Thursday, March 28, 2013

Edisi Bangkitnya Seorang Perempuan Dan Carlos

Huh!
Tetiba 'ter layan' pulak citer ni.

Entah kenapa. Tapi cam tertarik nak tgk.
Mmg tak tgk episod pertama, tp episod kedua dan seterusnya aku dah follow.
Sbb rasa cam... rasa nak tgk lah.

Walau pun ai is 'kureng' ngan Anzalna. Entah kenapa kureng pun aku tatau. Mmg dari awal dia berlakon rasa 'kureng' je. Bkn la kata dia tak pandai berlakon. Tp entah. Sbb dia salu berlakon cam gedik2 kut (Terus tingat dia dlm Adam dan Hawa ngan wambut pelesu beliau tu).
Tapi, tengok je lah. Mana tau, dari kureng tu kan jadi lebih plak kan. Haha.

Bagi aku best gak la citer ni. Byk watak. Byk konflik. Tapi mesti semua berkait lah.
Dari Anzalna yang lead sebagai Balqish, smpai la mak dia - Kak Shida, lakonan Haleeda, juga ex-bf yg dah rogol dia tapi kawen lain - Radzi lakonan Ryzal. Pastu ada Dynas yg konflik family dia - bisneswomen berjaya yg ada workshop tapi suami (lakonan Riezman) keja nya duk ngikis duit dia - sbb ada bini lain jugak. Faradhiya yg jadi bini Ryzal, pun ada konflik kat kampung, Eina Azman kawan Anzalna pun ada konflik sendiri. Bes la. Takde la cam bowww-ringg nak tgk kesah cinta cinta cinta leleh semata. Cuma yg tak berapa nak familiar is  Afiq Muiz. Who is he? Cewah. 
Oke, bule tgk kat sini sesket pasal dak Afiq Muiz nih. 
Student Aswara rupanya. Dan aku mmg tak kenal sbb aku tak tgk citer Mimpi Cinderella tu. Tu pun ada gossip ngan Eina Azman tu gak rupanya. Tak tahu lah aku. Eina Azman pun ada berlakon citer ni jugak.

Kali ni puas sket tgk citer camni sbb dia dah sejam. Kira cam takde la nak tggu lama sgt kan. TV3, sila kekalkan waktu siaran ni yer. Tak bes kalo setgh jam cam dulu. Kadang smpai ngantuk2 tunggu.


Satu lagi aku sker tgk is Karlos.


"Nama aku Karlos!"
Tau la sbb apa kan. Tp aku dah tak berapa suka ngan dak Johan Asari ni semenjak dia dah glamer sgt nih. Dulu oke, time Botak tu kan. 
Ala ala citer Juvana jugak citer ni. Tp kali ni dia jadi baik lak. Pastu yg jadi Adib tu (Jay Iswazir) plak jadi jahat. Aku tatau siapa ini orang. Tp myDH kata orang Pilih Kasih. Ye ke? Entah. Aku tak kenal. Tp kesian kadang2 nengoknya. Berusaha gigih nak napak sangat jahat smpai kengkadang cam zombie pun ada mukanya. Hihi. Apa pun, oke la.. jadi budak jahat yg keja nya nak meliwat orang ja. (T____T)


So, itu je lah. Drama2 di layan tatkala ini. Lain - Bowww.... ringgggg.....!!

9 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kekda. sheila langsung tak layan citer kat tv3. hoho. balik kerja, suami dah kongker remote control. sadis kan. cerita bola, berita sukan dan CSI je tengok. kohkoh :x)

Z.U.E said...

cite jodoh x bowing.. best.. hikhikhik!

Nurzakiah Hanum said...

best2

Sue-Rya Qistina said...

bagi saya, better anzalna berlakon dari neelofa. ni dari pandangan saya la. dia lbh menjiwai watak gitu. hehehe

saya layan drama2 ni. mmg x miss setiap episod :)

ch@ said...

Kalau kekDa dh review ni, kenala cuba tonton. Cuma tang carlos tu, kita lyn jodoh 104 kot. Hahaaa... Lyn gak jodoh tu tgk pepuan gediks.

::EIDA:: said...

Eina azman tu kan... ex bf ida punya adik.. kuikuiii... Time karlos ida tgok citer Jodoh, Astro Ria. Boleh???? muahhaha. ntah pesal suka benor tgok citer tuh.. hihiihi

Cik Anita said...

Hokey.

Dua2 citer pun best! Dan memang kebetulan tengok dari episod pertama. Layankan saja, sebab dah jarang kuar malam. Maka tengok tv sesaja..

PUANSTOBERI said...

SHIELA :
Pasang Astro satu lagi (-_-")


ZUE :
Akak tk buleh nak hadam citer tu. Haha.


SUE :
Anzalna?? Skg melambak dia berlakon dah

PUANSTOBERI said...

CHA :
Eh. Ramai lak tgk Jodoh ya..


EIDA :
Ex bf ke gf?? Hihik.. Eh. Sorang lagi tkg Jodoh.

CIKANITA :
Bes kan??