Friday, April 1, 2011

~Pasal Farewell Di Restoran Steamboat MAEPS~

Wah....cayalah. Takde sebijik entry pun dari pagi. Maknanya takde kat tpt la tu. Mengkalo sebuk sure ada entry yg autopublish/drafted entry. Ada bacaan Yasin n Ceramah Agama pagi tadi. Pastu lunch-balik umah tido (heaven oh umah dokek ni..esuk pindah nan hado la yer). Then afta lunch kena la siapkan segala keja.

Ok. Lupakan. Skang kita terus bercerita perihal makan2 smlm (Khamis-31 Mac 2011). Bertempat di Restoran Steamboat Maeps. Majlis sempena perpisahan adik unit yg baru je aku nak turunkan ilmu tp dah dihantar ke tpt lain, dlm 8 bulan aku train dia, tp apakan daya, ku tak dapat menentang takdir. Eh. Oke. Merepek.

Ni kali kedua aku ke sini, kali pertama bersama kawan sekolah lama dulu.

Jadi, berstim lah kami di sana. Dah la koya. Berbaju batik bagai. Dah tu mcm ad hoc planning. Igt nak buat mlm ni, tup2 ada yg kata nak balik kg bagai. "Pegi ptg ni lah Kekda" kata mereka. Hah! sudahnya mmg koya la kami mcm persatuan apa tah. Hahah.

Ckp banyiak tak guina. Layan gambiau saja.

Ada sessi bagi hucapan la plak. Tgh control sedeh tu. Miahahah. 

 Then start la makan. Better booking dulu yer kalo nak makan sini.... 
Tp nak walk in pun buleh je
Us- Unit Peng. Aset (Jun 2010 - Mac 2011). Kehilangan seorang adik yg 'sengal'. Tsskkk... sampai ati mereka meragut kegembiraan kami adik beradik. Uwaaa..... borak lebih.. tehehehehe.

Aksi kami adik beradik.  Yg gmbr kecik tu Dak Eta yer. Hampir sama baju kiterang.

Lagi.

Lagi.
Dan lagi.


Dah abis. Sapa nak gi makan leh la contact nombor telefon restoran Steamboat Maeps Serdang ini yer. No nyer aku takde la plak. Tu clerk aku yg buat reservation. Tkpe, leh google. Call yg no hp tu.
Tptnya adalah di tapak MAHA tu. Mudah je kalo da penah pegi, tp kalo baru 1st time pegi harus sesat ke barat juga. Tehehehehe.

4 comments:

ejaMaria said...

patah tumbuh... hilang akan berganti... insyaAllah... :)

eyza said...

bestnyer mkn steamboat... satu kepala berapa rm?

PUANSTOBERI said...

maria :
Dah patah, tak tau bila nak tumbuhnya... taktau bila nak berganti tu... gewammm.... grrrr...

Eyza :
RM19.90 ++ sorang Eyza :))

azeul said...

humm....farewell mat sah....
...makin hari makin kurang orang yang sengal di situ...dengki ke ape ni haaaa