Wednesday, May 11, 2011

~Pasal La, Tak Sudah Lagi Rupanya~

Kali ni entry takdak WW dah. Sbb geram melebihi keinginan nak buat WW.
Jadinya as I said dah jadi Word-More Wednesday.
Konghajo tul.
Rentetan dari entry smlm.
Ari ni berani dia call lagi. Dlm kul 12 lebih.
Tp aku tak jawab. Aku nengok mcm no smlm je. Yg dpn nyer tetap 014 tekan tekan tak dpt.
Hampagas tau.
Maka aku suh assisstant aku jawab. Lelaki la assistant aku  ni.
Aku suh dia ckp aku gi meting.
Tp nyer asisstant aku ni rajin melayan.
Makanya org tu menebar jala ke beliau la.
Oh. Rupanya kali ni dia tak kata dari MBSB. Dia kata nak sykt re-finance apa tah.
Watdehel tol la. Nak refinance apa ke natang?
Umah? Keta? Kad Kredit? or PTPTN aku?
Hah! aku rasa itu je utang aku.
Umah tak mungkin la. Sbb blum bayau lagi, nak refinance jadah apa nyer.
Keta? Lagi kejadah. Tggl berapa thn je lagi. Giler ke hapa.
Kad kredit? Lagi tak masuk dek akal.
Kalo PTPTN aku tatau la. Boleh refinance ke. Abis nak suh aku nanggung utang seumur idup. PTPTN tu aku nak setel dah.

Yg assistant aku ni pun mmg rajin melayan.
Siap bagi no. IC bagai (bkn no IC aku, no IC dia ler). Haha. Lps tu dia nak call lagi agaknya.
Assistant aku kata tak buleh la call no tu gak. Jadi dia bagi no. opis. Huhu.

Eii... apa yg desperate sgt. Bila aku check. No mmg lain. Tp no smlm ujungnya 3202, tp reni 3211. Yg depan seme sama.

Eiii... tipon skali lagi, aku on Winamp Surah Yasin ke, Zikir Munajat Badrul Amin ke, sua kat speaker tipon tu. Kasik insap sket. Mengong!

Tp... alah! lupa lak. Aku nak pinjam RM1,500 kat dia ek. Ala... tkpe, kang ada la call lagi tu.

3 comments:

SyaNa said...

mmg jenuh nk layan org gini
tak paham bahasa

lagi 1 kalo yg nk suh apply kedit kad tu
hangin jek aku

*minat gak galaxy tab

zahidah dihaz said...

memang agak tension kalau jenis mendesak macam tu...


New Entry: Two more day, time to fly

PUANSTOBERI said...

syana :
a'ah. geram haku tau. Org tak minat, tk minat la. tipon lagi mmg aku on, tp aku sua kan bacaan Yasin.

*apa lagi, jum kita sambo satu Gtab tu.

Zahidah :
Yeps. bkn thp tension dah. thp 'kita bako..kita bako'