Saturday, July 24, 2010

~Pasal Promosi Kawen~

Entry fresh from oven.
Baru je beberapa minit td turun bwh amik2 gmbr. Trus naik - upload PC - upload fb - buat entry kat blog. Haha. Giler.
Ini juga entry ala - ala promosi jugak lah.
Nak suh korang - korang suma berkunjung ke Promosi neh.
Weyyy...skang ni pakej2 kawen suma udah cantik giler. Meleleh2 air liur tgk pelamin2 baju2. Iskk.. manade dah pelamin scallop scallop, kubah kubah tu dah. Itu masa time aku kawen dulu je. Tp masa aku kawen pelamin-apa tah nak panggil nih baru nak naik. Aku igt sbb Mawi kan pakai kusi tinggi beso tu. Dia la antara pelopornya dan skang suma udah pakai. Tkde dah kusi cleopatra cleopatra ke. Huhu.
Tp..makin cantik sesuatu itu, makin tinggi la KOS nya kan? Bersyukur la jugak walo kawen dulu pelamin scallop scallop ajer. Ngegegege..
Aku adore pelamin camni. Kalo ada time aku kawen dulu mmg aku amik. Tp dia nyer yg tukang jaga tu tegur aku bila aku amik gmbr. Dia tnya aku dari booth mana (sbb staff pun pakai lanyard mcm derang jugak). Aku da suspek budak ni marah aku nak amik gmbr. Mesti dia nak sound aku nih. Aku kata aku dari booth Admin Kraf. Lps tu dia mcm terkejut. Lps tu aku kata- saya staff sini la. Smbil tunjuk pass pekerja aku. Lps tu dia da termalu2, dia kata igt org butik jugak, ada tag ni. Eh..tag ko tu kaler apa. Tag kiterang ni kaler apa. Aku tau kan ko nak marah aku amik gmbr. Hello..aku amik gmbr tu aku nak promote la. THen dia tnya lagi, staff baru yer (konon mcm dia da kenal la semua warga kerja sini). Aku jawab " a'ah..mmg baru. Baru je 6 thn!" Nak sgt kan. Lps tu dia kata "eh..lama la tu". Sukati aku la nak jawab lama ke baru. Ce aku kata lama dah, 6 thn..mesti dia akan kata eh. baru la tu. Org ni mmg suka buat kita serba salah kan. Lps tu bila aku da berlalu aku ckp kat dia "kenapa tnya?" dgn nada sinis. Dan dia kata "takde apa". So, dgn itu. Walo sebenarnya aku tau nama kedai ni tp aku tak publish. Hahahahahah.. ada aku kesah. Org lain suma senyum eluk je tak tnya apa. Dah.. kuwasa. Tp mmg aku akui pelamin dia cantik dan rega pun..cantek la jugak kan.

Lps tu ini sbb dia kaler purple maka harus aku sker. Pelamin ini shj berharga RM5k. Ada bran?? Mungkin sbb kain2 nak dibuat roses tu byk. So, dia jadi costly.

Merah - Hitam - Putih. Cantik bangettt...

Lagi gmbr pelamin.
Ini pelamin by designer kami. Ini mmg feel 'raja sehari' lah tentunya.

Kad pun da cantik skang. Kad ni dia buat mcm movie poster. Umm...bes bes

Haha. Mcm giler sbb aku yg teruja. Haha. Tp tah..aku minat la menda2 berkaitan kahwin ni. Mmg plan nak jadi weddin planner or bkk butik pengantin. But then byk skill yg aku perlu pelajari.

So..mari lah memeriahkan majlis nih. Smpai 2 Ogos nati.

2 comments:

ejaMaria said...

cantek nye... tapi aku dah budget mende lain bulan nih... tak leh pegi - nnt bukan takat lari budget je jadinye... mau kering kontang klu pegi sini... huhuhu

PUANSTOBERI said...

Maria : ala..datang je. Cuci2 mata. Ni byk menda pengantin je. Tkde sgt kraf2 lain. meh la..meh la..
(mode : hasutan utk menghabiskan gaji. Huhu)