Wednesday, March 10, 2010

~Corat coret HKK2010~

Ini entry bergambar shj. Sila lah cuci mata anda utk menengok gmbr2 gedik2 di Hari Kraf. Huhu. **dah 2 kali aku update ni..ada je gmbr nak tambah**


Selamat Datang. Ini pintu masuk khemah feberet nih. Khemah F. Rasa sehari berpuluh-puluh kali masuk sini. Tk membeli pun, saja2 nak lalu.
**kredit : pic taken by my adik nakal - Faizullah. Hehe. [kaklong cuik dr fesbuk nih..nati k.long kasik la royalti keh]


Sehari sebelum majlis perasmian. Menyiapkan goodie bag sebanyak 3,000 pieces. Beg ini utk tetamu jemputan masa hari perasmian. Hoho. So, aku stay tolong smpai kul 12 [punch kad pun da masuk ari keesokkan ari nya] dan bebdk unit yg handle bag ni stay smpai kul 2pagi.

Ini khemah demo buat peralatan muzik tradisional. Tp bila aku bwk lawatan kan, khemah ini paling tk excited org nak tgk. Hehe. Mana taknya kan..ko bwk lawatan puspanita la kemas la..mmg la tak minat menda2 ni. Tp bes gak tgk derang buat menda2 ni. Leka tgk.
**kredit : also taken by Faizullah

Di gerai makan sementara. Penat seh handle mendalah gerai nih.
Sesapa yg dtg masa HKK ni dan rasa makanan adalah mahal, lelaju lah emel ke sy.
Sbb mmg sy perlukan feedback ttg harga makanan nih.


Seterusnya gmbr kat tpt jualan batik.
Ini yg bawah basement nyer.
Tpt aku membeli belah batik adalah di khemah F yakni khemah belah luar bangunan.

Ini lawatan yg aku bawa. Puspanita Tourism. Mudah je bwk derang sbb tak ramai dan suma ramah2 belaka. Pulak tu senang je membeli. Ai loike. Ini kat kedai Halimah Batik [bukan Halimah Jongang yeh]. Kedai ni mmg ada aku meleburkan duit aku.
Jubah n kain pasang yg kononnya utk raya.
[iyer..sy sedar bhwa puasa pun tak abis ganti lagik tp sudah ada baju utk ari raya]

Ini lawatan KEMAS kg aku. Derang dok tgk tpt org jual buat bakul dari kertas tu. Ini takde kakcik aku sbb ini bas satu lagi. Derang dtg 2 bas. Wohooo..siap ilang2 lagik makcik2 ni.
Apa pun ttp enjoy.


Button ni dpt kalo dtg dgn lawatan formal. Maksudnya ada surat bagai lah. Kalo dtg sesaja walk ini tu tak dapek lah. Sbbnya kaler dia lelain, so sng nak kenal grup yg kami2 tour guide ni bawak. Ada memacam kaler.
**kredit : also to Faizullah. Aku lupa nak snap gmbr mendalah nih.

Ciken cop yg ditelan selang sehari. Hik hik. Sedap ciken cop ni. Reganya 6inggit. Tp ada kes tau sbb masa memula masa hari pertama utk promosi dia kasik staff only 5inggit pehtu jd isu sbb ada staff yg dpt rega tu, ada yg tk dpt. Then ada yg ngadu kat aku sbb kata rega tak sama. Err..tk dapek la aku nak nolong sbb dia mmg letak situ rega 6inggit. So,mungkin atas budi bicara derang la utk dpt 6 inggit tu. Ala, aku rasa even 6inggit pun masih berbaloi2. Kat luar ko rasa leh dpt ke rega tu??? Lgpun bukan korang beli pakai kupon ke??? Ceh!!

Sambil makan ciken cop sambil bergmbr. Nyampah kan..asik nak amik gmbr je...

Ini masa Gala Dinner. Utk designer dan usahawan tekstil. Ada fashion show. Aku duty usherrete lah kalo pakai cenggitu tu. [suka plak gmbr ni sbb mcm ada kabus2 tu. Huhu]

Di mlm yg sama jugak. Suram kan baju usherrete kami thn ni. Tp bila pakai ramai2, cantik jugak [hahaha.ayat cover napak..atee...kata baju free..sila jgn byk bunyi]

Ini la baju raya aku tu. Hehe. My dear nati pilih la baju melayu kaler krim atau putih gading ke. Ha..cantik tak rasa?? Owh. Ini adalah kain crepe dan rega adalah bermula dari 220 - 250 bergantung kepada kepandaian menawar. Tetapi, aku dpt rega kurang dari 200. Tp namo reveal rega sebenar sbb nati ada yg compare dgn rega dr Kelantan / Ganu [ok, kawan aku dr Kelantan ckp, batik dari Ganu mmg lebih murah dr Kelantan]

2 gmbr atas tu adalah bersama dgn adik2 dept aku. Dua bawah tu bersama dgn Thiaki. Dia dtg dgn rombongan Puspanita Kelantan. Tp aku tk bawak lawatan dia, so..aku ajak dia sorang je jalan2. Dia ni aku kenal dari porem mesra dot net n till now masih berhubung.

Nak tau apa yg aku handle masa HKK ni. Aku handle bhgn gerai makanan then kiterang kena kutip kupon yg petugas tukarkan kat gerai2 makanan tu. Tu la adik2 aku tgh mengira kupon tu. Petugas yg buat OT dpt la kupon nih.Kupon ni nati antar ke bhgn akaun then derang buat cek la utk peniaga tu amik duit derang balik.

Tekun dak Ita mengira kupon. Hehe. Beribu2 tu nak kena kira. Hehe.

Cantik kan ukiran kayu nih. Ini adalah angan2 ku utk taruk kat mansion di atas kayangan ku nati. Ada byk lagik gmbr ukiran ni. Tp itu nati nak wat spesel entry.

Jadi sekian shj lah entry bergambar corat coret HKK 2010. Ada mintak kat Faizullah gmbr yg dia amik, tp malas ah mao tempek. Kat dia ada la gmbr Pak Lah dtg, PM dtg...byk lagi lah.Suma gmbr tu besar2, nati lambat nak upload. Ini pun berejam aku tunggu smpai kain pun tk berlipat.

PnStoberi : harap2 coming event nati takde lah terbeli lagik...

4 comments:

Riena said...

kak reen, byk gila goody bag tuu.. nak kasi sapa? apa ada dalam?

PUANSTOBERI said...

yesza..gmbr bila da siap suma k.reen tak amik plak..kalo tak..lagiiii byk. Ini utkjemputan masa ari perasmian. Dlm tu ada air mineral, kalendar kraf, ciken pie, bahulu hok besar tu n buah epal.

Ejamaria said...

ala... kite pegi 3 kali tak dapat pun goodie tuh... huhuhu... Reen next year punye date HKK bila? britau sebulan awal ye... nak arrange utk satu opis - naik bas - sbb last day hari tu baru bos bagi e-mail suruh pegi ramai2 (hehehe... dari Maju Junction ke Komplek Kraf naik bas, cam ngada2 jer opismate aku ni tau)

PUANSTOBERI said...

MARIA,
beg tu utk jemputan masa perasmian itu shj.kalo nak bagi semua pengunjung pitam la kami suma. tkde keja lain membuat godie je la kejanya.
Utk lawatan ramai2, leh trus tulis surat pada bhgn promosi dari bulan 1 lagik. Nati derang akan bagi form utk isi dan kalo lawatan rasmi akan dpt beg juga tp isinya tak la meriah cam ari perasmian punya. Ada air n muffin n satu gift lah.