Monday, March 18, 2013

Edisi Me-Recovery

Aduhai. Buat hal betul kan.
Ini bila tah. Bln lepas rasanya.
Ada aku bising2 kat FB yg seme gmbr dlm hp langsung ilang akibat ter delete.
Semua ya. Semua.
Bagai nak gila kejap. Masa tu ujung minggu. Aku nak kuar g mana tah. Amik2 gmbr sendiri. Camwhore la kononnya. Pastu nak delete. Skali kau... terdelete semua. Huwaa... 
Tipon ni pun satu hal. Takde la warning ke apa.

Orang tulis la situ "are you sure to delete all these pictures ke apa ke kan" Ini tau tau... Done!
Bappp.... settle dlm 1000++ keping gmbr yg diambik sedari beli tipon yakni kira2 2 tahun lepas. Bes kan. Termasuk la gmbr kat Hongkong, kat Redang. PFftttt... bes kan??

Mmg la takde hal sgt sbb bukan 'gmbar' sgt pun. Setghnya pun da masuk dlm instagram. Mana2 gmbr yg amik trus ke instagram, selamat. Dia ada dlm folder instagram. Tp gmbr yg tak dimasukkan ke mana2, mmg kosong terus dlm gallery tu. Kosong..kosong... Satu lagi sbb aku tak terasa sgt sbb gmbr apa je yg diexpect kan sgt dlm tu kan. Ada gmbr apam balik la (-_-) gmbr cadar la, gmbr abc, gambar laksa, gambar jammed. Haih. Cuma ada gak gmbr masa sambut bufday mak tu ari, pastu ada la gmbr2 kesayangan gak walo mostly mmg gambar tehapa hapa.


Skang tgh duk recovery. Lama dah. Baru skg nak recovery sbb adik IT yg bantu tu baru skang dia free. Dulu sebuk ngan HKK la apa la kan. Entah buleh entah tidak tu.  Tak pasal-pasal. Pfftttt... APTB. 

google.
p/s : susah sket nak retrieve ni sbb aku tak guna SD card. Mmg dlm phone memory. Brrr.....

12 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kekda. kesiannya. dulu sheila pernah gak terkena. tapi masa scan pendrive kat laptop. semua gambar hilang. nasib baik bos lama tu cerdik IT. dapat balik...

eKa said...

adeh...sayang tu...

Zana Adieyza said...

kekda, bahaya jugak kalau terdelete ni.. mmg la bukan semua gmbr yg elok, tapi tetap sayang oooooo... sabar kekda..

lepas ni cepat2 beli memory card yer kekda...

Z.U.E said...

kek da dia leh cek kan HD saya x?? saya nye gambar dlm HD pun hilang.. x tau ke mana.. banyak plak tu gambaaaa tension!

wanie amerie said...

salam kenal puan stoberi..
google2 cari pasal cameron highland, terjumpa blog ni..terus terliur x sabar nk makan buah stoberi..
dah follow, sudi2lah follow kita kita..tq

aLyNnZ said...

Adoiii...sayangnyer kak..kalau alynn mmg termenung seminggu kot..sabar eh kak sure ada sollution..

::EIDA:: said...

alahai seramnye dengar.. ida sayang gmbr2 ida ni... harap2 tak jadik pada ida.. fuh fuhhh

♥ ROS ♥ said...

Alamak...tkutnyer..ros biasa kna..memang rasa down n tringt je gmbr tu :(

Chekgu Azrine said...

hadoii..memang stress la u kalau gambar terdelete semua..hadoii..harap dpt balik ye..

PUANSTOBERI said...

SHIELA :
Nak giler kejap. adoii...

EKA :
Tu la...cena nak buat


ZANA :
Tu la pasal. Udah la skang malas nak usung kamera. Malas nak pakai SD. Sbb kalo gmbr dlm SD terilang lagi susah nak retrieve weyy... huhu

PUANSTOBERI said...

ZUE :
Entah..nati akak tnya dia.. tp bule google. Akak pun amik dari internet nye web nak recovery balik


WANIE :
Tenkiu folo..nati ai singgah yer :)

PUANSTOBERI said...

ALYYNZZ :
Tu arrr... sobbbsss...

EIDA :
Jampi2 sket. Hahah


ROS :
Tu la pasalnya..mmg la geram rasanya.


AZRINE :
Kan.. mmg dpt balik, tp tak buleh view. Setgh gmbr langsung takde. Sedey...!