Tuesday, July 20, 2010

~Pasal Wedding Kak Mas~


Ini ari Sabtu lepas. Pegi memenuhi jemputan wedding. Kak Mas nama dia. My dorm n room mate masa kat Lendu dulu. Ok. kiterang masa part 1 mmg dok dorm. Tah pehapa. Aku masa tu pikir konon masuk ITM (ketika itu hingga part 3/4 diploma) dah duk bilik. Sekali...mcm masa sekolah jugak.. duk dorm. Tp takpe.. ai tak kesah. Dorm pun dorm lah.

Da lama lost contact dgn ini akak. Then dlm bln lps dia call. Naik plak nama dia dlm screen tipon tu. Tipon aku ni giler. Org2 yg baru aku masuk no dah takde..org lama dia ada save. Aku rasa sbb aku save dlm sim card dulu kut. Yg ilang tu sbb aku simpan dlm phone. Bila phone tukar no pun ilang lah. Apa2 je lah. So, bila dia kata kenal tak? Aku trus bangga je. "Kak Mas la..org ada tak penah buang tau no. akak". Haha. Kehal...aku pun tak ingat no dia ada dlm phone tu. Haha.

Lps tu dia ajak kenduri dia. Lps tu aku mcm xcited nak pegi. Lps tu kad pun takde antar. Just tag dlm fb (ok..ini tidak annoying sbb ada keperluan utk tag). Aku pun print je lah. Hai la hai.

Aku mmg xicted je nak pi kenduri member2 lama ni. Cam kenduri sorang akak tu retu. Tp bila org yang menjemput tu plak tak excited bila jumpa kita aku adalah rasa mcm terkilan. Layan pun ada tidak (oit..derang kan sibuk, mana nak melayan ko sorang). So, yg ni pun rasa antara nak pi ke tak, nak pi ke tak. Nati da pegi, kena lagi mcm retu, lps tu lost contact sbb masa nak kawen je ada dlm fb. Lps kawen ilang..so..mcm da serik. Jadi tanya kat bff aku yakni Pn Juwita , dia nak pi ke tak. Kalo dia pi, harus aku pun zass pegi. So, dia kata Insyaallah dia pi.

Aku pun zas zas pi beli adiah kat JJ Maluri time lunch ari Jumaat tu. Skali ngan adiah Ijat n Ila (eh. dia dpt ke blum tak adiah tu. Ila..incik Bob awak da bwk balik ke blum adiah tu. Kalo takde sila tuntut dgn dia okeh). Tp aku risau je bff aku ni last minit kansel nak pi. Aku print kad wish nak tempek dkt adiah tu pun buh dabel sided tape. Bbetul nak pi baru aku tempek. Ha... jaat giler kan. Mcm tak ikhlas. Ah..aku ikhlas lah. Tp aku kadang2 aku cam terkilan lepas gi tu, baik aku tak payah pegi kan.

So, dkt kul 1 baru gerak. Dlm FB aku mention gi kenduri Kak Mas tp aku tak mention dkt mana. Maleh aku aih. Sbb aku tau akan ada org kuar statement "ko taknak singgah umah aku pun" Maleh aku aih. Annoying je. Bukan intention aku nak singgah2 umah org lain. Aku nak pi kenduri, aku pi kenduri je la. Kalo nak singgah2 aku kabo. Tp kalo singgah aku nak makan nasik. Minum2 teh aku takmo. Wahhh..sombong.. lantakkk...

Smpai da dkt kul 2. Dak Ita da siap makan pun. Aku mmg msg ke dia suh tggu aku tak kira apa keadaan. Haha. Sian mak buyung tu da kepanasan. Kak Mas da sanding, makan suma dah. So, sng nak jumpa dia. Dia dari jauh da napak aku. Peluk2, muaah2, dgn dia baru makan. Bess.. ha..camni la bes. Bkn kita yg xcited dulu, dia yg dari jauh da sedia nak muaah..muaah..dgn kita.

Sembang2 ngan Ita. Lama gak lepak. Para suami kami tu kalo da jumpa mmg memacam sembangnya. Derang plak yg payah nak berenti sembang sbb Ita da sibuk2 ajak laki dia gerak. Derang nak gi Seremban. Aku lak trus balik kg. Haha. Kg my dear la. Dokek je dari situ (still aku tak mention kat mana wedding nih. Haha).

Seronok jumpa balik room mate nih. Cuma kurang sorang iaitu Putri. Mana la dia pegi. Langsung tak dpt dikesan. Tskkk... tingat kenangan dedulu. Nati la. Aku nak upload gmbr kiterang ber4 yg ikat tocang duk posing atas katil dabel decker tu. Haha. Aku terbayang nih. Umm.. lebih 10 thn dah pun. Kejap je masa berlalu. Ita pun anak nak masuk 2 dah. Rindunya that moments....
Us. Aku kembang. Ita takpe gak kembang..ada hasil. Aku nih. Tskkk.

Nati kita jumpa lagi yer Ta. Lps ko pantang lah. Kan kita plan nak cuti2 together. Tkpe..usung je anak2 ko nati. Safiya pun ok je dgn aku napaknya. Saja je tnya kat dia 'ini (smbil tunjuk diri aku) kakak ke auntie?' Dia jawab 'auntie'. Alahai..baru bangan dia kata kakak. da napak tua rupanya aku nih. Haha. Kata Ita kalo bwk anak dia tu ke opis, anak dia akan panggil sendiri, kakak ke auntie ke nenek pun ada dgn kawan2 opis Ita. Heh. Seb bek dia tak kata aku nenek. Wakakakaka.

Seronok nya jumpa derang nati. Tkpe..nati mebi leh ajak Kak Mas join skali kalo nak gather2. Hehe.

PnStoberi : rindu serindunya

5 comments:

LyNn HaMzAh said...

tahniah & selamat pengantin baru untuk pengantin...

Che Sue said...

aih rindu kenduri kawen kat mesia..! nasi minyakkk..(demit! kena google resepi laa gamaknyer ni kalo tingin!)

PUANSTOBERI said...

LYN :
sonok kan tgk org kawen. hehe

CHE SUE :
wess..aku salute ko toing2 lagi la kalo ko buat nasi minyak. Haibat giler lah. Hahah. Tp kan aku kalo pi kenduri sure nak makan nasik minyak. Sbb nasik minyak dan kenduri kawen juga adalah bagai lagu dan irama. hilang salah satu darinya maka pincanglah ia. Eh...apa hal merepek pepanjang kat komen sendiri nih. Sepak laju2 muka kasik sedar sket. haha

oto said...

reen, dh lamanye aku tk jmpa juwita.. dia pregnant dh brape bln? (waa.. tiba2 nk jdi kak nap jap..ekeke..) comey la doter dia..

PUANSTOBERI said...

OTO :
Umm..anak dia byk ikut muka Sepol. Huhu. Dia nak bersalin da tu. DLm bln pose nati rasanya.
Aku ni jarang2 gak jumpa dia. Tp ada la. Tkde lost contact trus