Thursday, March 11, 2010

~Permata Yang Dinanti : Entry Ber password~

19 comments:

Irtiyah said...

Salam

mereka yang 'riak' sebab ada anak.. lupa bahawa anak itu pinjaman dan amanah. mereka lupa yang hanya kuasa Allah yang menentukan pasangan ada anak atau tidak cepat atau lambat. Mereka rasa manusia yang berkuasa.

kita berada di tempat yang baik... sebab kita nampak apa yang mereka tak nampak. Dan ia bukan sia-sia.

sakit hati? kalau boleh sabar, sabarlah.. kalau rasa perlu.. saya 'ajar' aje.

cikCha said...

sungguh sedey membaca luahan hati mu...=/

aku doakan moga kita slalu dimurahkan rezeki & bahagia selalu...

PUANSTOBERI said...

IRTIYAH,
sy cuba sabar..tp rasanya "ustaz" tu akan kena juga satu hari nati dgn kelaseran saya.
Apa pun, hnya org senasib je saling memahami perasaan kita.

SHAH,
ini lah nasibnya org yg memandang kita ni mcm tak sempurna dan merasakan diri mereka terlalu sempurna

ejaa said...

hhuhu kak reen, jgn lah sedih.
setiap yang berlaku tu ade hikmah nye.
bia lah cakap orang tu.
orang bukan kenal kite ni mcm ne.

insyallah, ada rezeki tu nanti.
jangan sedey2 lagi!!
chaiyok!!

mrskojiwami said...

what a shallow minded ustaz...sabar je la ida...mengata orang sgt tak kena batang idung sendiri nanti kena kat anak beranak, bukan la minta, tapi as a ustaz, he shud know better...

Ejamaria said...

Reen, bahagia tu datang dari hati... biar la ustaz tu, kdg2 org cam tu mmg lupe diri skjap... Maria pernah gaduh ngan ustaz masa zaman kat IPT dulu2... hahaha... kena panggil pengetua ustaz tu... tunggu masa dia, nnt kena gak...

ieda said...

sabar ye kak.blm ada rezki kak lg.biasa la mulut org,mcmtu la.smua nk tnya.nant klu dah ada ank,ank bsr skt,mula lak tanya,bla nk dapat adik lg?

PUANSTOBERI said...

EJAA,
thanks eh menggembirakan ati akak nih. tu la tu..kdg tak paham org lain nih, kenapa la sanggup cakap mcm tu kan??

AYANG,
tu la tu..aku pun dgr mcm tak caya. Buleh plak mcm tu. Pepandai je buat andaian. Dah mcm fitnah tu..takkan dia tak tau hukum hakam nih. Selain rasa sakit hati..aku rasa down giler.. tp buat tatau je lah. Nak wat cena. Tp ikut rasa aku pi je direct sound kat dia.

PUANSTOBERI said...

MARIA,
mmg geram rasanya kan. Tkpe.. Tuhan Maha Adil. Ingat tu je kan..

IEDA,
kalo takat tanya "bila nak ada anak/mengandung" kekda tak kesah lagi. Tp dah smpai thp buat andaian yg akak ni tak bahagia itu dah melampau namanya. Akak da tak kesah org tanya bila nak ada anak..tp akak kesah kalo org tu mengata di belakang dan simply2 buat andaian sendiri. Rasa nak doakan yg tak baik je utk dia..tp itu lagi membodohkan diri kita. So, biarlah dia sedar diri sendiri.

ieda said...

kak anggap je dia tu 'psiko',mesti kak xrs tertekan sgt dgn dia.mcm la tiap2 hr dia ada kt umh kak,tgk cane life kak.tu nmnya xsyg mulut la tu....tambah dosa je...pandai2 nk judge rumahtangga org, jaga je la rumahtangga dia sndri...

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

salam kak...

sedih kina baca citer akk ni. sape x sedih kalau ada owg ckp mcm tue? sabar la kak. adik kina pun mcm akk gak. dah lama kawen tai sampai sekarang x de rezeki lagi. naseb bek la suami dia paham dan masih sayangkan dia.

ini ujian kak...kina doakan akk akan diberi zuriat untuk menghiasi alam rumahtangga akk.

amin....

nOtaKaKiKiNa:

salam akk..kina dtg singgah coz nak berkenalan. best la baca blOg akk...sbb tue saya nak FOLLOW akk! jOm tukar LINK!

PUANSTOBERI said...

IEDA,
tkpe lah..biarkan dia dgn labu2 nya tu.

KINA,
hai Kina..thanks la sbb sudi singgah "umah" akak ni. Dan tima kaseh la follow akak eh. Akak lelaju gi umah kina yer.

By d way..thanks Kina dgn kata2 smgt Kina tu. Akak pun berdoa moga akak kuatkan kesabaran akak ni.

oto said...

reen, sedih + sebak aku baca cite ko kali ni.. apa hal la "ustaz" (mcm tk layak panggil ustaz) tu kata gitu.pandai2 nk judge org tk bahagia. kut iye pun nk gurau agak2 la.

sabar reen,doa aku sentiasa iring ko.. mga cpt2 dpt baby.. percayalah,rezeki kalau tk dtg pd hari ni,ia pasti akan dtg juga esok,lusa dan seterusnya..asalkan kita sentiasa berusaha..

pedulikan apa org lain nk kata,kalo difikir2 bleh sakit jiwe,tpi kalo ko nk melaser pun tkde salahnye,bagi kesedaran skit kt itu org tua.. sungguh kurang sopan gaya bahasanye.. biar dia rasa apa ko rasa..

wah, bermadah sudah.. go gurl!!

PUANSTOBERI said...

ZATUL,
tu lah Zatul, kalo dipikir2 mmg rasa sakit jiwa tp aku tahu Allah dah tentukan yg terbaik utk aku.
Err..org itu tidak lah tua. Dia adalah sebaya dgn kita shj. Tp perasan mcm bagus segalak..tu la pasal jd kayak gitu.
Aku da emel pun kat dia artikel yg aku post kat entry kat atas tu. Tk phm lagik tatau lah..

Che Sue said...

its ok ida..hanya kita yg melalui je tau betapa kita berusaha utk menjadi ibu..pedulikan apa org nk ckp..kuatkan semangat!

kadang2 pelik gak..takde anak takley ke?WAJIB ke kena ada juz to show that we are happy? bullshit tauu..its not like a touch of a button..n wallah! kuar seketui esok bby..

sedih aku bila baca luahan ko ni..if aku kat tmpt ko, mmg nahas org tu aku maki! gedik ok! how dare he said like that! pepandai judge marriage orang juz becoz we are baby-less..

harus dicili molot longkang tu~~

Che Sue said...

terus aku gigih menulis blog refer to this topic..jgn lupa komen!

PUANSTOBERI said...

CHE SUE,
thanks 4 ur support. Aku da lelaju komen..terharu aku sue..sob..sob..sedey.. cayang ko!

nn said...

kejam gila 'ustaz' tersebut! tabahkan hati jela. dulu bapak besfren saya pun selalu cakap gitu auu.. takmatidekkeji takhidupdekpuji. lagi2 masa semua orang dok kutok kitorang tak dapat u after spm. bila dapat result stpm terkejut diorang :DDDDDDD

PUANSTOBERI said...

CIK NN,
entah la cemna dia ley jd kejam cemtu. Ya..kita kena ingat bahawa dunia ni bulat..tk semestinya kita sentiasa di atas. Anyway..thanks sudi masuk umah kak reen n mengkomen di sini :))