Saturday, July 31, 2010

~Pasal Trip Ogos ini~

S. O. P untuk trip ini (poyo aje. nak gi jalan pun ada s.o.p bagai. sekeh laju2)

1. Booked tiket. Bulan 5 da booked dan tiket dpt la rega yg berbaloi2 jugak. Nak kata 0 ringgit tu tidak lah kan.



2. Isi form utk ke luar negara atas urusan persendirian (prosedur utk semua penjawat awam. Harus kemukakan form ini ke kementerian memasing stlh mendapat kelulusan Ketua Jabatan). Ada nama rakan ku disitu. Hehe.

3. Walau skang kami apply cuti thro' sistem HRMIS, utk ke luar negara borang cuti harus disertakan bersama borang tersebut.


4. Bayar deposit utk penginapan - makan - pengangkutan di sana. Trip ini dianggotai (?) oleh 15 org. Dan kami guna ejen direct sana sbb ada ahli rombongan da biasa liase dgn ejen tersebut.


5. Buat passport.
6. Tukar duit. (tetiba jadi jutawan. Haha). Saya juga tukar duit USD. Sbb saja nak reserve. In case nak guna kita tukar kat sana. If tk guna, kita jual balik kat sini. Kalo jual USD lebih tinggi nilainya dari IDR.

7. Ready to fly.

Ok suma.. i'm away from 1 - 3 Ogos. Doakan saya selamat pegi selamat balik. Maaf, tk dpt terima suma kiriman. Al-maklumlah luggage saya cuma 15kg je. Sah la tujuan saya ke sana nak shopping (utk raya ni) kan. Tp saya sedia menerima kiriman mee bandung dan air bandung. Bye suma...!!

6 comments:

Che Sue said...

aik 15kg je air asia kc? bukn 20kg ek? xp jgn lupa hand luggage bleh 5kg kan? slmat bersoping sakan!!

PUANSTOBERI said...

tu bkn AA kasik. dia kasik berapa je tah. itu bayo che sue..bayooo... sbb tu aku berkira2 jugak bile org nak kirim sbb kalo lebey lagi mahal jadi nyer. Utk diri sendiri, family, rakan2 lagi da cukup 15kg aku rasa.

azeul said...

yeSSSSSSS dapat gak merasa mee bandung dari BANDUNG kuahehehehe

Asma said...

wah..;O..bestnya shopping raye..hepi shopping ye..=)

JIVEBUMZ said...

kak g bandung yer?? bestnye la hai kat sana kain baju lawa2..telekung pon sama.. soping kak!

go go caiyok!!

PUANSTOBERI said...

azuel : retu kak long order mee bandung, dia kata "apain itu mbak?? tidak pernah di dengarin di sini?" cena?? jd tak dapek la bawak utk ko. maap yer.

Asma : mmg bessss....tawon dpn juga udah plan mao soping raya di sana jugak.

Jivembumz : umm..tp kekda sker lagi soping kat Tanah Abang Jakarta. ada mall yg 14 tgkt dgn 3 blok. besarrrrr punya.