Tuesday, July 6, 2010

~Pasal Porem~

Dulu kita kan giler berporem. Aku rasa suma org ada register dgn memana porem.
Aku ada la 2,3 porem yg aku join. Cam cari dot com, mesra dot net dan menyempit kat IG dot net. Dan rasa ada la kut lelain jugak. Tp lupa dah.
Yg paling aku aktip - mesra dot net. Lelain tu aku jadi SR je. Menjadi ahli semenjak 11 Jun 2003. Dan sgt aktip dalam thn 2004 onwards tp langsung tak aktif dari thn 2008-2009 camtu.
Masa thn 2003 tu kan manade lagi myspace, frenster suma.
Lps tu da naik myspace (ni aku mmg takde la), pehtu friendster (pun masa memula takde jugak, dek kerana Zawi nak kumpul kan kawan2 aku pun register la..then skang aku nak closed a/c dia, tp aku da tak ingat p.word. Lagi pulak mmg aku tak master pun natang friendster tu. Maklum la masa tu da masuk kategori bkn bdk sekolah. Kalo masa tu student ke apa mmg laju je la). Lps tu masuk twitter, FB lagi la tenggelam porem ni. Nak2 pulak porem mesra dot net tu asik 'hang' je kalo masuk trus buat aku tak semangat nak masuk.
So, smlm aku gugel samting, dia link kan pada porem mesra dot net.
So, mcm rasa nak terai masuk. Masuk je rasa mcm newbie pun ada. Ingat da kena lucut jawatan moderator dah (Haha. Ok..mod la pulak eh), sbb da berthn aku tak log in dah. Rupanya ada lagi. En. Edirossa..saya nak mohon letak jawatan la..bleh?? Hehe.

Tp ok la porem ni. Aku jumpa ramai kawan. Dan antaranya da jadi kawan rapat..rapat smpai leh share citer luar dalam. Wahhh...smpai gitu la plak. Lantakkk...!!
Antara memula yg aku kenal adalah geng lunch aku. Itu kiterang bagi nama geng lunch sbb aku bkk topik tpt lunch yg bes, lelama jadi lubuk tpt lepak kiterang bersembang. Geng aku masa tu Disember Dee, Hana Amira ngan Misdodol. Eh. Cop..derang ni aku kenal dr topik Matta Fair then membawa ke Geng Lunch. Merata dah aku pi ngan derang ni. Gi Cameron lah, gi Melaka lah, gi Penang lah, gi makan kat Port Kelang lah, gi makan kat Bagan Lalang je tak jejadi. Dari Misdodol tu anak dara smpai da ada anak dara skang. Hehe. Coming nak gi Bandung sesama.

So, slalu kuar ngan derang ni. Karaoke, tgk wayang. Aku sker kawan ngan derang sbb beza yer kawan opis ke, kawan sekolah ke, kawan U ke. Ada lain. Tah..tu aku la rasa.

Lps tu datang la wedding suma. Hana nyer wedding datang, misdodol nyer wedding datang. Disember Dee tu smpai jadi pengapit aku lah. Kiterang ni mmg suma kat porem nama lain2, panggil nama pun guna nama kat porem. Tp yg klaka bila nak pi rumah, contoh macam Hana kawen. Dia tak bagi ckp nama Hana kat mak dia. Dia suh sebut nama btul dia. Yg kiterang ni kadang2 da terlajak sebut nama kat porem. Siap ada 'eh.. eh..' Hehe.

Lps tu aku kenal lagi Xyn (apa ah nombor kat blakang no ko ni Ryn?), Shahbaik, Angel, Azriani, Thiaki, Has_Fiza, Hasta, Jedi_Bongsu, Escada Gurl, T-Rex, Lyn76, Alan, Devilicious, Anggerik Rimba, (sekadar menyebut beberapa nama). Ini antara yg aku penah jumpa dan mmg rasa kamcing.

Aku jugak penah join gathering. Kat KK thn 2006 kalo tak silap.

Kami yg masih muda ketika itu. Huhu. Masa ni konvoi berapa keta tah.

Ni masa wedding Jedi. Tu suma bebudak porem lah tu.

Apa pun aku rasa ada kebaikan lah porem nih. Naseb tak bertemu jodoh je kat porem. Ewahh... Dan bila bkk porem ni pun rasa ada kenangan jugak lah. Huhu.

Korang?? ada memori porem tak??

PnStoberi : mesra selalu.... !!!

9 comments:

ryn said...

xyn1428 la reen...
ingat tau, no tu mewakili tarikh lahir aku... [14.02.80]
motif nak bgtau???

ryn said...

xyn1428 la reen...
ingat tau, no tu mewakili tarikh lahir aku... [14.02.80]
motif nak bgtau???

ryn said...

xyn1428 la reen...
ingat tau, no tu mewakili tarikh lahir aku... [14.02.80]
motif nak bgtau???

PUANSTOBERI said...

Motip ko komen smpai 3x. Haha (dan motip aku approve ketiga2 komen ko??) Hahahahaha...

cikCha said...

kenangn aku bersama mesra dot net, ada la 2 kali jer gathering yg aku join..1 yg ramai2 buat TT tu..1 lg yg club 80 buat kat MJ..hohoh

kwn2 mesra dot net xde yg aku simpan lama pon...ntah nape si ida ni jer aku bleh ter keep in touch always plak ngn dia..hahah

PUANSTOBERI said...

TT tu amenda? asal aku tatau?? huhu.
Wah..2x join gathering yer..tp nak jumpa aku kemahin payah yer.
Ok. aku mode majuk skang. Sila pujuk.
waka waka eh eh

cikCha said...

TT tu tasik titiwangsa..ada gambo nyer kat FB huder..

alaa ko ni lainn..kat ko aku dah byk cite merepek meraban..naik malu akuuu..hohoh =D

ryn said...

aku klik sekali jer wei, dah naik smpai 3kali lak.

PUANSTOBERI said...

CIKCHA : aku tatau la huder mana. ada ke aku kawan ngan huder tu. Ok. AKu masih majuk. Lantakkk...

RYN :
aku saja publish kan kesemuanya. Hohoho