Thursday, April 28, 2011

~Pasal Thougtful Thursday (hanya entry ini sahaja)~

Cuepacs bulan lalu mengemukakan lima tuntutan baru kepada JPA termasuk penghapusan Gred 1 hingga 16 bagi membolehkan penjawat awam terus ditempatkan ke Gred 17 dengan gaji RM820 sebulan (ketika ini) atau RM920 jika cadangan gaji minimum dikemukakan kepada JPA, 1 Julai 2007 dipersetujui kerajaan dalam kajian semula Skim Saraan Malaysia (SSM).
kredit : here
Ari ni pun aku ada dgr kat berita pagi tadi before gi kerja pasal ni.
So, What Say You Para Penjawat Awam?
Oke. Ini Thoughtful Thursday utk dipikir-pikirkan pada penjawat awam ari ni samada yg berbaju batik atau pun tidak. Hahah.
(mak harus la batik noks..batik crepe lagi... haha. Ate' dah kata agensi peneraju kraf Malaysia. Reni opis mak pun seme pakai batik lawa sbb patutnya pagi td ada assembly, tp tak jadi sbb our KP tak sihat. Ada kat IJN).

Bagi aku lak, kalo camni kerja pun harus la tambah sket kan.
Kena la buat surat, failing mcm Pembantu Tadbir kan.
Dan sng gak aku kalo outstation, pemandu pun leh jadi urus setia utk urusan yg aku handle, tak perlu bawak pegawai lain. Good. Langkah penjimatan tu namanya.

Lps tu napaknya OT pun kena ganti ngan cuti gak la. Gaji da banyak. Hehe.

Kalo tgk ke-bergaya-an pemakaian sesuatu, aku rasa yg kumpulan sokongan ni lagi napak mewah.
Blackberry aku rasa kump sokongan yg ramai pakai. Da tahap retis dah tu (ranc. Fuhh tu ari derang bawak kuar hp, seme artis gene BB sajork)
Smpai aku pun sogan nak bwk kuar hp Samsung aku ni ha. Pastu kita update status kat FB guna laptop je. Usung la yg godang tu kulu kelir. Derang 'ting' ada komen kat masuk kat FB. Lps tu last status sure ada "via Blackberry" Woi mak..
Then kalo pompuan dgn beg Guess, Carlo Rino, Bonia yg sepasang dgn kasut segala. Tak mewah lagi. Aku ni nak beli sebuah Carlo Rino tu pun pikio 40kali tau baru beli.

Jadi secara rambang aku simpulkan, kump sokongan lagi mewah oi dari kump P n P. Nati kalo gaji naik, dgn claim OT lagi, mmg pasni telan air liur je la tgk derang usung beg LV ori.

Pergh. Hahaha. Bunyi cam jeles je. Jeles ke pnstoberi?? Bkn ko dpt tempiasnya jugak. Oke.. belikan ai satu beg LV ye bang. Hahahahahha.

4 comments:

yatt said...

la yeke.. agak unfair kot utk N17, kesian diorang..but it just an opinion la...

ejaMaria said...

woiittt... sokongan yg nko kata mewah tu musti dah keje 20 tahun... (aku tau ni... kengkawan senior aku mcm nin...) takat keje seploh tahun cam aku ni... kebil-kebil je tengok org usung LV, coach segala tuh...

eh... hp aku pun Nokia je tau... staff 17 aku pakai BB (jeles ai... nak beli pikir 40juta kali... baik duit tu aku spend utk anak... ;p)

♥MiZz-siHa♥ said...

eermmm..btl tu..kadang2 tgk xkalah gaya diorng nie...hehehe

PUANSTOBERI said...

yatt :
tu la pasal, tp mesti ada anjakan utk gred lain kot. hopefully. tehehe.. wink.. wink

Maria :
Takdak makna maria oi...kdg lum confirm da bawak beg Carlo Rino siap 1 sut ngan kasot seme. HP BB..tskkk

Siha :
Kan?? seme derang ni ada BB..ai je yg usung lappy. ahhaha