Wednesday, May 25, 2011

~Pasal Tempat Peranginan Di Malaysia~

Penuh pelamin da opis aku ni ha.
Sesapa nak tgk pelamin meh la dtg opis yer.
Start esuk smpai 6 Jun nati.

Oke. Malas nak promote pasal tu. Lagipun ramai da kawan2 dah kawen kan.

So, nak citer pasal tempat peranginan kat Malaysia ni.
Buntu da aku nak carik tempat peranginan a.k.a tempat cuti cuti a.k.a tempat honeymoon. Ewahh.
Ini utk bln Januari nati.
Yeps. Aku mmg nak buat camtu la every year (Insyallah) kalo takde apa2 hal.
Sempena anniversary kekdahnya. Huhu. Suppose anniv bln 12, tp tau la bln 12 kalo nak cuti2. So, bagi laluan pada org yg ada anak sekolah.

Dah jenuh pikir nih. Ada yg suh pi Semporna la, Sipadan la. Oh. Last year da ke Sabah. Nak la pi tpt lain kan.
Sarawak?? Ada apa menarik sana?? Gua Mulu?? Tp boleh dipertimbangkan jugak. 
Lps tu kalo sini, nak gi Redang/Perhentian segala pulau tu tak buleh pegi on Januari. Laut bergelora. Da tak buleh. Tp kalo nak pegi, pegi Terengganu je lah. Tp mcm rugi plak sbb da smpai Ganu tak pegi Redang. So. KIV yg tu.
Then lagi, tanah tinggi la. Cameron? Genting? Tu tak anniv pun leh pegi. Ha..jgn sebut Bukit Fraser, da merasa retu mcm nak muntah ijau. Huhu. 
Tah. Tatau dah nak pegi mana.

Pi mai pi mai ke sini la gamaknya
Kredit : Here
Tp nak ubah sket dari kebiasaan. Pegi naik tren - turun Perlis - naik bot - sewa keta - balik naik flite. Oke da kut. 

Ke ada idea lain?? ce bagi idea sket ke aku kut ada tpt menarik lain yg nak dibuat tpt anniversary cum hanimun juga. Tptnya selain dari aku sebut kat atas n Kundasang n Pangkor.

2 comments:

♥MiZz-siHa♥ said...

p langkawi pon jgk kak..cantek tmpt nye..bnyk tmpt leh jln..

PUANSTOBERI said...

tu la kan. tp Langkawi ni salu je pegi sbb ada cawangan situ. Tp tak kesah la kan. esuk nati booking je la flite. kang lagi mahal.
pehtu baru booking hotel. huhu