Wednesday, March 20, 2013

Edisi Short Getaway : Strawberry Park

Aku ingat ada satu je strawberry park ni kat Genting Highland.
Rupanya dah dua.
Satu Genting Strawberry Leisure Farm. Satu lagi apa tah. Mini Cameron ke apa tah.
Yg glamer is leisure farm ni. Yg  ni kat area station skyway tu. Area pekan Gohtong tu. Mmg tak jauh la dari Awana. So, past check out terus ke situ.
Whats app ngan dak Eida. Tnya ke mana dia g retu. Dia kata on d way nak turun balik KL. Tp aku pegi gak la Leisure Farm ni.



Org ramai. Nak petik strawberry buleh. Tp RM8/100 gram. Haaaa... aku petik 16 bijik ja. Kena RM20++. Tersedak jap. Lantak ah.

Kat sini gak ada pokok lavender. Pastu ada pokok2 bunga yg cantik2 juga. Boleh la. Cuci cuci mata.



Beli eksrem Msia perisa stoberi.
Satu RM2.50. Tersedak lagik.


Beli gak cendawan ni. Nati nak goreng tepung lah.
Org tu kata tahan 10 ari. Ye ke??

Geram tgk markisa. Tp nak buat apa ah?

Geram tgk salad. Tp nak buat apa jugak.
Laksa? Takkan nak buh sepokok tu. Heh!

Bunga2 ros yg ada.




Pastu singgah berenti kat tpt yg dak Eida pegi tu.

Sini petik stoberi murah lagi. RM6/100 gram. Tp aku dah petik kat sana. Nak wat cena? Murah sbb dia baru kot. Huhu. Ada kebun2 sayur gak sini.


Itu saja lah.
Bukan cameron, meriah dgn tpt farm stoberi ni. Ini je lah yg ada.
Jadi ler dari takde kan.

Itu saja cerita cerita di Genting Highland. 16-17 Mac 2013.

#skang tgh layan blog2 yg citer misteri yg ada kat Genting tu. Huhu. Dah pegi baru nak baca. Nak pegi.. jgn baca.. nati teringat2. Baik taktau dari tau. Haha

11 comments:

aLyNnZ said...

Wahhh genting skrg dah best kan kak..mcm2 ada..seronok3x

Umaira Umar said...

mula2 baca sy ingat kt cameron..owh rupa2 nye genting.nmpk sgt dah lama gile sy x gi genting.masa tu umur sy 19thn...sekarang 28thn...maknanye 11thn x gi...

Iyer ker ade hantu...leh bg url blog citer hantu tu x?

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kekda. bestnya! sheila belum pernah petik strawberi lagi. hehehhehe nanti nak pergi! hehehhee

Masya said...

owhh dah mcm cameron jgk eh.. nampak noo dah lamanya tak kesana...

tenku butang said...

done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Carmello said...

Kak reen,sepanjang hidup gi genting,baru2 ni tahu ada strawberry park. Tak pernah nampak pun...taktahu kat mana park tu..

PUANSTOBERI said...

ALYNNZ :
Boleh la.. gi sehari bule kot. kalo byk2 hari kang jemu plak. Huhu

UMAIRA :
Ha.. Genting skang pun byk stoberi dah. Huhu

Tak perlu URL, google je seme bagi citer yg lebih kurang. Huhu

PUANSTOBERI said...

SHIELA :
Salam.. yeah..siler le pegi. hihi


MASYA :
A ah..tp tak le sehebat CH nun. Huhu


TENKU BUTANG :
Tenkiuuu..


CARMELLO :
Dah ada 2. satu yg belah nak turun KL, satu lagi area GOhtong. Yg ni mmg lama dah ada.

Zee Suhaini said...

genting dah macam cameron dah skrg ye..lama tak naik sana..

Sue-Rya Qistina said...

wahhh..bestnya!! siyes saya tatau pun kt GH ade stoberi farm ni. jakun sungguh kan. haha

PUANSTOBERI said...

ZEE SUHAINI :
Bes lagi cameron kot. Huhu


SUE :
A ah..ada 2 dah.yg satu tu lama dah. satu baru buka