Thursday, August 9, 2012

Edisi Hari Raya : Bonus Raya

Hihi.
Seme pun menyengih la orang gomen ini hari yer.
Maklum la, bonus raya sudah masuk.
Walo pun retu aku terbaca kat FB ada orang swasta (kut nya) antar ke FB Najib Razak kata jangan bagi bonus ke penjawat awam ni. Sbb penjawat awam ni memacam perangainya (malas aku nak tulis. Itu seme cliche' la. Ko masuk keja gomen la baru tau cena kekdahnya bekerja. Kalo orang tak hingin sgt keja govt ni, apsal berbelas ribu permohonan sampai. Heh! Abis nya pun, kalo orang swasta i.e bank, hartanah segala tu yg bagi bonus berbelas bulan takdak pun heboh2. Ni setgh bulan gaji je kot. Adoi.. entah la.. bersyukur je lah dengan apa kita terima kerana rezeki itu Allah dah tentukan utk setiap hambaNya).

So, muka ada senyiumm lah.
Dan kami pula dah disertakan dgn gaji sekali.
(badan berkanun mmg cemni lah, kadang dpt awal, kadang dpt lewat, tapi selalunya awal. Haha).

Harus kena agih2 kan sesiap.
Kang nak nunggu bulan 10 9 punya gaji... ada yg kunyah langsir kang. Haha.
Sbb plannya bonus ni bkn la utk hari raya, tp utk KSU lah. Hihi.

Hujung minggu ni buleh beli langsir. Hihiw. 
Keluar subuh2 buta. Hihihiw.


Eh. Cemni pun cantik juga ya. Oke, save..save. Hihiw.

eDIT..eDITTTT... ediitttt...
Ni seme igt ai nak gi beli langsir RAYA. Bukan uolsss.. bukan... ini bukan langsir raya.. ini langsir rumah KSU ai la uols... Kan dah tulis tu. Sapa mmg pengunjung tegar kebun stoberi ni tau la apa maksud umah KSU tu.. uols neee.... 
kalo raya pun, raya HAJI la kot ada langsir tu. Miahahahaha... Langsir raya?? tak pernah wujud dlm sejarah idup ku semenjak duk KL ne. Miahahahahaaa...Ko pakai je langsir tu bertahun2. Miahahaha...

28 comments:

AdiaLuze said...

Assalammualaikum ..

Alhamdulillah .. Rezeki Ramadhan ^^

Anum said...

cantik
sweet je

Amyra Chuari said...

cantik2... favourite color gak tue...

ejaMaria said...

kalau nak tempah... ofismate kita kata kat Nilai 3 murah... ;p
tapi kita biasa beli siap je... SOGO pun ok time nak raya ni banyak offer... design pun ok... bole la nak pilih-pilih... ;p

Carmello said...

Wah wah Kak Reen. Nak shopping kat mana tuh weekend ni? Hihih =)
Syoknya pilih2 langsir.. baru rasa suasana nak raya. =)

Pink Lavender said...

wahh...
makneng jer yg malas nak tukor langsir..
dah sliding door kaler kuning..tingkap kaler coklet..boleh cenggitu??bini sape ntah nihh

myfara FLK said...

cantik dan simple je...

cikbedahlaser said...

sogok..ikea.. mana lg.. ehh x tempah laie eh langsir nye??
semalam baca blog moon.. die kata klu nk diskaun.. pi sarah huges cakap follow blog die.. nti dpt diskaun.. heheheheehh


klu gomen dpt bonus stgh bln gj.. brg sume nk naik.. klu swasta dpt bonus berbulan2 gj.xde lak brg naik.. x aci...

pkpahang said...

kita senyum lebih kak sebab gajimasuk sekali haha..tp betul la sape cakap keje gomen x de keje kan..try masuk dulu tgk hehe..

ni tgh lepas kena marah sebab x update blog kraf pahang..tu yg dok guna id pk pahang ni hahaha

ikhlas :

Phat

aLyNnZ said...

i loike purple..

Nory Zoulkefle said...

untongnye keje gomen...

eh hmpir sama ngan langsir raya nory taun ni lar.purple kaler...hehe

Sue-Rya Qistina said...

sama la ngan sue kekda. since dok shah alam ni, xde istilah langsir raya. baru 2x tukar je pun. itupun, mak yg bagi. nak tempah? agak malas di situ. kihkihkih

Salmi Khairil said...

rezeki, boleh menambah itu sikit ini sikit kn..

Masya said...

ALHAMDULILLAH MURAH REZEKI ... GELAK SY BILE BACA AYAT ' Harus kena agih2 kan sesiap.
Kang nak nunggu bulan 10 punya gaji... ada yg kunyah langsir kang'

SAMELAH SY BELI LANGSIR MASE NAK MEMULA DOK RUMAH DULU, THN NI BARU TUKAR BARU SBB CAT RUMAH BARU HAHAHAHA.. KLU X JGN HARAP ..

::EIDA:: said...

dapat gaji sekali? kaya kaya.....hihihi

Zana Adieyza said...

kitaorang dpt bonus hari ni, gaji hari isnin... zana x plan lagi nak guna duit bonus tu buat apa.. simpan jer semua kot.. anggap x dpt sebab nnti boros! hihihi..

cantik la langsir tu!!! purple!!!

eKa said...

Eka kan kekda,rini dpt bonus...dah transfer ke akaun lain.takut terguna.dan yg pastinya tu sume tuk rumah...hohoho.takdak makna nak beli baju ke hape.langsir fefel tu cun la

PUANSTOBERI said...

ADIALUZE :
Alhamdulillah.

ANUM :
Sweet kan. AIloike

PUANSTOBERI said...

AMYRA :
Purple kan. Seme pun orang sker :)


MARIA :
Tak tempah. Akak ipar buat :)

PUANSTOBERI said...

CARMELLO :
NAk raya? Bkn langsir raya ni dek noonnn... langsir selepas raya...


MYFARA :
SImple is more :)

PUANSTOBERI said...

CBL :
Tak tempah. Kasik akak ipar je buat. Akak beli langsir kat Nagoya. Rambang mata. Fuh.

PHAT :
Ahahahahaaa... :P

PUANSTOBERI said...

ALYNN :
Kan..seme orang pun sker purple.

NORY :
Aaa..nory langsir raya, akak bukan langsir raya.. (T___T)

PUANSTOBERI said...

PINKLAVENDER :
Tak tukar pun takpe. Tp kite ni beli utk rumah baru. If takde langsir apa paneh ler rumah kami tu.. kasihaannn...

PUANSTOBERI said...

SUE :
Tu arr..duk umah sewa ni setahun tak ganti langsir. Haha. Kasihaann...

PUANSTOBERI said...

SALMI :
Tu la..buleh la gak beli barang2 rumah :)

PUANSTOBERI said...

MASYA :
Tu arr..kunyah la langsir tu.. hahahaha

PUANSTOBERI said...

EIDA :
Aaaa... ahahaha..


ZANA :
Kali ni terpaksa berbelanja gak lah.. utk KSU ku iteww :P

PUANSTOBERI said...

EKA :
Baju?? Akak dah sesiap dah sblm raya. ehehe.. :P