Thursday, March 7, 2013

Saya Mahu Bercuti!

Aku rasa...
lama sgt dah aku tak ber cuti cuti.

Google

Bila la nak gi cuti cuti ni kan?
Selepas kejadian tiket di 'burnt', aku dah rasa cam fobia nak booking ke mana2 lagi dah.
Tambahan pula mak pun masih perlu follow up treatment.
Jadi, cam rasa serba salah pulak kalo nak booking2 bercuti ni.

Rasa nak repeat Redang.
kredit : here
Tempat yg memanggil2 aku utk dtg lagi.
Entah ek. Kalo kata Krabi bes (sbb aku tgk ramai plak ter masuk ke blog aku ni utk cari cerita Krabi), bes lagi Redang kut. Entah la. Member aku kata Bali lagi bes. Entah. Tp aku akan rasa Redang lagi bes kot. Terbayang2 je yg aku snorkeling dpn resort je pun nak tgk ikan. Bes!!!

Tp dari Redang, baik try Perhentian plak.
Google

Yg ini macam dpt perkenan yamtuan besau tu.
Mungkin dia pun rasa bes. Lagipun aku tak bleh nak shopping kannn... haha.


Pendek kata mmg rasa nak pegi la tpt2 ni sblm puasa.
Tgk lah cemna nati.


MyDH kata "takyah la nak pegi2 cuti2 kat hotel dah. Kat umah pun seme dah ada kan. Nak mandi swimming pool pun dah ada"
Eleh. Org bkn nak gi hotel nak mandi kolam. Org nak pergi bercuti. Arghhh...!

PD pun jadi lah.... gian dah nak bercuti nih.
Last pegi is masa anniversary - kat Morib tu. Tu pun kalo buleh dikata bercuti.

Kalo tak, yg last is kat Redang tu la. Bulan 7. Ye ke? Ye la kot. Rasa mmg tak kemana dah lepas tu. Woiii... gile lama tu oiii....

15 comments:

mummysya said...

belum pernah sampai tp kin dh banyak kali ajak suami kin pegi... teringin...hehehehe

~ain said...

jom kak! pulau perhentian!! Bulan 4 dah bukak dah!

Sue-Rya Qistina said...

bestnya kekda!!
saya pun dah lama x p bercuti2 malaysia.
teringin je nak pegi pulau2 tu semua.

Nory Zoulkefle said...

bercuti kat rumah pon best kak...hehe

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kekda. adoii abg kekda ni. potong stim je. ehh pening pula dengan kekda ni. sekejap redang, perhentian pastu krabi. hehehe yang penting cuti lagi kekda! hehehe

Nurzakiah Hanum said...

nak ikut

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

Masya said...

saya pun.... nak bercuti juga.... tak pergi jauh.. dapat pg gold coast lg pun okk jer.. hahahahaha....

Z.U.E said...

huii lama gila jugak x bercuti sejak tahun 2011.. kalau plan sure tak jadi.. mencik!

Zana Adieyza said...

zana pun dah lama x bercuti.. hehehhe

PUANSTOBERI said...

MUMMYSYA :
Jom la pegi.. bes wooo...


~AIN :
Tu la tu..bila ah..bilaaa??? nak bercuti ni.. *stress*

PUANSTOBERI said...

SUE :
Ha... tggu baby beso sket :D


NORY :
Aaaa.... takmo ah... nak g pulau.. nak tgk ikan.. hihi :D

PUANSTOBERI said...

SHIELA :
Krabi takde lah nak pegi lagi. Kalo Hongkong tu ye jugak. mmg tingin nak repeat. Hurmm...


HANUM :
JOmm!

PUANSTOBERI said...

MASYA :
Jauh sket ler.. PD ke..hihi


ZUE :
Aaaa... lama tu..harus pegi..jom kita plan g CH


ZANA :
Jom jalan2 jom..gi BBQ kat PD ke

::EIDA:: said...

pergi kekdaaaaaaaaaaaa ;))