Saturday, April 23, 2011

~Pasal OutStation Ke Johor~

Pegi Johor retu. Tujuan utama adalah membuat keja lah. Ke arah mencapai 100% KPI katanya. Kang jenuh plak nak bagi sebab musabab tk cecah KPI. Tp kalo cecah pun bkn dpt APC gak. Eh??? hahahaha.. oke..skipp..skippp....

Tujuan sampingan. Makan. Hahah. Thanks to Pengarah Johor yg bawak kiterang makan memacam. Itu pun nak balik tu dia ajak pi makan goreng pisang cecah kicap. Humang.. tak payah lah. Kang kul brapa lak nak smpai KL. Laju je dia call my dear tnya boleh tak kalo aku balik lmbt. Haha. Tp tak pegi pun, selain da kenyang, kiterang nak balik KL la. Esuknya da la keroje kan.

Hari pertama lunch Nasi Beriani kat Restoran Abah. Mmg thumbs up la Nasi Beriani n lauk pauk dia. Maveles. Kat mana? entah. Aku pun tatau. Dkt2 dgn RHB Bank.
Gmbr tiada. Harap maklum. Bayangkan saja.

Then malam, makan kat mana yea. Ada satu food court yg jual lauk2 seafood. Dkt dgn dataran yg ada jam besar tu. Ha. Sini ada gmbr.
Me n my adik seunit yg turut membantu. Err.besonya lengan aku
Ni udang butter. Aku sebut prawn butter org tu tak faham. 
Ke sebutan aku salah. Haha. 
Tp yg ni telur je byk. 
Patut nama dia udang salut telur. Tp oke la. Nice!

Kupangsss. Sedap!
 Seterusnya kami gi jalan2 kat tpt ala2 downtown. Dkt Pasar Karat ke apa ke tah. Oke gak. Org pun tak ramai. Tkde la bersesak2 mcm kat Danau Kota or Cheras. Aku beli satu gown labuh utk dipakai bercuti nxt week (yep..aku kalo bercuti je mcm harus ada baju baru. Biarpun hanya 1nite stay saja. Haha. Alah, baju seploh hinggit pun takpe, asal baru. Ngehh). Mula2 dia letak RM45. Aku tawar RM35. Tk dpt. RM38 pun tak dpt. At last RM39. Tp balik try test tengok, mcm baju mengandung pun ada. Ah sudah!. Tp lantak la. Bkn org tau pun aku mengandung ke tak kan. Haha. Tp jgn jumpa org opis cukup. Nati ada yg tanya 'mengandung yea Ida'. Aku bako kang!
Lps tu sebelum balik Pengarah ajak lagi minum. Kat mana. Lupa. Odeon Cafe ke apa tah. Makan durian goreng n 'pepes'. Ha..aku tatau apakah betul nama tu. Dia mcm otak2, tp isinya ayam. Ada daun pudina ke apa ke tah. Kalo otak2 dia panjang kan. Ini saiz mini. Comel je. Tp Durian Goreng tu sedap juga. Aku nak terai buat la nati. Amik durian seulas tu celup tepung mcm nak goreng pisang tu. Agak2 menjadi tak?


Seterusnya esuk lunch kat jalan... eerr... oh. Aku mmg tak buleh nak igt. Lupa terus. Makan asam pedas. Tu yg kenyang banget smpai tak buleh lagi nak makan goreng pisang ke hapa.
Ada satu lagi iaitu siput sedut masak lemak. tk sempat amik.

Kepala ikan masak asam pedas.
Balik tu singgah Simpang Renggam. Borong kepek. Aku rasa rega tak la murah sgt pun. Sama je kut kat tpt lain. Murah pun dlm 50sen camtu. Just banyakkkkkk pilihan dan fresh la kan. Sbb mmg tpt buat dia. Kawasan IKS. Org cawangan yg sajes kan kat kiterang rather than beli kat Ayer Itam katanya. So, sapa lum penah pegi, leh la terai. Kuar je exit Simpang Renggam tu. Ada traffic lite, amik kanan. Dan tak jauh pun, nati napak la dia tulis IKS Simpang Renggam (on ur left side).

Dan lps tu singgah jap kat Hentian Pagoh. Oh. Kagum jap sbb ada eskalator. Hihi.
Tehehe. skali pandang mmg tak perasan apa kesalahan dia.

Dan solat maghrib kat Hentian Seremban. Alhamdulillah smpai KL sekitar jam 9mlm.

Habis. Next station Utara lak. Yg tu cover Perlis n Kedah. Mebi naik flight je kut. Sbb aku sorang. Ate' kata nak berjimat. T n T da abis kan. Hihi. (apa dia T n T tu?, nati 1 swit day aku citer apa T n T tu yea)

p/s : Aku malas nak citer pasal hotel sbb aku tak suka dok hotel tu. Makan pun cam pehapa je. Kut yer murah takkan nak napak terlalu murahan. Tp idak la murah pun, lebih kurang mcm aku duk Naza  Talya kat Penang tu je. Tp tu oke je. Breakfast memacam ada. Sama gak masa duk Baron Langkawi tu. Rate lebih kurang itu je. Tp ada la gak puding roti bagai.

Aku ni mmg salu sker stay hotel, jd aku agak berkira kalo dpt hotel yg mmg served nak taknak je.  Takde swimming pool takpe, tp kalo makan pagi pun alahaiii.... Air masak pun tak letak, apatah lagi jus. Marah ni sbb tak dpt minum jus mango or pink guava. Dah tu buah pun takde buat pencuci mulut. Oke. Lenkali let's me choose d hotel. Lantak la org kata belagak dan cerewet pun. Abis, kelayakan dah ada kan. Tk cukup aku leh tambah.

2 comments:

Cik Anita said...

best lah kerja Kak reen nih!
asyik ada je part bercuti walaupun sambil2 kerja kan..ishk..

plak tu dapat makan-makan sedap saje~ memang badan pun jadik sedap la..hihi. kidding! :p

PUANSTOBERI said...

Cik Anita :
Haa...bercuti kah? Ini bkn bercuti...ini kerja..penat oh. kalo bercuti tu sonok je golek2 dlm bilik.

Tp part makan tu tak leh deny lah. sbb kalo os ni pengarah or org cawangan akan bawak ke tpt2 yg bes2.. plak tu dibelanja. mmg makin lebo la badan tu. hahahah