Friday, April 15, 2011

~Pasal Mari Kita Share~

Rentetan previous entry dan WW retu.
Owh. Itu hanya Cik Nik yg biasa2 je.
Mmg la niat di hati mahu smbr Cik Nik yg salu kuar iklan kat tibi tu.
Yg ada gadis comel amik2 gmbr di luar negara tu.
D3000, rite??

Tp menyedari yg aku bkn la PG profesional mahupun amatur, maka ukur baju badan sendiri cukop. Gi pun bajet lari oh kalo amik yg tu. Ate' kata nak simpan duit nak pi HK kan. (kah... org simpan duit nak gi haji, aku kelain halanya... hohohoho)

Awal bln retu makanya masuk la Cik Nik dlm famili kecil kami *tetiba ada famili kecil*
Masa tu Che Pidah shout kat wall kata ada 10th Anniv. Nikon Fair kat Mid Valley.
Jadi aku pun shout pada adik IT aku tu, ngajak beliau pegi. 
Tengok kut2 ada berkenan di hati.
Teheheheh.
Makanya berpergian lah kami.
Aku gi naik LRT dan Komuter saja.
Naik komuter pegi tu elok saja. Naik kat gerabak wanita tu lagi. Hihi. 1st time tu. Rela naik sengsorang dan my dear n adik IT aku naik gerabak lain. Pink lagiii... :D
Tapi balik... hurmmm...mmg hampagas tau.
Berebut2 naik smpai aku menempelak 2 amoi yg gumuk gumuk yg menolak aku, setelah meke nak jugak masuk walo pun aku sendiri badan nak ter keluar dari pintu tren. Ya hampunnn.... hazabbb....
Mujur 1 station jer.

Jadi apakah yg menambat hati ku??

Masa tu la aku up status kata 'nak share ke taknak?'
Hahahaa. Dan aku up entry ini- pasal nak share ke taknak
Hahahaha. Aku tau, derang sure igt aku nak annouce yg aku ni peknen. Haha.
Aku tgk kan, pada org yg tak banak2 ni kan, asal kiterang up status mcm " Alhamdulillah...." atau "Oh, ada rezeki ku ini" atau "tak sabar nak gitau asben perkara ini". Mesti la org akan anggap, oh, ni mesti pregnant. 
Ha ha ha haktuih aih...  Aku lak lagi sker buat camtu. Sbb palotak meke ni igt kalo aku bersyukur ke mesti igt pregnant. Haih!

Jadi, aku pilih Nikon Cool Pix sajer dan ini lah yg menghasilkan gmbr di previous entry. Byk lagi belum explore tu. Nak main shutter la, aperture la mmg aku haram tak pandai. Hahahahah

Nak tau biodatanya just click yg ni - Nikon Coolpix.

So, che pidah...ai mau la blanja yu sbb yu yg gitau kat ai pasal event ni. If not, smpai skang ai masih nak buat pilihan tak abis2. Hahahhaha.

8 comments:

deqlis said...

wah2x dah dpt idaman hati..pasni snap byk2x gambo erk:-)

p/s: dah jawab komen pnstoberi tadi..

ch@ said...

wow, akan lebih meriahla blog ini dgn gambar selepas sahaja cikNik dimiliki :D

ekinashikin said...

bestnya klu daku dpt kamera baru...huhu...

PUANSTOBERI said...

Deqlis :
Oh..amik gmbr bebanyak tu sblm ada cik Nik pun da amik. Cik Nik ni utk bawak p jalan2 je.. yg biasa2 takat nak amik gmbr food tu, che biru masih buleh diguna pakai. hiksss

ch@ :
Teheheheh.... tp guna Cik Nik takes time sket nak upload n d/load gambau. agak leceh di situ. huhu

Ekin :
Apa lagi... jum beli kamera baru. hihi :D

shark said...

laps ni makin meriah ler blog ngan gambo2..

Cik Anita said...

wawawa!
Ni yang semakin jeles dengan Kak Reen nih. Bestnya dapat kamera baru. Lepas ni makin cantik la gegambar yang diupdate dalam belog ni.. hihi..

Mood jeles lagi~ bila lah hai daku boleh dapat kamera cam gini. duh

PUANSTOBERI said...

shark :
Tak la kut. CIk Nik tu bawa utk jalan2 makan angin je. Takat nak amik gmbr makanan, guna CIk Biru sedia ada dah la kut. Hik hik

Cik Anita :
Jeles?? toksah dok jeles la haih. Akak pun bkn reti guna sgt lagi. Hihi. Terperok beliau dlm lemari tu. Hihi.

Tkpe, nati da keja cpt dapatkan di kedai gmbr berhampiran yea :>

cikbedahlaser said...

che pidah tu ai ke?
hek hek hek.. boleh diman x?
hek hek hek..


ai ade sorg kwn taw.. asal on je fb.. tegur.. ko peknen ke.. ehh badan ko berisik la.. ko peknen ke.. ee boleh tak nk tampor je mulut makcik tu.. bile ckp.. ko g tny kwn ko sorg lg.. dgn soalan ni.. try tgk die jawab ape kt ko..
pastu makcik tu jawab.. ala.. ko lain die lain.. dgn ko aku rapat.. dgn die tak..
ee boleh ekk camtu.. ko x rasa bai.. ko leh ckp camtu... try ko beranak satu.. n menunggu nk beranak lg sorang sudah masuk 10 thn.. tau la rasa die.. huhhh