Monday, November 19, 2012

Edisi Makan-Makan : Naili's Sentul


Berapa lama tak makan sini?
Lama dah kot.

Aku tau tpt ni mmg lama sgt dah. Awal2 dia bukak dulu la. Masa tu abgcik n kakcik yg bawak. Time tu anak buah aku- dak Fatin tu - yg skang dah dajah 5 - kecik lagi. Baru 3.4 tahun kut. Which masa tu dia nak limau ais, dia seluk air tu amik limau, then dia perah2 balik dlm air n keliling meja. Syabas. Haha.
Lps tu pegi lagi dgn bf (ketika itu). Haha. Beberapa kali la juga. Haha.
Kami panggil tpt tu restoran nyamuk sbb ada nyamuk la plak.
Tp kira abis romantik la kiranya sbb pilih tpt tu. Haha.

Lps tu ada la sekali 2 pegi dgn kengkawan.

Ngan myDH. Ini la 1st time. Hari Sabtu.10.11.12 tu ari (eh. Aku pun tak pasan aku pegi date cantik itewww). Dah dkt sgt dgn umah kan. Jadi, mari kita pegi.
Masa g tk ramai org lagi. Dpt tpt duduk yg bersila tu.

Nak makan lamb chop. Nak makan lamb chop. (hehe. ada orang dok eiww..eiww..eiee.. ai tak makan kambing, skali lamb chop makan. Haha. Urban gitulah..kambing tak makan. Lamb makan. Hohoho. Aku oke je. Kambing ka lembu ka makan seme, tp sbb aku tak suka makan2 sgt, jd aku tak amik kesah la pasal makanan ni. Asal ada, oke dah)


Sori ler gmbr tak memuaskan. Pakai S2 je pun. Bukan Note2 mahupun S3. Takde la nak bawak kamera godang plak hai nak melantak kt tpt yg sekentut je pun dari umah. Lagipun sapa biasa gi Naili's ni tahu la cemana gaya kat dlm tu. Agak kalo kelkatu jatuh dalam tu pun tak pasan. Haha. Tp mana nak ada kelkatu sbb takde lampu. Ngee.

Tp lamb chop mmg sedap. Lembut sajork. Aku amik gravy dia mushroom. Sbb tingat masa kat hotel KSL JB tu hari. Cam sedap sungguh la sos mushroom. MyDH memalu plak nk order bagai. It's on me oke.. tp dia amik Chicken Chop. Tp lamb chop aku tu pun half aku kasik ke dia. 

Lps tu terpikir, baik g sini masa anniversary.

Me : Patut kita dtg sini masa anniversary kan. Cam romantik jugak tpt ni.
MyDH : Anniversary kita cuti, booking hotel lah. Hari Jumaat tu.

Ha...masa kat sini la dpt idea nak gi hotel tu.

Me : Ek?? (cam tak caya lak pakcik ni yg bagi idea. Hihi). Lps tu kita booking utk candle lite dinner skali kan? hihi.. (saja cakap, tp tak kuasa la kan. Igt kenyang ke makan candle lite dinner, aku penah g skali, masa valentine.. seketui2 dia bawak course. Pastu secoet je. Udah la menda2 sayur mayur yg aku tak makan tu. Kuasa)
MyDH : Gi yg dekat2 je. 
Me : Pullman Putrajaya?
MyDH : Oke gak tu.

So, begitu lah terkeluar idea nak gi Pullman tu. Hurm. Aku ada kenalan kat Pullman tu. Tp cam segan pulak. Tetiba nak tanya ke dia plak. Dah lost contact seme. Tentah dia pun dah tak keja situ (T___T).

Oh. Kembali ke cite Naili's - oke la. Aku minum air jus longan. Dekat nak satu tin buah longannya. Puas hati. Ye lah, rega pun RM8.90. MyDH minum jus epal asam boi. Dia siap letak serbuk asam boi tu (tetiba aku kecur. Haha). Pun rega sama. Total utk 2 org dlm 60++. Owh. Skali skala buleh, berkali kala, pitams.

p/s ; Adik2 TTCian, nati kita gather kat sini plak. Amacam?? Masa beday akak ke. Hikss... :D

9 comments:

Lynn Hamzah said...

lynn pernah gi makan kat nailis tu...suasana memang romantik habis tapi banyak nyamuk...huhuhuhu...

Anum said...

anum pun suka makan kat sini

Zana Adieyza said...

owh, tmpt ni la yg kekda bagitau kat group kita tu eh?? zana x pernha makan kat situ.. sekali lagi, ketinggalan zaman sungguh adikmu ini kekda.. hahhaha

Sue-Rya Qistina said...

wahhh..menarik ni!
tapi skang ni x brp selera nak makan. huhuhu

Nad @ MamaZN said...

Nmpk sedap walau dlm gmbr gelap =)

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

owhhh...lama sungguh x makan kat sini. dulu zaman couple dgn en somi kami rajin dtg. romantik gituh!!! tapi...banyak nyamukkkkk!!!!

hehehehe....

SyaNa said...

lama x makan kt nailis sentul
dulu selalu gk dating situ
pastu kaki kena gigit nyamuk
hahaa
dekat sgt da tu ngan umah ko kan

PUANSTOBERI said...

LYNN :
Tu la pasal..kelam2 camtu kan.

ANUM :
Selalu ke gi??

ZANA :
Yerp..sini lah..dkt je ngan umah akak. Meh akak blnja kat sini meh.. :D

PUANSTOBERI said...

SUE :
Thn 2014 la pegi. hihi :D

NAD :
Gelap...situ mmg gelap. hihi


KINA :
Tu la pasal...

SYANA :
A ah..dkt je ngan umah ai. ngee :D