Friday, August 20, 2010

~Pasal Raya - Baju raya~

Baru kejap td pegi Ampang Park.
Ngeh ngeh.
Memula ingat saja nak tengok2 saja.
Ngeh ngeh.
Tapi dah ter berkenan satu baju.
Ngeh ngeh.
Baju kurung moden polos warna firus.
Ngeh ngeh.
Ada jahitan manik yg kemas di bahagian leher.
Ngeh ngeh.
Memula jalan2 ke kedai lain dulu kut ada yg lebih cantik.
Ngeh ngeh.
Tp bila dah jatuh cinta pandangan pertama.
Semua dilihat tak kenan belaka.
Ngeh ngeh.
Lalu terbeli lah baju tu jua.
Untuk di pakai di hari raya kedua.
Ngeh ngeh.
Nati boleh ke Jalan TAR pula.
Untuk mencari gandingan tudungnya.

Haha. Puas ati ku. Sbb retu baju raya baru ada sepasang. Konon yang lain nak beli kat Bandung. Tp kan tak sempat. So, terpaksa beli kat sini pula.

Baru leh duk senyap-senyap sbb da complete. Sudah ada baju raya pertama, raya kedua dan raya ketiga pun da ada t-shirt n jeans sedondong kedondong dgn my dear. Ngeh ngeh

Umm..beraya di kampung mertua - harus la ber penampilan menarik sepanjang masa. Tak gitu Kak Long Ina??... Ngeh ngeh ngeh.

4 comments:

syarasin said...

amboi..dh beli baju....apa kaler..??
Sorry lah kitaorg kat Manjung le...
raya haji je lah jmpa erkkk....

PUANSTOBERI said...

Haha. Ini kira baju kedua. Eh. baju ketiga tp utk di pakai di ari raya kedua. ngeh ngeh ngeh.

Raya haji?? haha. kalo hari raya aidilfitri udah ke Raub mana buleh hari raya haji di sana/PJ lagi. Harus lah adil dan saksama.
HAHAHA.....!!

cikCha said...

uwaaa T_T
org tu dah ada baju rayaaaa....:'(

PUANSTOBERI said...

Mek Ecah : Awat hang sedey, hang kan beraya pakai baju yg spesel thn ni. kalo aku lah..sure melaram sakan. Bukan selalu tau pakai baju peknen di ari raya. ngeh ngeh