Wednesday, August 15, 2012

Bukan WW : Turbo Chopper by Tupperware

Dalam pada nak beli ke tak, nak beli ke tak.
Ku beli jugak.
Hoho.

Oleh kerana aku dah berangan, atas table top hanyalah produk Tupperware, maka beli je lah. Hihi. Takkan nak letak lesung batu atas top kan. Haha.

Dan produk tupperware yg boleh letak pun terhad kepada kaler putih merah sahaja [walo tema rumah bkn kaler tu pun]. Itu angan angan aku lah kan. Menjadi ke tak tu, tgk la cemana. Awal2 mmg jadi la kot, masuk 2,3 bulan ce tengok. Kuikuikui.

Takat ni kalo yg putih merah adalah rice dispenser, bekas bawang tu. Dan terbaru mendalah chopper ini lah dengan kitchen on the move. Kaler2 lain masuk dlm kabinet. MyDH dah sound - abis la penuh seme kabinet dgn tupperware nih. Haha. Mmg lah tu. Cemana nak susun tatau lah. Tgk lah nati cemana.

Utk katalog Ogos - September ni byk gak aku borong utk diri sendiri - duit bonus - hehe. Bagi napak sket. Sbb duit APC tu hari entah kemana halanya. Smpai skang cam blank, mana pegi duit tu ah. 

Borong smpai naik level 1 dan dapat satu bekas besar kaler purple. Sgt sgt ailoike. Salunya kalo naik level ni aku beli barang orang ja. Kali ni mmg barang sendiri. Puas hati. Esuk nak tggu gaji ko tenung la bekas2 tu yer.

Dan aku berjaya juga beli freezer mate kaler pink tu. Ya Allah. Mmg la suka sgt sbb kaler pink juga dkt2 kaler purple. Juga seronok sbb dapat beli Outdoor Snack Box kaler purple. Ini mmg aku aim dari bulan Jun punya katalog. Tp time tu dah abis. Kena tunggu lama nak dpt stock. Ni aku beli laju2, mujo ada. Yg ini mmg takde keperluan - saja beli. Sbb kaler purple. Boleh???

Bercakap tanpa gambar. Haha. Tkpe lah.

Selamat Hari Raya.
Ai da cuti esuk. Insyaallah. 

17 comments:

Anum said...

selamat hari raya aidilfitri
maaf zahir n batin

Carmello said...

Saya pun rasa macam nak beli je chopper tu. Tapi taktau pula bila nak ambil nanti.
Apapun,selamat bercuti Dan berhari raya yer kakreen.
=)

SyaNa said...

aku x smp seru lg nk penuh kan dapur dgn brg tupperware ni
tipuware jek mampu
hehee

::EIDA:: said...

HAHA!! Tau xpe.. ida takdapat membayangkan barang2 tu seme tanpa kekda tunjuk gmbr.. hehehe~~

Manyak best ooo cuti esok!!~

♥ ROS ♥ said...

Boleh kalahkan batu lesung ke kekda?? Huhuhu... :) sonoknyer dpt shopping untuk raya, ros duk tringin bekas biskut raya tp dh terlepas :(

cikbedahlaser said...

SEMANGATTTTT.. memula kawin.. benda2 utk lap sume kaler biru.. bekas2 baik sikit kaler ijau.. hahahahahaah
ijau is my color and blue is sarip.. bengang kawan.. psiko...

Nana Aris said...

uuu menarik ni..kite buat kutu bekas bawang la pulak pasni.hehe

Zana Adieyza said...

wah, semua merah yer.. mesti cantik bila dah susun nanti..

banyak eh kegunaan turbo chopper ni.. ceciter cikit.. hihihi...

Masya said...

saya kalau jiran dok promosi nak habiskan stok baru sy beli tupperware ni.. jimat² tp .. selalu beli tipuware jer.. x mampu rasanya nak beli ni huhuhuhuhu...

PUANSTOBERI said...

Anum :
Selamat ari raya Anum :)

Carmello :
itu la pasal.. bila nak pass kan..

PUANSTOBERI said...

Syana :
if da start beli.. rasa nak beli je seme. ngeeee :P

PUANSTOBERI said...

EIDA :
kihkih... tk smpat amek gambo...

PUANSTOBERI said...

ROS :
buleh la kot.. tidak pedihkan mataa... hahaha.
ini bkn utk raya la yang.. kebetulan ja seme beli brg masa puasa. raya tak raya sama ja.. ada je beli brg. hahahah

PUANSTOBERI said...

CBL :
meh beli tupperware lagi meh.. hihihi

PUANSTOBERI said...

NANA ARIS :
buleh.. takpun kita kutu 2rat.. pilih apa2 barang.. :)

PUANSTOBERI said...

ZAna :
memula ja tu gaknya Zana. da lelama kang... kalerful jadinya. ahahaha :P

PUANSTOBERI said...

MASYA :
akak ni pun sbb jadi member, buleh la beli.. ada diskaun kan.. uhuhuhhh