Monday, May 23, 2011

~Pasal Makan Ikan Bakar Dekat McDonald~

Huhu. Mc Donald ada buat menu baru kah?
Eh. Btul wat? See. Ada Mekdi

Tehehe. Akhirnya. Lepas jugak hajat nak menikmati hidangan kat Sekinchan Ikan Bakar.
Sblm pegi aku baca gak review blogger yg lain.
Memacam input la aku dpt.

So, zasss.... review aku plak eh.
Aku n my dear je pegi mlm minggu retu. Kasik terai test dulu. If bes buleh bawak mak n famili abg cik nati. Nxt week cuti sekolah derang nak mai. Yeh yeh mak dtg sini..!


Oh. Kami makan di Sekinchan Ikan Bakar Cawangan Jalan Pahang. Dkt McDonald yg ada drive thru tu.
Senang baitu je nak paking sbb boleh paking dlm area kedai jual keta mewah tu-IBM. Kira mmg kedai Sekinchan ni dlm area kedai jual keta tu.
Maka masuk je ada guard yg akan tunjuk mana nak paking. Skali gad tu siap ada senapang ko. Terkejut mak noks. Abih katanya kedai keta mewah kan.

So, apa yg aku order?
Utk yg di bako bako kiterang amik ikan pari, sotong 2 eko n kerang.  Nak amik ikan lain mcm 'sakit mata' je ikan tu. Sini mmg takde nak goreng tepung ke, sweet sour ke, 3 rasa 4 rasa ke yer. Semenya mmg kita bako...kita bako...
Lepas tu up dgn nasik lemak. Tu aku nyer. Sbb review kata nasik lemaknya adalah bes. Then my dear amik nasik putih biasa. Up dgn ulam-ulam.
Air lak mine- epal asam boi n my dear jus oren.

So, my rating?
Ikan pari - oke. Sedap (RM15 - 100g/RM7). 

Sotong ok. So-so.(RM20 - RM10/ekor).  

Kerang ni nxt time aku tak amik la kut (RM8 - 1kg/RM10).

Seme bako bako disediakan wif cicah ni. Yg kicap tu sedap.
Nasik lemak ok. Sedap (RM2.50). 

Betul la mcm org ckp tu. Rasa purely nasik lemak kampung. But then sambal bilis tu mcm byk sgt kot. Kurangkan sket oke kut. Nasi putih (RM1) tp my dear kata sket je nasik dia. If utk buka puasa kena mintak nasik tambah  ni katanya.

 Ulam-ulam (RM2). Tak abis pun. Ada memacam. Aku makan daun selom je. 

Jus epal asam boi is my fevereto ever (RM4.00). Mmg aku rasa sedap je.
Jus oren my dear aku tak rasa. Sedap la kot (RM3.50).

Nak tau total seme tu, kira la sendiri. Hoho. Ok. Ok. Total RM56.00

Oke ke tak oke? Aku gi Bagan Lalang retu RM124 utk 4 org makan. Tp ada ketam la pepahat bagai.

Entah. Aku pun tatau  nak kata. Mahal ke tak. Oke la kot. Bkn nak makan selalu pun. Tp kalo kami berdua je lenkali pegi makan ikan bakar je satu jenis pehtu amik nasik lemak. Mesti lebih kurang RM30 je.

Pasal environment kedai - Bagi aku oke la. Paking pun senang. Lps tu staff pun oke. Tgk order kita tak smpai je kejap2 ada yg dtg tnya. Tp mungkin aku pegi tu baru kul 8pm camtu. Org tak ramai. Masa nak tggu ikan bakar pun tak lama. Dlm 10-15min camtu je kut. 

Overall Oke. Not bad for the first timer cam aku. Idak aku berasa serik utk datang lagi.

Ok je kut kalo aku nak booking utk majlis perpisahan ke makan2 ke dgn bebudak seopis aku. Kalo nak tempah call je sini.
Dia bukak 12pm - 12 am.

Diakhiri dgn muka tuan tanah yg excited dpt makan ikan bakau. huhu

* pertama kali kesemua gmbr yg aku amik masuk seme dlm satu entry dan pertama kali gak seme gambar ni ada kat FB. Hoho. Salu mmg aku malas nak buh byk2 gmbau dan kalo da ada blog or FB or vice versa mmg aku tak rajin nak tempek lagi. Jadi sesapa ada berkawan di FB tu makanya tgk gmbr ulang tayang ler. Terlebih rajin nak tempek sbb amik dgn Cik Nik. Ngeh ngeh ngeh.

11 comments:

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

aa..nmpk sedap! maera dh lame tak mam ikan bakar.wwuwuwu~

ejaMaria said...

hehehe... laki aku dah black list Sekinchan... jgn harap la aku sampai lagi... ;p

cikbedahlaser said...

ala.. dh la ai ni tgh sindrom pantang nmpk makanan.. ni yg rasa nk g sana lak nih.. adoii la..

Lynn Hamzah said...

x pernah gie makan kat situ lagi...nanti nak gak try...

PUANSTOBERI said...

Maera :
Try la Maera. Leh gi incik asben. hihi :)

Maria :
Tkpe la.. trus je makan kat Bagan Lalang nati.

CBL :
pegi le..pegi la... huhuhu

Lynn :
Ha. nati balik Rawang leh la terai :)

eda_ej said...

wahhh.. harus lah di ajak hencik hubby ni.. lapo le nengok.. hadoiii.. tangkap leleh btol.. hehhhehe

PUANSTOBERI said...

EDA :
Alamak..da buat ibu mengandung meleleh ni.. bahaya... ayok..

lekas..lekas..ajak incik asben ke cwgn berhampiran. tp ada cawangan yg katanya tak bes. hurmm..

Nana said...

hehe 2mgu lepas saya g makan kt mekdi tu
tgk tepi tingka eh2 ada sekinchan la kt sni

PUANSTOBERI said...

NANA :

Iyer..org makan Mekdi tgk org makan kat sekinchan. Org makan kat sekinchan tgk org makan mekdi lak. tehehhe.
tp ada je tpt tak ngadap mekdi tu. huhu

Che Sue said...

eh sat..tu lauk2 brapa orang makan tu? korang berdua hentam byk tu??
ok aku nk salute nih!

PUANSTOBERI said...

CHE SUE :
Salute la mek. Tp byk tu mmg just nice je utk 2 org. Sbb lauk2 jenis ratah kan.
Tkkan nak makan nasik putih ngan lauk ikan bakar je semata ye dok.. huhuhu