Tuesday, August 31, 2010

~Pasal Tudung Syria~

Ahad retu gi  jalan TAR.
Antara tudung faling femes yg dijual thn ni adalah tudung syria.
Dah lama wujudnya pesen tudung syria ni kan.
Aku rasa lebih kurang kewujudan tudung ekin awning tu ler.

Aku ok je bertudung awning. Dan aku antara ter awal ke opis pakai tudung awning tu.
Feedback dr kengkawan pun opis kata bentuk muka aku sesuai pakai tudung tu.
So, ok la kan.
Selain mudah dikenakan (tk perlu nak pakai anak tudung), dia juga mudah disuaikan samada ngan t-shirt, blouse, jubah mahupun baju kurung.
Tp aku agak cerewet dlm memilih tudung awning ni.
Harus kena jenis yg tak panas, tak kasar fabrik dia dan kena elok tergantung kat belakang.
Bukan jenis kejung je.
Tak la kata aku hanya beli di Ariani walo mmg mostly stok tudung awning aku dari sana.
Tp ada gak aku beli kat Ratu (terpengaruh ngan citer Bunian Nora Danish dulu).

Walo ada yg kata 'alah..sama je Ariani dgn yg jual longgok2 tu'.  Terpulang la kan. Lagipun bukan mahal pun tudung Ariani tu. Dulu yer thp ratus2. Skang da ok dah. Kalo rega yg jual longgok tu pun hampir cecah 30inggit, why not kita beli je kat Ariani yg mmg diketahui kualitinya sbb rega dia pun sama je.

Tp smlm masa gi jalan TAR tu org ramai sgt kat Ariani. So, tk dpt nak celah masuk.
So, beli je kat kedai sederet dgn Ariani tu. Namanya Ariana. Haha. Ok, tak lawak.
Kedai HAJARA. Pun kena pandai pilih gak la. Ada yg rasa fabrik dia kasar. Tp ada yg lembut, yg bila pakai elok terletak. Murah pun murah.

Lps tu masa gi buka puasa umah Kak Yong aku retu, dia kasik tudung syria. Aku terai. Sblm ni my dear mcm tak kasik aku beli sbb dia kata tak sesuai oih ngan muka aku.  Aku pun tk berani nak terai sbb tgk ramai yg tak sesuai pakai tudung ni. Tudung ni bahaya. Tk suma muka sesuai. Nati jd melepek je dahi. Haha.

Tp aku try, my dear kata ok. Walo dia gelak. ha..tau dah..sure klaka muka. Tp suma kata ok. Sokay la kan.
Aku buleh pakai la. Tp takmo pakai selalu. Nati rambut dpn melepek. Haha.

So nyer masa gi jalan TAR tu aku sambar gak la sepasang 2 syria ni. Anak tudung dia aku beli 2 jenis. Satu mmg lycra nyer. Satu cotton. Lps tu beli selendang panjang lycra gak utk pakai skali ngan anak tudung tu. Walo mmg mcm klaka tp kira ok la.

Tp cena ah farah adeeba ni pakai cantik je. Owh. Mmg la sbb dia mmg cantik. Pakai apa pun cantik. Aku ni hadooo... 

Cantik kan dia. Ni suma aku amik kat web Najjah tu. Cantik2 gak tudung dia. Nak gi jamu mata jap.

5 comments:

ejaMaria said...

weh... sebelah Ariani tu HAJRA la... aku pernah beli gak tapi kali kedua aku beli cutting dia dah tak cantik mcm masa 1st time... mmg pegi kat Ariani je la... ade satu lagi kedai tudung awning yg aku suke kat Jln TAR tu - koleksi Juliana... yg ni pun ok gak... murah pd Ariani la....
Tudung Syria plak mmg tak sesuai ngan muka aku yg bolat... hahaha... kena kutuk nnt ngan laki aku... :)

PUANSTOBERI said...

HAJRA eh. Belasah la..sama je. Aku baru masuk 1st time kat situ. Juliana ke Juliani aku tatau. Sbb aku jarang ukur tanah kat Jalan TAR yg sesak ya hamat tuh... kuwasa mak noks..kang mao masuk paper org pingsan kang.

MUEHAHAHA...!!

Hazman said...

Time2x cenggini.... memang masyuk jual tudung....

AdiaLuze said...

Cuba ko pakai tudung syria tu Reen n upload la gambo..Mana tau lagi cun dari si farah adeeba tu... Hehehe

PUANSTOBERI said...

Adia :
Motip ko komen kat entry berjaman aku ni. hihi.

Wes..takde makna aku nak upload hoh. mmg muka aku tak sesuai de ngan tudung syria ni. huhuhu