Friday, May 27, 2011

~Pasal Keranamu Gelas~

Ari Jumaat je malam makan McD. Makan McD je ari Jumaat. Acena??
Adehh... gilos tul.
Keranamu gelas, tiap mggu aku jadi pengunjung setia McD.
Igt minggu ni tak perlu la nak pegi dah.
Lagipun ada org tu kata nak belikan aku tiket wayang Nurkasih.
Pehtu dia tak jadi nak bagi.
Aku mintak tukar kata bagi je gelas McD.
Last week dia tak bagi, lagipun aku da ada glass pink. Yg aku p beli lalu terjumpa Abg Jem tu kan.
Then this week pun cam taknak bagi je, padahal aku pun mmg tk sker kaler ijau.
Skali Yana kata glass tu cantik.
Rupanya lime green. Bkn la green bebtul tu.
Oke. Lawa la.

Dah aku pun bkn la nak meminta2 kat org menda2 pree ni.
Bukan kata aku nak belagak byk duit la, tp mampu lagi la kut beli 1 set  McD beserta glass ni.
Aku saja je nak duga. Lagipun, sapa la nak bagi menda ni pree. Time skang ni manade menda pree ye dok??  Tp saja la aku nak tgk derang ni murah hati ke tak. Jauh di sudut ati, aku pun takde la nak paksa dia  bagi pun.  Tau, menda tu bkn murah, mungkin dia takde bajet.  Baik dia simpan duit utk kawen kan. :))

Dan aku pun, kalo ada rezeki lebih, mmg aku share la ngan bebudak unit aku ni. Insyallah, kalo kita berkongsi rezeki tu lagi murah rezekinya kan. Jadi, kut ada nak share sesama rezeki ni meh la masuk unit aku ne. 

Aku pun tau, takde yg percuma kan dlm dunia ni. Jgn kata nak masuk tandas, tisu nak lap pun kena beli skang ni kan.

Eh. Dah ter bebel pjg lak. 

Anyway. Ini glass ijau.


Dan 3 ni je la kut aku beli. Pas ni pun tggl satu  je lagi, kaler ijau. Nxt week. Tak beli dah la kut. Cukup la, last year 3, this year 3.

3 comments:

D_08 said...

uiiiiii ni betoi2 collector ni...... ni musti tiap kali McD ato KFC keluo bende2 macam ni PuanStoberi kumpoi kan???

AiTotYati said...

kekda,

Ai dah ade 5biji

ngeeee

PUANSTOBERI said...

YOB D08 :

Awok pun tak tegar sgt Yob. Ada bdk seopis ni lagi tetiap mggu ni dia kejar glass ni. Awok ini je la ada. Hihi.
KFC tu kadang ada beli, kadang takde sbb dia nyer adiah tu salunya dtg ngan combo set, makanya jarang la dpt. Huhu.

AI :
Ha..ini pengumpul tegar ni. Tetiap mggu p beli. HUhu