Monday, March 15, 2010

~PnStoberi n Pulau Idaman~

http://www.asiaexplorers.com/malaysia/pulau_perhentian_kecil.htm


http://instameme.com/pulau+perhentian


http://www.panduanpengantin.com/honeymoon/


Terliur aku nengok gmbr ni weh.
Ini mmg idaman ni dari dulu. Sgt2 teringin nak pegi sblm kehidupan menjadi ber3 nih.
Sementara org tu kata aku "tak bahagia" kan.

Bes tak pulau ini??
Mmg dari belum kawen aku da teringin tp sbb rasa mcm susah je, so..da lepas kawen da ok la kan.
Harus aku "mengiau2" di telinga my dear utk kami pegi ke sana nati.

Aku mmg sker laut2, pulau2 nih [dat y la aku hanimun pun kat pulau..tp pulau pangkor la sajork..takde la hebat haibat ke luar negara kan..huhu..siannn].
Eh. Tp bukan laut pun sker juga. Mcm air terjun ke sungai ke. Err..aku mmg sker tpt air2 ni..tp kadang mcm takut juga bila nak jejak kaki ke dalam air sbb aku takut kut ada halimah jongang ikan besar ke gigit kaki. Tp bila da berendam..tak ingat da suma tu.
Bila da tak dpt pegi suma tpt semulajadi tu, gi theme park pun ok jugak. Huhu.

Sapa penah pi Perhentian nih??
Ce cerita sket ke aku cemna keseronokkannya tu.
Aku tau Dee penah pegi. Jd buleh dptkan maklumat dari dia.

PnStoberi : syoknya la hai..emmmm..da berangan da nih.

4 comments:

Che Sue said...

cantik kan pulau2 kat M'sia ni? aku dah penah smpai beberapa pulau takat ni tapi the best pd aku adalah Tioman..(perhentian tak sampai lagi..looking forward too)

Tioman bestnyer sb ada airport utk orang2 yg ngades n mabuk laut mcm aku hahaha..!time aku pi takde aa naik flight,nek bot laju 1-2jam melambung2 ataih laut..humang aiih!berpinauuu! tapi bila sampai jeti dia...pergghhhhh!! laut dia mcm see throughh sampai dasar!! rasa nk terjun tang tu gak..sib baik teringat KO TAK PANDAI BERENANG CHE SUE WEH!

owh dulu aku stay kat Salang Resort tak salah aku..err situ siap ada tmpt nk karoke weh! hehehe..lalallaala (aku tau ko giler karok!)

PUANSTOBERI said...

Btul.btul.btul. Pulau di Mesia ni pun tak kurang cantiknya. Jd mari lah kita cuti2 mesia saja.

Err..tioman pun dlm list tp paling nak pi Perhentian ni lah. Nyampah tau incik asben nih..bila tah nak bawak.

Wah..bes ada karoke yer. Ya, btul aku sker karoke tp nyer kalo dgn incik asben lebih afdal kalo aku tido je. Dia bkn sker nak nyanyi2 nih. **sadis**

Ejamaria said...

pulau perhentian, redang, sipadan - best kalau nak diving - tengok nemo lagi dekat, budget besar pegi la pulau langkawi skali ngan pulau payar bole shopin n diving... sronok sket... maria mmg kaki travel, cuma skrg kureng sket sbb dah ade kanak2 ribena, klu pegi cuti kena pegi tpt2 yg sesuai ngan kanak2... 2 thn lepas target nak pegi redang sbb nak snorkel - kansel sbb pregnant luqman... nak tuntut janji en.Hasben, nak ganti pegi Sipadan tapi lagi 5 tahun... huhuhu lamenye... silap2 karang mau pregnant lagi...

PUANSTOBERI said...

MARIA,
Langkawi tu mcm malas sbb ada cawangan da kat situ. So, kalo ada hal kat sana trus sopin la. Dulu masa menang peraduan penah dpt skali utk pi pulau payar tp tak pegi pun..sbb masa tu ngan parents. Cuma duk lepak hotel sajork.
So..langkawi mmg nan ado dlm list tuk gi menenangkan jiwa lah.
Huhu.
So..kita target pulau lain yahh..jum gi pulau2. :P