Tuesday, August 17, 2010

~Pasal Bufet Ramadhan (2)~

picture kredit : budiey.com

Retu da ada entry menceceh pasal bufet Ramadhan.
So, yg ni yg 2nd version lah.
Hasil dari pencarian di merata2 tpt dapat lah kami satu tempat.
Tak buleh la buat review lagi sbb, Insyaallah petang ni baru nak pegi.

Kami da buat survey dari satu tempat ke satu tempat.
Berbufet di hotel adalah tidak prefer sgt. Sbb suma nak rega bwh 50 and then kalo kat restoran tu rasa mcm santai sket kan. So, cari la dari satu tpt ke satu tempat.
Antara yg kami survey adalah :

1) Restoran Intai -Intai.
Makanan mmg napak tempting. Promosi pun boleh tahan. Bertema kan Nuansa Tradisi Ramadan 2010. Pulak tu dari 1-7 Ramadhan dpt RM39.90 nett (hari ni last day dia) dan utk seterusnya dari 8 - 28 Ramadhan dia jadi RM48.00nett. Rega dah ok dan tpt pun ok. So, clerk aku pun call lah. Rupanya dia nak deposit. Owhh...baru ku tahu lah. Sbb selama ni pegi memana just booking je. Tak penah mintak deposit. Mungkin sbb kali ni kami pergi seramai 10 org, so mebi dia takut nati kita tak jadi. Satay Station thn lps takde plak mintak deposit. AKu pi Cititel dulu ngan Hana, Dee n Kak Julie pun takde gak.
Jadi bukan masalah nak byr deposit tu. Masalah nya deposit kena bank-in kat RHB Bank. So, agak payah la nak carik RHB area opis aku ni. Transfer guna Maybank2u? Emmm..tak pe lah. Syusah syusah je. Nak makan pun syusah. Tkpe. Next time kita meng-intai okeh.

2) Restoran Cerana
Oleh krn da ada restoran yg mintak deposit, so, yg ditugaskan meng call trus tanya ada deposit ke tak. Cerana nyer bufet not bad jugak. Rega baru RM49.50 nett. Tgk promosi memacam warung ada. Menarik. Kena gak deposit - 50% deposit dan dibayar ke CIMB. Ini mcm takde masalah. Tp ahli2 yg nak turut serta kata carik dulu yg lain. Eh. Ke aku yg suh carik lain? ngegehehehe.

3) Kelab Tasik Putrajaya
Tempat menarik la kan. Rega RM50 nett. Untuk 10 org pun dia nak deposit yg dibayar melalui CIMB. Ok. KIV dulu.

4) Taman Ekuestrian Putrajaya (ini tgk kat facebook dia)
Ini paling di shortlisted. RM45 nett. Tgk web dia pun, tpt cam selesa. Kalo 10 org, byr utk 9 org shj. Deposit 50%. Tp bila tnya pasal bank dia tatau nak jawab. So, dia call balik utk dptkan jawapan. Sekali dia kata tak buleh nak bank-in. Kena hanto pi kat Kelab tu. Haaa??? kalo dah pegi, baik pegi mkn trus. Ko ingat dkt blkg umah aku ke Taman Ekuestrian Putrajaya. So, kami sebulat suara reject lah. Tp tak lama tu, org tu call balik clerk aku dan kata tkpe la, tkyah byr deposit pun takpe, tp kena confirm dtg lah. Umm..tkpe lah. Dh lambat. Sbb masa tu kami da ada decision. Sekali lagi aku nak kata- ada ke nak deposit suh anta ke tpt tu. Iskk.isk..isk..

5) Taman Warisan Putrajaya.
Ini paling nak tergelak. Bufet ok je la. RM33.00 bersih dgn lebih 33 jenis masakan. Dia buat dari 16 Ogos till 8 September. Ini tak main deposit deposit. Bayar penuh sehari sebelum. Atau pun kalo buleh 3 ari sebelum. Ngehehehehe. Ni mesti dia buat rolling beli bhn masakan dgn duit kita tu. Ngehehehehe.

So, itu antara info2 yg kiterang dpt dan mebi boleh korang jadikan panduan kut2 nak berbuka dgn rakan2 seopis. Utk hotel haibat2 takde la dlm list kami. Tp ada satu la aku tau. Hotel sblh opis aku ni ha. RM98nett. Ok la tu. Tk smpai pun RM100 lagi kan. Muehehe. Nak murah sket injak ke dpn sket. Jumpa RSM - RM70 tak silap aku. Muehehehe.

Jadi kemanakah kami pergi petang ini???

Nantikan entry nya esuk hari.. ngeh ngeh ngeh.

2 comments:

masjuliana ~masjuju~ said...

sudah ke cerana. best juga. lauk banyak. side food pun best. cumanya surau khas takda. kena pinjam bangunan lain dan macam ofis orang.

PUANSTOBERI said...

MASJUJU :
best eh?? nati la lenkali buleh pegi. Umm..tp nak berbuka ssh lak takde surau ek. Cam satay station tu ada gak la tpt solat walo kena share lelaki dan perempuan.