Tuesday, July 13, 2010

~tag - Award~


Terima tag ini dari ryn.
Trus lelaju kena buat sbb kalo aku tak buat harus aku terlupa, langsung kang aku tak buat, langsung org taknak bagi aku award. Huhu.
Si ryn a.k.a xyn1428 ni kasik award persahabatan ke aku.
Mekasih yer..mak terharu noks.. wah..terharu halanya. Apa hey?? org kasik award trus terharu. Huhu.
Biasa la, kalo ada award ke tag sure kena ada syarat2 dia kan.
Syaratnya adalah (weh..ryn aku tak leh nak kopipes kat blog ko sbb ko da disable right click. So, kono la aku kejap2 klik, kejap2 klik)

Pertama - sila bagi award ni kepada 5 blogger lain yg mempunyai nilai2 persahabatan.
In this case (eceh..tetiba omputih) aku tak rasa org takde nilai2 persahabatan. Suma org dalam dunia ni ada nilai persahabatannya. So.. aku bagi award ni pada semua yg sedang membaca blog ni. Tak kira la u're kak naps versi lelaki dan wanita juga. Tak kira la bc blog ni utk nak tau kesah2 aku ke kan. Tak kesah..amik je la award ni... Love u all.

Tapi kalo aku tak list kan 5 blogger aku takleh jawab soklan ke dua. So, kena lah yer. Ok lah. Aku nak kasik kepada 5 follower yg latest dlm blog aku ni iaitu :

1) Mrsecam - tenkiu follow blog ai yg merapu2 ni eh. Mebi u da dpt award ni dari blog org lain. Tp takpe..ai kasik ni..ikhlas.. Nati ai pegi blog 'apa cer' u tu okey..ai loikee..

2) Jivebumz - tenkiu folo blog Kekda ni Ila. Dia ni pengantin baru yg sgt2 baru. Baru reni masuk keja. Eh..cam tetau je. Tentu lah sbb suami nyer seopis dgn den ha.. Dulu aku jd SR dia je. Bebaru ni aku kasik komen trus dia nak tau sapa puanstoberi terus la kami jadi follower antara blog kami. Eceh. Ila pun rasanya dapat da award ni dari blog2 lain sbb Ila kan glamer. Hik hik. Tp takpe..sama cam mrsecam jugak.. Amik la..Kekda kasik ikhlas ni.
Psstt..nak tau perkembangan Encik Bob kat opis leh tnya Kekda okeh.. (huwaa..mampuih aku kena hempok dgn dak Ijat nih)

3) Eh..ada ke Ryn jadi follower aku yg latest.. ok..tak terpakai..nextttt..

3) Mia Liana - Smile..smile..smile.. bes jugak ni, citer dgn anak dia cute mute tu. Amik yer Mia.. ni pun rasa da dapat jugak ni sbb follower dia pun tahap ribu2. Huhu. Tp sama cam MrsEcam n Ila, sila amik..Pnstoberi kasik ikhlas ni.

4) Asma - Kami ada persamaan. So, masa blogwalking trus tertarik dan kasik komen dan seterusnya terus la kami bertukar2 follow. Dia pun keep on trying mcm me jugak. So, Asma.. semoga semuanya akan berjalan lancar. Reen doakan yg terbaik utk Asma. Amik award ni eh. Ikhlas dari Reen.

5) Mizz Sue - yg ni aku tak berapa pasti betulkah yg aku link kan tu blog dia. Rasa betul. Betul tak Sue? Kalo tak betul pun takpe lah. Sbb blog adik sue ni pun sweet juga. Sila amik award dari Kekda ni yer Sue. Nati kalo nak jalan2 kita leh roger2 sbb kita ni pegi tpt yg sama dan masa pun lebih kurang sama (Floria dan Muzium Negara).

Dan seterusnya aku jawab soklan ke 2 utk tag ni iaitu "apakah nilai persahabatan yg ada pada kelima2 rakan2 diatas?"
-Aku rangkumkan skali jawapan utk kelima2 tu iaitu - kelima2 ni tak kenal aku pun secara direct tp derang ikhlas utk follow aku tanpa ada msg yg tulis "saya da folo awak..sila folo saya balik" Makanya mereka ikhlas follow aku. dan itu lah nilai persahabatan utk kelima2 rakan2 di atas. Keikhlasan...
Utk kelima2 mereka.. terima kasih.. i love u'ol.. muahhhh...... Mana yg blum follow, i'll follow u. Ai ni bkn taknak follow, ai baca tau blog u'ol tu. Ai act SR je.. Leh dapat 'unique visitor' kan. Hehe.

Soklan ke 3 - Sila gitau apa yg aku penah buat (perkara paling hebat) sbg sahabat utk sahabat aku.
Ummmm.... kena pikir nih. Tp yg paling mudah aku nak ingat adalah - aku trus berenti sekolah form 6 bila bes fren aku dpt UiTM (ITM ketika itu). Eh. Itu utk sahabat ke? Lantakkkk... My dear friend, i know u read this. Utk dia, aku sayang sgt kat dia walo pun skang kami da makin 'jauh'. Dia la my 1st bes pren (eh..naper tetiba aku cam sebak). Lps aku da benti sekolah tu aku kena 'basuh' dgn ayah (arwah) aku. Yelah..semlm nyer kawan aku benti sekolah sbb dpt ITM, esuknya aku nangis2 call ayah suh amik (masa tu duk hostel). Aku trus benti sekolah tnpa meninggalkan apa2 amanat kepada sekolah tu pun. Sng kata - aku lari. Keheheheh.
Kata ayah aku..kalo nak kawan..kawan la dgn suma org..jgn rapat sgt-sgt supaya tak jadi camni lagi. Dan lps tu aku masuk unibesiti (UiTM jugak..tp 2nd batch la kan. Maklum..org bijak mmg kena masuk 2nd batch. Huhu), aku kawan ngan suma org tp ada jugak dapat bes pren. Ha..ini aku tatau la dia baca ke tak blog aku. FB dia pun laki dia yg create kan. Ini pun super special bes pren nih. Sayang gilak jugak ni. Dia ni pun da 'jauh' dgn aku. Tsskk..sebak lagi.. Dah la..asik sebak je.. nyampah haih aku ni..sememeh apsal??

Dan yg lelain pun sahabat aku jugak. Aku sayang jugak.. love u all..muahhh...

Dah abis. Owhh..dia kata jugak..pada yg dapat award sila la gigih buat entry cam aku ni ha. Tetiba terpanjang. Siap ter emo bagai. Lempang jugak ni kang..

4 comments:

JIVEBUMZ said...

tengkiewww kekda papehal roger saye pasal ijat ek..hihi

azeul said...

xpe..ni masih pada kategori sederhana panjang...zaman blogdrive dulu2 lagi la panjang..kekekeke

PUANSTOBERI said...

JIVEBUMZ : Jgn riso..Ijat tu adalah antara lelaki yg baik di opis. Haha

AZUEL : syy..jgn pecah rahsia. zaman blogdrive tu org tak boleh detect. Leh la mengadu domba memacam dlm tu. Skang ni kena bertapis je kalo tulis. HUHu

azeul said...

oppsss..terlepas sudah...sebbaik sikit je ekekekeke wekeke

da lama xjenguk