Thursday, March 21, 2013

Edisi MAS Deal : Harus kah???


Perlukah?

Hurm. Hurm. Hurm.
Telan ailiyo nih. MAS tgh buat sale.

Dan tiket gi Perth, eh, gi Hongkong mmg murah. Masih sama spti aku pergi last 2 year. Last year aku salu gak jenguk2. Mmg jarang dpt rega tu. 
Geramnya. Rasa nak repeat je kan. Tapi, takut ter burnt cam gi HCMC tu. Sayang oh.
Perth pun rasa berbaloi kot. Tapi, cost kat sana is very high. Kadar tukaran wang seme tu kena amik kira. Takkan nak tido semejid plak. Haha. Tu tggu la dulu. Kut kuar pekeliling 5KGT ke. Haha. Ini dpt 1KGT ja. Haha.

Why Hongkong?
Entah. Aku suka.
Negara maju. Mudah nak bergerak. Makanan halal susah nak carik? Aku mmg tak heran sgt bab makan. Cukup sekadar alas perut. Lunch makan coklat pun takde masalah (mmg tu yg kiterang buat masa masuk Ocean Park, makan coklat zip ja). Segala yg instant ada kan. Apadahal. Then kat sana ada je kedai makanan halal. Cuma rega a little bit mahal. But, oke la. Kata nak travel. Takkan seme nak berkira kan.

Dah la tpt jalan2 pun bes. Nak shopping bes. 
Hari tu pegi, byk tpt tak cover lagi. Crystal cabin cable car tu mmg teringat ingat smpai skang. Bes giler woh kalo dpt naik nih.


Repeat Disneyland pun aku tak kesah sbb mmg bes. Dah la byk lagi theme park dalam tu. Kalo ada rezeki bule stay trus kat hotel sana kan. 

Eh... cemana ni??? Aku bila cam tak keruan ni mmg berbahaya nih. Haha (T____T)
Kbai!

10 comments:

Nad MamaZN said...

Klu jd sy kirim fm disneyland! :)

aLyNnZ said...

Syioknyer kak..g ler..ishhh..cabel car tu cam best tuu..akak g leh kirim fridge magnetic huhu

Jiha said...

Hihihi..sebenarnya sy tgk blog ieda ler yg teruja nk gi hkk..tp mujuk ensuami tuh yg pyh..so kira ms gi tu main terjah jer..sebb tu tak dan nk tny kt ieda sume sume benda..

Kitorg parking kt serimelayu. Takler jauh sgt rsnya. Tp kena naik shuttle gak..

Ok nnt kasi update bila jualan jualan best kt sana ek..tq for the info!

puteri211079 said...

Just go for it...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kekda. nafsu betul tengok rege murah ni kan. hhii.

Cik Anita said...

Wah..bestnya kalau dapat pergi tengok negara orang nih. Tapi..akak mmg xnak g Korea eh? ke akak dah pergi tapi saya terlepas pandang nih? sana pun macam best jer..

::EIDA:: said...

pergi kekda.. nnti kang terngiang ngianggg.. hihihi

Sue-Rya Qistina said...

huhuhu..naik MAS mmg berbaloi. beli je kekda, kang x pasai dok ngigau. hehehe

PUANSTOBERI said...

NAD :
FM Disneyland mahai.. huhu.

ALYNZZ :
Haha. napa seme org nak kirim FM nih..

JIHA :
Oh..ye ke?? hihi.. oke la tu. nati dtg lagi ya..

PUTERI :
Aummm.....

PUANSTOBERI said...

SHIELA
Yerppp


CIK ANITA :
Blum pegi. Entah. Cam takde keinginan pun nak g sana. Haha.


EIDA :
Ate nyer.. dulu dah pernah pegi..


SUE :
Tu ah..dh terlepas pun.