Thursday, May 19, 2011

~Pasal Saiz Baju Anda~

Kata mcm takde idea nak meng go blog kan.
Tetiba mcm ada idea plak.
Apa kata kita belajar saiz baju plak yer.
Mari kita tgk chart ini

Women's Dresses and Suits
United States 0 2 4 6 8 10 12 14 16 18 20
Japan 1 3 5 7 9 11 13 15 17 19 21
UK and Ireland 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24
France, Spain and Portugal 28 30 32 34 36 38 40 42 44 46 48
Germany and Scandinavia 28 30 32 34 36 38 40 42 44 46 48
Italy 32 34 36 38 40 42 44 46 48 50 52

Dress Sizes Table for Women


US US (L) UK Europe Italy Australia Japan
2 X-Small 4 32 36 6 5
4 Small 6 34 38 8 7
6 Small 8 36 40 10 9
8 Medium 10 38 42 12 11
10 Medium 12 40 44 14 13
12 Large 14 42 46 16 15
14 Large 16 44 48 18 17
16 X-Large/1X 18 46 50 20 19
18 1X/2X 20 48 52 22 21
20 2X 22 50 54 22 23
22 3X 24 52 56 24 25
24 3X 26 54 58 26 27

Aku skang ni saiz 4 ke 6 kalo US saiz yer? Hurmm...  aku rasa 4.

Oke. Da tau size mari kitapilih baju dan soping online. teheheheh :D

4 comments:

Nana said...

bagus entry ni kak
saya bese klw g arcadia kt jj tu kan pening nak tau dia saiz apa haha sebab dia ada nombor 6 la 8 la heheh bese amek 8 bila masuk fitting room ketat! huh benci hehehe

PUANSTOBERI said...

a'ah. kat arcadia mmg saiz ni kan. akak main agak2 je. tp kang akak rasa bkn saiz 4 da skang ni. 6 mungkin. teheheheh :D

Daleela said...

Puan beri2, kite pakai size 7.. besarkan kite.. hehehe...

PUANSTOBERI said...

Daleela :
idak la besar..sedang2 je tu. :)