Wednesday, March 6, 2013

Kalau Dah Jodoh

astro gempak
Sapa suka tengok?
Bes kan?
Aku salu terlepas yg hari Selasa 7.30pm tu.
Tapi tgk semula ari Ahad - 10.00 pm.

Dgn gaya bersahaja dia tu.
Lagi aku suka sbb kan dia orang Peghok.. org kg teman katanya kan. 
Hihi.

Kalo dia bagi ceramah pun dia akan ckp Perak.
Pekat pulak tu kadang2.

Yg last week bes. Pasal kita kena jadikan hari2 kita dalam perkahwinan ni macam hari pertama. Indah je semua. 
Kadang2 tu ada yg terkena batang idung pun ada.
Yg last 2 week tu ada dia kata 'kalo bini tu buka almari, pastu kata ala..dah takde baju ni bang, suami pepandai la belikan baju baru utk isteri'.
Aku cakap ke myDH.
Pastu dia kata 'hah!, meh sini nak tgk kat mana yg takde baju sgt tu'
Aaaaa.....

Tapi bes lah. Cakap kat unit latihan, panggil lah ustaz kazim ni buat ceramah kt ofis. Tp derang kata susah sket nak dpt tu. 
Follow FB dia pun bes jugak - ustaz kazim. Selamba je ustaz ni :)

16 comments:

Salmi Khairil said...

a'ah saya pun suka tengok ceramah yang diberikan, memang kadang2 kena batang hidung sendiri..apa pun seronok.. ;)

ejaMaria said...

kita pun suka gak... sbb slang perak dia lebih mudah kita faham... kalau banding yg satu lagi ustaz tu... bila dia bantai slang pantai timur pekat tu kadang2 tak paham... :(

Nurzakiah Hanum said...

Assalamualaikum
singgah pagi rabu
semoga diri sentiasa ceria selalu:)

Sue-Rya Qistina said...

rasanya biro agama matrade ada panggil ustaz ni utk jadi penceramah dulu. so far x pernah tgk lagi rancangan ni sbb xde astro. hehehe

Sheila Salim said...

assalamualaikum kekda, hahahaah terkena sendiri ek. kihkihkih. sheila pun miss rancangan ni. tapi btul ustaz ni sempoiiiiii

ieda said...

best program ni akak.ida suka tgk.tgk yg ulangan byk kali pun xpe.hehe...

Masya said...

suka jugak.. dia cakap spontan sgt.. kdg mmg ada betulnya hihihih...

♥ ROS ♥ said...

Maaf kak lama xsinggah :( rospun suka tgk nih..romantik rasa bdua..kikiki

::EIDA:: said...

alaaaaa takpernah tengok.. nnti ida nak tgok gak lah! ;)

Zana Adieyza said...

pernah tgk sekali jer.. :)

rDnA said...

suka tgk..tp selalu record jer.sbb tak dpt tgk tiap kali dia tayang kt tv..
ye teman pun suka sbb dia org Peghok..before ni klu kt kg mmg selalu pnggil dia kalau ceramah.skrg dh femes dh ustaz kazim ni.dh masuk tv

PUANSTOBERI said...

SALMI :
Kan?? terkekek2 kami laki bini kalo tgk. hihi

MARIA :
Kan..?? Kite mmg suka la.. org kg katanya.. hihik

PUANSTOBERI said...

HANUM :
:)


SUE :
BEs la kalo panggil dia. Mmg bes!

PUANSTOBERI said...

SHIELA :
Mmg sempoi ja..org perak katanya..


IEDA :
TU la kan.. bess!!

PUANSTOBERI said...

MASYA :
TU la tu.. mmg bes dgr. cam tak puas setgh jam


ROS :
Romantik :)

PUANSTOBERI said...

EIDA :
Tgk la.. bes!!


ZANA :
Sila tgk byk2 kali.. mmg bes!


RDNA :
A ah kan..nati nak rekod lah.. takut lupa.. ngeee :D