama nea lopah pun bes jugak :)


MIA KASSIM :
Salam kenal..eh..ramai plak org baru ni. HIhik... tggu org donlod je. Hihik

PUANSTOBERI said...

SHIELA :
Blum lambat..blum seminggu kuar..


CARMELLO :
Ramai kan.. akak pun sker yg 1st dulu.. kureng ah yg ni.


SUE :
Akak seme buleh layan kat wayang tu. Melayu cina thai omputih.. sbb takde masa sgt nak tgk kat HBO nati. hahah. retu kuar puss in boots pun tak sempat tgk..takde anak pun takde masa kan.. cena??

PUANSTOBERI said...

ZANA :
haaaa..... buat wayang...?? Akuttt.. hikhikhik


LUV :
tatau la plak aku saiz besar.. pegi ler tgk kat BTS tu.. byk aku nengok..memacam ada.. huhu