Tuesday, May 31, 2011

~Pasal Vadei vs Masalodeh~

Lodeh mak lodeh. Lodeh anak pak saleh. Cucu Osman Janggut. Kaki untut hingus meleleh.
Hahahaha.

Oke. Oke. Ni bkn pasal lagu Mak Lodeh tu.
Cuma nak tanya yg ni panggil vadei kan??
Kredit : Here
Ke ni panggil vadei?
Kredit : Here
Tp yg ni masalodeh kan.
My MIL sgt tera buat kuih ni.
Dan sedap.

Jadi persoalannya vadei ke masalodeh???

*Adik seunit aku, Ros la yg menimbulkan persoalan ni, sbb ada demo buat kuih ni skang sempena Promosi Kerja Kahwin. Sila lah dtg yaw.. teheee.

9 comments:

ejaMaria said...

tak tanya ngan org yg buat demo tu ke?

aku kenal yg gambar 2 tu vadeh... ;p

Lady Mira said...

kak... yg first one tu betul la vadai. yg 2nd tu, nama dia masalvadai coz dia guna kacang dhal. in general... dua2 disebut vadai saja oleh kaum india... unless nk specific jer sebut masalodeh tu :p

D_08 said...

awok panggei masalodeh..... agaknye sebab oghang india panggei vadei kot....itu yang kite konpius...bendenye same...macam kuih gelang dengan cok keria....bende same...panggei lain....

Elia Si Jejariruncing said...

Kak reen!sy kt tmpt akk ni.kt tmpt fotografi.akk ktne eh?sy nye hp rosak dh xde save no akk kt hp.kt buku adela tp kt umah.kalau akk dpt bc ni kontek sy trus eh.

Eringilegambar

deqlis said...

haha..deqlis baru jer lepas buat vadei..dan baru jer lepas ngapp:-)) hihi..

vadei yg pic bawah..

p/s: dl2x pun deqlis konpius jugak antara vadei dan masalodeh nie..

ejaa said...

masalodeh ejaa suka!

PUANSTOBERI said...

MARIA :

Ni budak unit aku yg beli. Aku tak sempat lagi pegi tpt tu.

LADY MIRA :

Ha.. kan.. akak panggil atas tu vadei.

YOB D08 :

Masalodeh yg kacang tu kan. Tu la pelik pelik lak namanya ni.

PUANSTOBERI said...

Erin & Elia :

Thanks sudi dtg semalam. Harap2 ada la yg boleh dijadikan idea :)

DEQLIS :

Yg bawah plak eh. Sudah..makin kompius dibuat nyer

EJA :

Miss u... teheee. Akak pun sker gak :D

aMyErInAiMiE said...

aah kak. same2. thanks yer sbb akak la ktorg tergerak nk dtg. hehe. tengkiu.