Saturday, August 7, 2010

~My Water Moments With TX5~

At last, aku pegi juga event Sony tu. Hik hik.
Bgn pagi je tnya my dear, dia kata jum lah. Tu pun da lewat. Patut smpai utk register on 9.30am. Tup2 smpai pun da 9.40 camtu. Trus smpai kat main entrance. Tgk mcm takde je tpt utk register. So, nak tnya kat kaunter tu tp ada 2 chinese gurls yg tnya menda yg sama. Rupanya bkn kat entrance tu. Dia kat entrance Hotel Tower sanun. Harus kena masuk dlm Sunway Pyramid then kuar ikut hotel tu. So, trus go together ngan gurls tu. Laju2 ni. Dah mcm amazing race.

Eluk smpai kat entrance bwh tu, dkt dgn tpt org check bag nak masuk tu pun tgk takde jugak tpt registration. Napak sorang yg pakai baju Sony. So, trus tnya. Dia pun tatau. Dia kata nak tnya bos dia, baru dia bwk kiterang. Naik balik escalator. Lorr... dah lalu tp tak pasan. Sbb situ jugak ada registration utk Family Day Loreal. Umm..apasal la tak tulis sebarang signage Sony oii.... tkpe..yg penting smpat lagi. Dpt doorgift yg terisi towel muka. Mujur ada nama under emel cikstoberi. Hik hik.

Dah setel registration turun la bwh ke Mali Cove tu. Dia bg wrist band dan hanya boleh guna area tu sahaja. Mali Cove tu area Wave Pool. Ptt la masa masuk web Sunway Lagoon dia tulis Wave Pool ttp dari kul 10 am - 2pm. Sony event la guna.

Masa register tu kita da tulis nama sesiap so, dia bg la in grup. Ada 25 grup sumanya - A1 hingga A5, B1 hingga B5, C1 hingga C5, D1 hingga D5 dan E1 hingga E5. Aku kan lambat, so dpt la D5 dan bersama juga gurls yg aku jumpa masa 1st kat entrance tu. Gina yg blogger (It's Gin's Life) membawa rakannya Rachel. Derang mmg sporting. Memula ada sorang lelaki melayu grup ngan kiterang tp dia tak dtg. So, ganti ngan Warren. Dia ni bkn blogger tp media. Tah magazine mana tah.

Byk la promoter2 Sony yg promote kamera ni. Then leh amik gmbr then derang trus print then buleh amik bwk balik. Huhu.

Ada game. Ikut kump la main. Memula A, pehtu B pehtu seterusnya la. Cara main - dia ada 5 station. Setiap station tu ada task la. Kiterang nyer grup kena lps lunch. Siap ngan hujan bagai. Main hujan oih.

Station pertama yg nama dia 'pose station' kiterang kena amik gmbr dlm air. Hergh.. dlm oih. Dkt ujung tu. Yg 1.5m paras air nyer. Lantak...aku paut dgn my dear je.
Lps tu kita gi station 'temperature proof'. Kena kutip 15 bijik kamera. 5 pink,5 black n 5 silver. Dlm ketulan2 ais. Dh la masa tu hujan. Sejuk.
Then gi kat 'waterproof station' plak. Pun kena kutip 15 bijik kamera yg tenggelam dlm air. Selam then sauk kamera.
Pastu kat 'shock proof' station plak. Kutip 30 bijik kamera yg lain kaler. Baling dlm tong. Ikut kaler lah. Tong pink kamera pink. Tong itam kamera itam n tong silver kamera silver.
Akhir skali kat 'dust proof'. Kat sini mcm temperature jugak la. Cumanya dia semunyikan kamera dlm polisterin putih bulat2 tu. Geli oih melekat2 kat baju, kaki suma. Kena kutip 30 bijik kamera.
Total utk suma station ni kiterang dpt 2.29min. Tp tak termasuk pose station. Itu tak amik kira. Mengejutkan sbb grup D yg buat suma within 3min. Lelain ada yg smpai 4 min. But unluckily kiterang kalah beberapa saat dari grup D3. Ohhh...so sad.

Then grup yg menang dari A - E tu akan lawan plak utk dpt tpt 1 hingga ke 5. Oh. sekali lagi terkilan sbb grup lain ada yg masa lebih dr kiterang. Kalo la kiterang grup B ke C ke sure menang dh. Sangattttt sedeyyy...waaa...nak TX5.

Tp mencik sbb nak gi toilet pun ssh. Sbb kiterang kan tk dibenarkan gi area2 lain so ada guard la jaga. Tnya kat dia, dia suh gi toilet belah sana. Bila smpai toilet belah sana, guard sana plak siap ckp "Event Sony tak boleh pakai toilet sini, kena pegi belah sana. Bos saya dah marah". Lah.. pulaknya. Mmg terhapa. Takkan la guna toilet pun nak berkira. Tau la kiterang masuk pree tp mesti Sony dh byr sewa. Tolak sana tolak sini. Sunway Lagoon sila tgk menda2 camni yer. Nati buat org menyampah je. Dan mmg aku tak pegi la. Ingat apa. Bola ke nak tolak sana sini. Tak kencing. Igt boleh ke nak kencing dlm pool tu. Tak mau ter keluar nyer. Naseb baek la dh abis event tu boleh nak tukar baju. Kalo tak..ku masuk je Sunway Pyramid tu dgn air menitik2 tu.

Apa pun, enjoy la. Dpt jumpa kawan2 baru. Yg penting aku sker gi event camni sbb aku dpt jadi 1 Malaysia. Bila da koje gomen ni kan bangsa apa yg ko salu jumpa. Tk kira la meting ke kursus ke apa tah lagi family day opis, mmg melayuuuuu je. Lama2 jadi layu. So, ini la masa kita nak upgrade balik diri dgn berjumpa org selain melayu. Then boleh upgrade balik my English skill. Tau..my english mmg so bad. Suruh la aku tulis surat dlm English skang. Mmg tgk mcm terhapa la. Sdg kan dulu masa kat UiTM buleh jawab berkajang2 paper, malah siap angkat tgn mintak paper tmbhn lagi kalo jwb esei law masa exam.

My dear memula tgk mmg mcm muka terpaksa rela lah. Lps tu dia pun da enjoy. Memula siap kena jd team leader. Tp dia takmo. Bagi kat Gina. Ngehehehe. Mmg best n sporting je team mate aku ni.

Lelain blogger. Tak kenal. Hehe. Lagipun bukan je nuffnang nyer jemputan je. Ada lelain jugak. Tu yg ramai.
Last but not least. Gmbr grup kiterang. Tk dpt TX5, dpt beg pun jadi lah. Huhuuu....

Lenkali boleh pegi lagi event2 ni cemni kan. :))

3 comments:

Tiny Pink Lover said...

Selamat berpuasa, Ida!!!

Dropping by to say Hello hello *wave wave* :)

owhhh, you made me miss the contest now and rindu kat sony TX5 also!! :X

Take care and chiao chiao.... :D

PUANSTOBERI said...

Hai Gina..
Tenkiu..tenkiu coz sudi dropped here.

Ya..i pun miss d TX5. How?? ada contest lagi tak?? tp sgt rugi lor kita berada dlm grup D. If dlm grup B or else tentu kita ada luck. Ummm...

Tiny Pink Lover said...

it was fate...!! i pun rasa rugi kita dlm grp D.. tapi tak pe... ada lagi competition tu...

keep in touch again and watch out for contest from nuffnangs again.. tak sabar wanna win more prizes nih.. haha.. : )