Tuesday, May 31, 2011

~Pasal Fraud oh Fraud~

Ni emel fraud lagi la ni.
Kali ni dari CIMB plak. Dulu kan heboh Maybank je.
Aku da 2 kali dpt emel ni.
Ke emel rasmi plak tu (emel office).
Tatau samada kengkawan lain dpt ke tak.
Konghajo tul.

Aku nak je bkk doc yg dia attached tu tp takut virus ke hapa ke kan.
Jadi aku amik tindakan delete je. Lps tu delete lagi kat trash.

Napak beno nipunya sbb tgk la emel address tu.
Kantoi di situ.

Lama dulu aku dpt gak dr Maybank. Ni lagi kantoi nipu sbb dia send kat emel cikstoberi tu. Aku tak guna emel tu utk urusan rasmi. Haha.

Tp memacam la skang ni. Hiiweee... jenayah...jenayah...

7 comments:

Okid said...

kak...tu laa byk tul email2 cmnie..ni yg wat za jd was2 nk wat cimb click nie..huhuh...teringin gak nk wat cimb click ni sbb snang nk byr bil...tp bila pk smua nie...hold dulu laa..heheh...

shark said...

tahaniah sbb akak x kene tipu...
rmai yg kne tipu kes ni ler..
sy pn bersepah dpt..
kira feymes gak ler kita sbb dpt nie:p

♥MiZz-siHa♥ said...

mmg,kt pon slalu ade dpt jgk..mmg delete je kak...
jom..http://amienanacollections.blogspot.com/

D_08 said...

itu yang awok buat entri pasei Menang Juta2 tuuu.... banyak beno le email phishing yang masok....tapi heghan ngape ade jugak yang kene tipuu



Menang Juta2

AyangAizul said...

slalu sgt dpt dr kekonon maybank ngan cimb. cimb tu la yg pling best soh update la konon pdhal kita xder pun akaun cimb... mpk sgt la tipunyer. kita mmg trus delete je emel2 ni sumer.

mybank2u kalo dia soh update apa2 mmg diorg tak emel, bila kita login kat m2u tu br dia soh update.

PUANSTOBERI said...

Okid :

Oke je nak buat click n byr online unless kita tak click any emel yg dtg suh apdet la apa la.
Lain kira selamat. Insyaallah..

SHARK :

Dia tu main random je tu nak antar kat sesapa. hampagas kan.

PUANSTOBERI said...

MIZZ SIHA :

mmg akak delete je. Bongok tau..

YOB D08 :

Juta2 tu lagi la selalu. Kompem spam tu. kalo emel opis dia tapis dulu.

AYANG AIZUL :

Mmg bangang kan. Tp takde akaun tu leh la terai tgk menda apa dia antar tu kan. Huhu.