Friday, July 2, 2010

~Pasal Family Day~

Suma org sibuk2 nak gi Family Day esuk.
Siap ada rumah2 pasukan suma dah.
Banyak hadiah bes. Mcm ini lah.

Pic from here

Buang kenderaan tu. Yg barangan elektrik mmg bbetul yg ada dlm gmbr tu. Eh. Washing Machine takde. Tp peti ais, tv LCD, DVD, microwave mmg ada. Dia nak kasik suma yg pegi dapat adiah. CUma ikut lucky nya adalah kita dapat adiah besar ke kecik. Tsskk.. mebi it's not my lucky this time.. tkpe..tkpe..Bukan sesaja taknak pegi kan.
Uhh..sgt rasa cam terkilan juga.

Tp apa nak buat.
Antara Hari Keluarga dan Keluarga pastinya aku pilih Keluarga.
Sbb dah lama dah mak tak buat kenduri arwah ayah.
So, terpaksa buat kos lepas.
Dan balik kg.
Kecuali lah kalo utk kerjaya mcm kursus Induksi, PTK, harus lah buat kos lepas utk family plak

Kalo ada yg kata mmg aku sebenarnya cari alasan taknak pegi tu mmg tak patut benar lah.
Tkpe arr..org ada ayah leh la ckp. Atau mungkin ada yg kata 'tak perlu lah hadir kenduri arwah tu. Org da takde..nak buat cemna. Tk perlu buat kenduri. Doa dari memana pun boleh. Hari Keluarga ni bkn selalu'.
Kalo ada yg ckp mcm tu pun..aku accept je. Terpulang la pada persepsi sendiri.
Bagi aku, walo ayah aku da takde, walo aku boleh kirimkan doa dari kejauhan, mak aku masih perlukan aku balik. Aku tau walo mak kata 'terpulang lah nak pi mana'.
Masa memula aku gitau 3hb ni aku ada family day opis, mak kata dia tak kesah kalo aku tak dpt balik kg. Tp takkan la kan.
So, bila call balik gitau nak balik kampung, suara mak ceria.
Yelah. Kat kg ada abg n akak ipar aku je. Takkan nak biarkan derang je selesaikan kenduri tu. Kami org kg. Takde catering2 nih. So, perlukan la tenaga org muda sket.

Mana yg paham keadaan aku tu ok je. Tp aku tau, ada yg 'buat muka' yg aku tafsirkan - apa la salahnya tak payah pegi kenduri bila aku kata ada kenduri. Sapa suh buat muka kan.. aku tafsirkan gitu la. Belum smpai waktu diri sendiri. Esuk da kena kat batang idung sendiri baru la tau kan.

Apa pun aku tau mmg seronok. Moga len kali aku boleh join. Panjang umur, murah rezeki, sihat tubuh badan, boleh la pegi. Kterang mmg lama da tak buat family day sbb kiterang terikat dgn byk event besar. Ni pun abis family day sibuk promosi kerja kahwin plak. Emmm...

Selamat bergembira korang yer. Nati upload gmbr banyak2 tau....

PnStoberi : Disadvantage kawen seopis = sorang tak dpt gi, otomatik da jadi short 2 staff. Huhu

3 comments:

azeul said...

hehe..xapa..family day bleh buat bebila..secara kecil2an pun family day jugak..bila nk buat lg nie??hehehe

kalau sy,sy pun akan pilih family..kalo dalam situai mcm ni..kena2 pulak sy yg sulung...

xpa..cabutan bertuah tu ikut luck la..join acara pun ikut luck gak..coz bkn semua game dijalankan semalam..masa xcukup..yang penting,semua take part, n xda yg dh datang,tapi melepak xtentu hala buat hal sendiri..bersorak pun kira join gak...

p/s: geng2 terdekat kita x dpt cabutan bertuah,xpa..nanti saya print byk2 nombo semua..wakakaka

PUANSTOBERI said...

eh. ko nak print nombo ke print gambo?? adeessss.

Tu kita yg pernah rasa kehilangan insan tersayang. Org tak penah rasa mungkin dia tak paham. Tkpe la..mebi next time akak boleh join.
Nati bln 11 kita buat lagi la family day kecil2an. Kenduri umah saparina kat melaka nati. huhu

azeul said...

hehehe...jom2..kena join ni...

p/s: print nombo la..utk cabutan..hehehe btw, hari keluarga ni satu pelaburan yang bagus, kalau sama cam yang ni..bila daftar kena bayar rm10,tapi semua dapat buat cabutan utk hadiah bernilai lebih rm10..hehehe